Foto: (Privat)

Kjenner du dem igjen?

Vi har bedt om bloggernes gamle, og pinlige bilder.

Publisert

(SIDE2:) - Dette er vel det første antrekksbildet jeg noen gang postet tror jeg, sier Caroline Berg Eriksen og ler.

Hun står bak bloggen «Fotballfrue», og forteller at bildet er tatt i 2009.

Vi har bedt et knippe bloggere sende noen av sine første bloggbilder.

SUPERMARIE:

Marie Brudevold har bloggen «Supermarie», som er litt annerledes enn andre blogger. Hun er nemlig grenader/korporal i Luftforsvaret, og tjenestegjør på Rygge militære flystasjon. Hun mener selv at det sivile livet ikke er noe for henne lenger, og blogger om livet i militæret, og hverdagen generelt.

Hun skriver også humoristisk og åpent om hudsykdommen psoriasis.

Les tidligere intervju: - Jeg var ganske fortvilet

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Foto: (Privat)

Et av Maries første bloggbilder ble tatt for rundt fire år siden.

- Bildet ble tatt i studio da jeg gikk på Glemmen videregående skole, medier og kommunikasjon, desember 2008. Jeg lekte med selvutløseren mens jeg ventet på at broren min skulle komme, for vi skulle ta et søskenbilde sammen som jeg skulle gi til mamma og pappa i julegave, sier Marie om et av sine første bloggbilder.

Når det gjelder hennes stil, så mener hun den først og fremst har forandret seg de siste årene ved at hun har byttet ut vanlige klær med militærklær.

- Nå slipper jeg å bekymre meg for å ta gode «dagens outfit»-bilder til bloggen, det holder at jeg legger ut ett i januar og skriver «outfit for dagen, og resten av året» under. Uniformen har spart meg for mye bloggarbeid! sier hun og legger til:

- Personlighetsmessig har jeg gått fra å redigere meg «penere» for bloggen, til å faktisk legge ut usensurerte bilder av meg selv i bikini med tydelig psoriasis over hele kroppen. Helt i begynnelsen av bloggkarrieren min var jeg knusende klar over at de store bloggerne (Ulrikke Lund og Ida Wulff) så fantastisk bra ut, og jeg følte veldig på at det var slik jeg også måtte se ut om jeg skulle lykkes. Når jeg går gjennom gamle bloggbilder ser jeg hvor latterlig mye jeg redigerte både sminke og ansiktsform, i strevet etter å føle meg «pen nok til å blogge». I 2008 hadde kjæreste, jobbet på Peppes Pizza, Dr Phil var religionen min og jeg hadde ingen spesielle mål, drømmer eller meninger om noe som helst. Jeg hadde det helt supert, men jeg bare var der, uten å vite hvor jeg skulle begynne å lete etter meg selv.

For Annette skjedde vendepunktet for både bloggen og personligheten da hun fullførte videregående skole, og meldte seg til tjeneste for Norge.

- Der følte jeg at jeg fant min plass i livet, sammen med selvtillit, drømmer og mål. Alt klikket! Hvordan jeg så ut betydde bare mindre og mindre, jeg ble mer opptatt av hva jeg faktisk gjorde, og hva jeg ville gjøre i fremtiden. Med en pappa i rullestol, erfaringer fra livet i Forsvaret og etter at jeg selv ble kronisk syk har den sørgelige «Jeg ække pen nok til å blogge»-holdningen forandret seg til «Lev mens du gjør det, og gjør det mens du lever». Nå er jeg på mitt tredje år i Luftforsvaret, skriver mer reflekterte innlegg enn før og har sluttet å photoshoppe meg selv i hjel for bloggen.

(Artikkel fortsetter nedenfor bildet)

Foto: (Privat)

NETTENESTEA:

Annette Haga skriver daglig innlegg på «nettenestea» om mote, trening, trender og livet generelt.

- Bildet er fra sommeren 2008, da jeg var i min mest jålete periode noensinne. I innlegget dette bildet ble publisert skrev jeg blant annet at jeg heller foretrakk å få fravær fra skolen enn å være der umikset. Jeg blogget mye om festing og shoppet minst ett nytt plagg annenhver dag, sier Annette.

Foruten bloggen studerer hun Medier & Kommunikasjon på Høgskolen i Oslo. Siden bloggstarten har hun forandret seg mye, mener hun selv.

