FLOTT PAR<b>:</b> Kjetil Jansrud har vært kjæreste med Benedicte Isabel Mortensen siden 2017.
FLOTT PAR: Kjetil Jansrud har vært kjæreste med Benedicte Isabel Mortensen siden 2017. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte har pleiet kjærligheten denne sommeren: - Endelig tid til hverandre

Med godt over 200 reisedøgn i året, blir det ikke tid til mange hverdager sammen for Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Isabel. Men de er flinke til å nyte den tiden de får sammen.

Publisert

I april 2017 ble det kjent at alpinesset Kjetil Jansrud (33) hadde funnet lykken med Benedicte Isabel Mortensen (29). Kjetil og landslaget har godt over 200 reisedøgn i året, men i sommer har paret hatt muligheten til å pleie kjærligheten.

– Det har vært veldig deilig å tilbringe litt tid sammenhengende. Å reise litt sammen og leve et mer vanlig liv, sier Benedicte til Her og Nå.

I sommer har paret feriert i Madrid, vært med familien på Ibiza, samt gått i fjellet i Nord-Norge.

Vil være god kjæreste

Rett etter OL i Pyeongchang i 2018 fortalte Kjetil til Her og Nå at han jobber hardt for å være til stede for Benedicte når han først er hjemme.

– Når man kommer hjem, er det en helt annen setting. Jeg prøver å ta høyde for det. Å være en god kjæreste. Å være en god alpinist trenger ikke nødvendigvis å henge sammen med det. Jeg håper jeg får gode skussmål i alle fall, sa han den gang.

Skal vi tro hans kjære, lever han opp til sine egne forventninger.

– Kjetil er veldig snill, omtenksom, omsorgsfull og sosial, sier Benedicte forelsket.

- Rørende og stolte øyeblikk

29-åringen legger ikke skjul på at hun er stolt av Kjetils mange prestasjoner i bakken.

– Det er veldig spennende og gøy å følge med på suksessen hans. Det er både rørende og stolte øyeblikk, forteller hun.

Det går gjerne svært fort når Kjetil setter utfor, men Benedicte forsøker å ikke la nervene ta overhånd.

– Jeg tar nok et steg tilbake og tenker at han har kontroll. Han er ikke den som nødvendigvis tar størst risiko. Når jeg vet det, er jeg litt tryggere. Noen ganger om jeg ser det er dårlige forhold og man er usikker på utstyret, så kan jeg være litt bekymret.

IMPONERER: Her er Jansrud med sølvmedaljen i utfor og bronsemedaljen i super-G under OL i Pyeongchang i 2018.
IMPONERER: Her er Jansrud med sølvmedaljen i utfor og bronsemedaljen i super-G under OL i Pyeongchang i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fikk Peer Gynt-prisen

Her og Nå møtte paret da Kjetil var til stede på hjemstedet Vinstra for å ta imot Peer Gynt-prisen sammen med Aksel Lund Svindal (36). Hele familien stilte opp for å hylle Kjetil.

– Det er veldig fint at de får denne prisen. Både Aksel og Kjetil fortjener det. De har vært gode rollemodeller for veldig mange. Jeg synes de representerer Norge på en fin måte. De har gode verdier og holdninger, og er rett og slett gode mennesker, skryter kjæresten.

STOLT: Kjetils lillebror, Morten, var til stede for å se broren ta imot Peer Gynt-prisen på hjemstedet Vinstra.
STOLT: Kjetils lillebror, Morten, var til stede for å se broren ta imot Peer Gynt-prisen på hjemstedet Vinstra. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

- Helt rått

Kjetils lillebror, Morten Jansrud (28), var også til stede for å se storebroren ta imot den gjeve prisen.

– Jeg synes det er helt rått. Det er kult å se hva han har greit å få til. Det er veldig fortjent. Han har jobbet hardt i mange år, sier han.

Morten forteller at storebroren har beholdt bakkekontakten til tross for suksessen som teller både OL- og VM-gull.

– Det har vært som en helt vanlig familie. For meg er Kjetil en bror, men han er også en stor inspirasjon. Han har vært et forbilde for meg opp igjennom tiden. Han er en utrolig generøs person som tar vare på menneskene rundt seg, spesielt familien.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!