Foto: (TVNorge)

Klarer han rekord i nakenbøy?

Vegard og Bård Ylvisåker er på ny jakt etter herlige mennesker.

Publisert

(SIDE2:) Nok en gang har brødrene Ylvisåker reist land og strand rundt for å finne herlige mennesker, og denne gangen har de inkluderte usedvanlige karakterer fra hele Norden.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Brødrene lover enda høyere nivå enn forrige gang, og starter friskt med blant annet verdensrekordforsøk i nakenbøy.

Ikke egentlig en sport
Det er trønderen Einar Bersmo Gilberg som har satt seg fore å knuse den 17 år gamle rekorden i den eksotiske grenen.

- Det er jo ikke egentlig i sport, humrer han og forklarer at vanlig knebøy er en gren i styrkeløftidretten. Mens man har stanga med vekter på nakken setter man seg ned til rumpa nesten berører bakken og så reiser man seg opp igjen.

Se video av den klarsynte showmannen nederst i saken

- Det var en finne som fant på å gjøre det naken foran et publikum, og vips satte han jo verdensrekord i noe som aldri var blitt gjort før, sier han til Side2.

Ble sensurert
Gilberg leste om verdensrekorden i treningsblader allerede tilbake i 1993, men det var først nå han bestemte seg for å prøve å slå den.

- Vi gjorde et forsøk tidligere som vi la ut på YouTube, men selv om vi sensurerte de edleste delene så slettet de hele videoen, forteller han.

- De er jo amerikanske så de tåler jo ikke en naken pupp engang.

Sklifare
Den glade trønderen forklarer at å utføre øvelsen naken, krever sin mann.

- Å gjøre det med og uten klær er to helt forskjellige ting. For det første er det jo kaldere å stå der naken, og det er jo litt ekkelt å være naken foran publikum! Dessuten har man ikke sko på, så det er skummelt at man blir mer ustødig. Man kan skli og sånn, men flere hundre kilo på skuldrene, forklarer han.

Les mer: - Ikke helt slapp i fisken

I tillegg til å løfte tunge ting uten klær, er Gilberg kjent for å spise mye meksikansk gryte, og han serverte selvfølgelig retten når Bård og Vegard kom på besøk.

Trenger trøkk
- Jeg hadde kjøpt inn litt ekstra når de skulle komme, men de var jo ikke sultne! De delte på én porsjon, ler Gilberg som selv gofler innpå en mengde ment for fire porsjoner.

- I styrkeløft er det viktig å ha mye energi, eller «trøkk» som vi kaller det. Du må kjenne at det sprenger på og at du bare løfte på for å få ut energien. Jeg fant ut av at meksikansk gryte ga skikkelig mye trøkk, for det er så mange kalorier i det. Jeg spiste det på natta for å få energi til neste morgen, forteller han.

- Meksikansk gryte er trøkkgivende mat, slår han fast og forteller at han har kuttet litt ned på inntaket i det siste.

Klarsynt showmann
Ylvis-gutta tar også turen til Danmark for å møte en alltid syngende, klarsynt MGP-fantast.

Hannibal Hildorf har vært med i «Danske Talenter» og har meldt seg på dansk Melodi Grand Prix hele ni ganger uten å ha fått være med.

Han klarer dessuten å målbinde Vegard og Bård som nærmest ikke får ett ord inn i samtalen om hagenisser, blomster og stjerner.

Se Hannibal Hildorf her:

Se «Nordens Herligste» på TVNorge, tirsdager klokken 20.30

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!