- Jeg har heldigvis blitt mer moden og reflektert, og har for lenge siden vokst ut av barbiefasen. Klesstilen min har helt klart utviklet seg til det bedre, det samme med bloggen! Selv om jeg fortsatt shopper en del blir det nesten aldri bomkjøp. Jeg har dessuten fått bedre selvtillit og trenger ikke ti lag sminke for å føle meg vel.

Foto: (Privat/Paul Weaver)

FOTBALLFRUE:

- Bildet ble tatt før jeg og Lars-Kristian skulle ut og ta en kaffe. Grunnen til at jeg la det ut var faktisk fordi jeg fikk så mange forespørsler om jeg ikke kunne gjøre noen antrekksbilder, jeg var ny i bloggverden så jeg lyttet selvfølgelig til leserne mine (noe jeg fortsatt gjør). Her er innlegget, forresten.

- Det må vel nevnes at alle antrekksbildene ble tatt foran den hvite døren vår. Skikkelig kreativt, sier Caroline og ler.

Sarpsborgjenta startet bloggen sin i 2009, etter oppfordring fra ektemannen og fotballspilleren Lar-Kristian Eriksen. Nå er bloggen Norges mest besøkte.

Selv om 25-åringen ikke har blogget i årevis, ser hun tydelig forskjell på sin egen stil nå, i forhold til da hun begynte.

- Stilmessig er jeg mye flinkere til å eksperimentere i dag. Jeg bruker farger og stoffsammensetninger jeg aldri våget tidligere, i tillegg føler jeg at jeg har funnet min stil på en helt annen måte enn da jeg startet å blogge. Jeg tør mer, rett og slett. Personlighetsmessig er jeg nok lik, men det er ingen tvil om at jeg er blitt mer voksen. Jeg har fortsatt humor i innleggene mine, men ikke på samme måte som da jeg startet bloggen. Nå er jeg mer seriøs når det kommer til alt. Og det er jeg glad for!

(Artikkel fortsetter nedenfor bildet)

Foto: (Privat/ Paul Weaver)

ULRIKKE LUND

Ulrikke Lund har skrevet om mote og make up i over fem år. Hun begynte å blogge mest for gøy, men med en rask vekst i lesere ble det til slutt en fulltidsjobb. Hun har gravd i bildearkivene sine og trekker fram et fotografi som er tatt for fire år siden.

- Dette var noe av det eldste jeg fant, det er fra 2008. Vi hadde en liten amatørshoot da jeg var 17 år på verdens minste hybel, sier hun og ler:

- Jeg har klær på, selv om det ikke ser slik ut!

Allerede som 16-åring begynte Ulrikke å blogge, så hun synes hun har forandret seg mye siden den tid.

- Da jeg begynte å blogge var jeg 16 år, og nå er jeg 22, så både stil og personlighet har vel mildt sagt modnet. Håper jeg! Da var det mer, jo brunere jo bedre, jo kortere kjolelengde jo freshere. Litt merkelig å ha verdens verste stilperiode liggende på nett, mener hun.

- Jeg er blitt voksen, og det som før handlet om å se «fin ut», handler nå mer om individuell stil og å uttrykke seg selv, legger bergensjenta til.

CATH IN THE CITY

Cathrine Heienberg er bloggeren bak «cathinthecity» . Hun begynte å blogge for halvannet år siden, da hun flyttet til New York, men har fortsatt siden.

Foto: (Privat)

- Dette bildet ble tatt da jeg skulle på mitt første fashion show under New York Fashion Week i 2010, da jeg akkurat hadde begynt å blogge. Jeg følte meg som en usikker liten nobody midt i den store byen, men jeg måtte bare fake selvtilliten og spille litt kul i Lindex-antrekket mitt. Det endte opp med å bli en fantastisk kveld, og jeg ble til og med dratt med backstage for å intervjue designeren på grunn av bloggen, forteller hun.

Siden hun startet å blogge føler hun ikke at hun har forandret seg så mye med tanke på stil, men mener at hun tør å ta litt flere sjanser i klesveien.

- Før følte jeg meg litt tullete da jeg gikk med kjole og høye hæler på dagtid, men nå gjør jeg det nesten hver dag. Jeg får så mange fine tilbakemeldinger på antrekkene mine på bloggen, så da er det lettere å bli litt mer selvsikker. Personligheten min har ikke forandret seg noe særlig, jeg har alltid vært en gladjente og det er jeg ennå. Kanskje enda gladere nå, jeg syns det er så gøy med bloggen og alt jeg får være med på.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!