Foto: Sony Pictures/Nordisk Film Distribusjon AS/TV3

Kjenner du dem igjen?

De mest populære skuespillere begynte karrieren da de var små.

Publisert

(SIDE2:) Her er stjernenes gode - og mindre gode - skuespillerdebuter.

Mange av dagens mest populære skuespillere begynte karrieren da de var små.

Noen var kjente allerede i barndommen, som Kirsten Dunst, Jodie Foster og Natalie Portman. Andre fikk ikke gjennombruddet før de var eldre.

Vi har samlet noen stjerner som spilte i filmer som barn:

Taylor Lautner
I dag er Taylor Lautner kjent som varulven Jacob i «Twilight»-filmene. Tre år før «Twilight»-eventyret begynte, spilte han i filmen «The Adventures of Sharkboy and Lavagirl». Han var da 13 år gammel og spilte Sharkboy.

Filmen handler om en gutt som drømmer om en haigutt og en lavajente som møter problemer på sin planet.

Foto: Sony Pictures/Getty Images

Tom Felton
De fleste kjenner Tom Felton som Draco i «Harry Potter»-filmene. Men Felton filmdebuterte lenge før den første «Harry Potter»-filmen. I 1997, ti år gammel, spilte han i «The Borrowers», som handler om noen bitte små folk som lever under gulvet.

Foto: TV3/Getty Images

I 1999 spilte han i sin andre film, «Anna og Kongen». Filmen forteller om forholdet mellom den britiske læreren Anna og kongen av Thailand. Felton spilte Annas sønn Louis.

Foto: Tv3

Kristen Stewart
Kristen Stewart er mest kjent som Bella i «Twilight»-filmene. Men allerede i 2002 så mange den da 12 år gamle jenta på kino. Da spilte hun Jodie Fosters datter i «Panic Room».

Filmen er regissert av David Fincher og handler om en mor og datter som flytter inn i et nytt hus. I huset er det et såkalt panikkrom, hvor man kan gjemme seg hvis huset blir angrepet. Og nettopp dette rommet får de bruk for.

Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/Getty Images

Jake Gyllenhaal
Med filmer som «Brokeback Mountain», «Donnie Darko» og «Zodiac» har Jake Gyllenhaal blitt en ettertraktet skuespiller. Han filmdebuterte i «City Slickers» i 1991, 11 år gammel. Her spiller han Billy Crystals sønn.

I filmen møter vi en mann i midtlivskrisen som reiser på ferie med kompisene sine og blir kjent med en cowboy.

Foto: Getty Images

Reese Witherspoon
Med en Oscar-statuett på hylla og flere gode roller på CV-en, er Reese Witherspoon en av våre fremste skuespillere. Hennes første filmrolle fikk hun da hun var 15 år gammel, i «The Man in the Moon» i 1991.

Filmen handler om 14 år gamle Dani som opplever kjærligheten for første gang, men ikke uten problemer.

Foto: Getty Images

Michelle Williams
Snart er Michelle Williams aktuell som Marilyn Monroe i «My Week With Marilyn», og hun er kjent fra en lang rekke filmer. Filmdebuten kom i «Lassie» da hun var 14 år gammel.

Her møter vi Lassie anno 1994 på et nytt eventyr. Williams spiller drømmejenta til hovedpersonen.

Foto: Paramount Pictures/Getty Images

Christian Bale
Han har vunnet Oscar for «The Fighter» og gjort enorm suksess som Batman, men Christian Bale debuterte faktisk i en Astrid Lindgren-film. 13 år gammel spilte han Mios bestevenn Jum-Jum i «Mio min Mio». Andre skuespillere på rollelisten var Christopher Lee, Sverre Anker Ousdal og Linn Stokke.

Filmen handler om foreldreløse Bosse, som fraktes til Landet i det fjerne, hvor han får bo hos sin far kongen. Sammen med Jum-Jum må han prøve å bekjempe ridder Kato, som forvandler barn til fugler.

Foto: Getty Images

Joaquin Phoenix
Tross mange store filmroller, har Joaquin Phoenix den siste tiden fått mest oppmerksomhet for dokumentaren - som liksom ikke var en dokumentar - «I'm Still Here». Etter mange TV-roller, fikk han sin filmdebut i «SpaceCamp» i 1986, 12 år gammel.

«SpaceCamp» handler om ungdommer på en romleir som plutselig må reise ut i verdensrommet.

Foto: Getty Images

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!