Foto: Montasje (Montasje)

- Kjendislisten er for svak

Holder årets danse-kjendiser mål?

Publisert

(SIDE2): Mandag ble det kjent hvem som stiller på parketten i en ny sesong av «Skal vi danse. Dette er syvende året på rad TV2 satser på danserealityen, som jevnt over har hatt relativt høye seertall.

- Konseptet er kjent slik at jeg tror det får ok seertall, men jeg tror ikke det blir noe rekordår. Til det er kjendislisten for svak. Det avhenger også litt av hva NRK viser på samme tidspunkt. Hvis de ikke har noe bra tilbud, vil seerne trekke mot TV2, Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Side2.

- Snittalderen er noe høy
I år er det, som kjent, ekteparet Carl I. og Eli Hagen, skjønnhetsgründer og eksmodell Linda Johansen, Cæsar-skuespiller Kim-Daniel Sannes, programleder og modell Kathrine Sørland, fotballtrener og motivator Tom Nordlie, værpresentatør Isabella Martinsen, artist og låtskriver Venke Knutson, ørkenrallykjører Pål Anders Ullevålseter, skuespiller og motivator Jarl Goli og Idol-artist Eirik Søfteland som kjempe om seieren i den niende sesongen.

Wiberg stiller seg tvilende til om de nye dansekjendisene har god nok publikumsappell.

- Jeg synes kanskje at snittalderen er noe høy til å få ung appell. Dessuten synes jeg mange av de mangler den folkelige appellen. Med det mener jeg at de ikke er kjent for mange nok, sier medieviteren.

Etter at listen av kjendiser ble kjent har mange ytret sin mening om hva de synes om utvalget - både av positiv og negativ art, og Wiberg mener det hevder liten tvil om at TV2 har vanskeligheter med å tiltrekke seg de mest aktuelle, norske kjendisene til parketten.

- Det er ikke akkurat topp 10-listen de har fått med seg, men noen vil det sikkert bli artig for seerne å følge. Hadde kanskje håpet på noen deltakere som fenger hele familien, for dette er et familiekonsept. Så noen med yngre appell ville jeg hatt her, sier medieviteren.

- Tidkrevende
TV2 på sin side uttrykker at de er veldig fornøyd med kjendisene de har fått med på laget.

- Det er viktig for oss når vi caster «Skal vi danse» å finne en variert rekke av kjendiser. «Skal vi danse» er et familiekonsept som alle aldersgrupper kan se på, Vi er strålende fornøyd med mangfoldet og variasjon i kjendiser og håper vi når en bred målgruppe med sammensetningen, sier Unn Grethe Berge, TV 2 s pressekontakt for «Skal vi danse», til Side2.

Kanalen avviser at det er vanskelig å få lokket kjente profiler til programmet.

- Å være med i «Skal vi danse» krever at kjendiser hver dag setter av og har tid til dansetrening. Dess lengre man kommer i konkurransen, dess mer trener man og flere danser skal læres på en uke. Så kjendiser gjøres oppmerksom på at de må sette av mye tid til dette, sier Berge.

- Kjendiser vet etter åtte sesonger hva «Skal vi danse» er, og skjønner effekten av det både PR-messig, underholdningsverdien og hvor tidkrevende det er. Noen takker nei rett og slett for de har ikke tid til all denne treningen i ti uker, men utover det er det ikke vanskelig å få kjendiser med, understreker hun.

TV2s pressekontakt medgir imidlertid at det er flere som har takket nei til å delta i det populære underholdningsprogrammet.

- Noen har takket nei gjennom sesongene og hovedgrunnen er at «Skal vi danse» tar for mye tid i forhold til andre ting de driver med.

Holder på å legge kabalen
Det er foreløpig ikke blitt kjent hvem som er programleder for årets sesong av «Skal vi danse».

Tidligere år har Kathrine Moholt leder TV-seere og publikum gjennom sendingen, men da hun er høygravid er det uvisst om hun stiller på parketten. Berge ønsker heller ikke å avsløre hva som vil skje på den fronten - enn så lenge.

- Vi holder på å legge kabalen rundt programledere. Om det blir før eller etter sommerferien vi velger å gå ut men navn har vi ikke bestemt enda, sier Berge.

SE BILDER AV DELTAKERNE I SKAL VI DANSE HER:

5559

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!