ANDRE NAVN: Rihanna, Kit Harington og Gigi Hadid har egentlig helt andre fødenavn.
ANDRE NAVN: Rihanna, Kit Harington og Gigi Hadid har egentlig helt andre fødenavn.

Underholdning

Kjendiser som ikke bruker sine egentlige navn

Vet du hva fødenavnene deres er? Og hvorfor de ikke bruker dem? Her er historiene om kjendisenes fulle navn.

Publisert Oppdatert

1. Lady Gaga

Født: Stefani Joanne Angelina Germanotta

Lady Gaga (33) tok artistnavnet sitt inspirert av Queen-sangen «Radio Ga Ga». I et tidlig intervju med Oprah Winfrey, fortalte Stefani Joanne hvordan «Gaga» har vært et kallenavn vennene og produsenten har brukt på henne i lang tid og at det senere utviklet seg til også å bli artistnavnet hennes.

KALLENAVN: Lady Gaga heter egentlig Stefani Joanne Angelina Germanotta.
KALLENAVN: Lady Gaga heter egentlig Stefani Joanne Angelina Germanotta. Foto: Jami McCarthy / Getty Images

2. Cardi B

Født: Belcalis Almanzar

Suksessrapperen Cardi B (27) kommer fra Bronx i New York og er født Belcalis Almanzar. I et intervju med Jimmy Fallon i 2017 kunne hun avsløre at artistnavnet hennes er en slags kortform for Bacardi. Det var også et kallenavn hun hadde før i tiden.

- Det var også Instagram-navnet mitt. Men av en eller annen grunn ble Instagram-kontoen min stadig vekk slettet, og jeg tror Bacardi hadde noe å gjøre med det. Så jeg forkortet det bare til Cardi B, forteller hun selv.

For de som ikke visste det fra før, er Bacardi en type rom, og det hører med til historien at søsteren hennes er blitt kalt Hennessy.

CARDI B: Laget det som nå er artistnavnet hennes da Instagram-kontoen hennes stadig vekk ble slettet.
CARDI B: Laget det som nå er artistnavnet hennes da Instagram-kontoen hennes stadig vekk ble slettet. Foto: Michael Kovac / Getty Images

3. Helen Mirren

Født: Ilyena Lydia Mironoff

Den russiskfødte faren til den britiske skuespilleren Helen Mirren (74) endret familienavnet fra Mironoff til Mirren på 50-tallet. Selv valgte Ilyena Lydia å forenkle navnene sine til Helen da hun satset på skuespillerkarrieren.

FORENKLET NAVNET: Helen Mirren forenklet sitt fødenavn Ilyena Lydia til Helen da hun skulle satse på skuespillerkarrieren.
FORENKLET NAVNET: Helen Mirren forenklet sitt fødenavn Ilyena Lydia til Helen da hun skulle satse på skuespillerkarrieren. Foto: Christopher Polk / Staff / Getty Images

4. Lana Del Rey

Født: Elizabeth Woolridge Grant

Lana Del Rey (34) brukte først sitt ekte navn, Lizzy (Elizabeth) Grant, men slo aldri gjennom som artist. Så ble den nå verdenskjente sangeren 25 år gammel og «oppfant» sitt alter ego, Lana Del Rey.

Ifølge The Guardian har hun blitt kritisert for at overgangen fra Grant til Del Rey var planlagt, at navnet hennes var valgt av managementet, og dermed ikke autentisk.

SLO IKKE GJENNOM: Lana Del Rey slo ikke gjennom som Lizzy Grant, og gikk i tenkeboksen før hun relanserte seg selv som artisten vi kjenner henne som i dag.
SLO IKKE GJENNOM: Lana Del Rey slo ikke gjennom som Lizzy Grant, og gikk i tenkeboksen før hun relanserte seg selv som artisten vi kjenner henne som i dag. Foto: Andreas Rentz / Getty Images

5. Kit Harington

Født: Christopher Catesby Harington

«Game of Thrones»-stjerne Kit Harington (32) kunne avsløre overfor CNN at han ikke lærte at det fulle navnet sitt var Christopher før han var elleve år gammel. Kit er kortform av Christopher.

- Jeg gikk på skolen, og på eksamener skrev jeg under med «Kit Harington» og læreren sa: «Det er ikke navnet ditt,» og jeg sa, «Jo, jeg tror jeg vet hva jeg heter!» De bare: «Nei, nei, navnet ditt er Christopher.» Jeg var så sinna på moren min. Hun fortalte meg ikke navnet mitt før jeg var elleve!

HETER EGENTLIG IKKE KIT: Kit Harington heter egentlig Christopher Harington. Det fikk han ikke vite selv før langt ute i barneskoleløpet.
HETER EGENTLIG IKKE KIT: Kit Harington heter egentlig Christopher Harington. Det fikk han ikke vite selv før langt ute i barneskoleløpet. Foto: Gregg DeGuire / Contributor / Getty Images

6. Drake

Født: Aubrey Drake Graham

Du visste det kanskje ikke, men rapper Drake (32) - som også har kallenavnene Champagne Papi og Drizzy, har faktisk skuespillerbakgrunn fra den kanadiske ungdomsserien «Degrassi: The Next Generation». I introen kunne vi se at han den gang brukte Aubrey Graham.

Da Drake senere ble artist, droppet han rett og slett fornavnet Aubrey til fordel for mellomnavnet Drake.

BRUKER MELLOMNAVNET: Aubrey Drake Graham bruker bare mellomnavnet i sitt virke som artist.
BRUKER MELLOMNAVNET: Aubrey Drake Graham bruker bare mellomnavnet i sitt virke som artist. Foto: Paras Griffin / Getty Images

7. Bruno Mars

Født: Peter Gene Hernandez

Ifølge Elite Daily fikk Peter Gene Hernandez (33) kallenavnet Bruno fra faren sin. Bruno kommer fra wrestleren Bruno Sammartino.

Da han flyttet til Los Angeles som 17-åring for å forfølge artistdrømmen, trodde mange han gjorde latinamerikansk musikk på grunn av etternavnet Hernandez. Fordi den virkelige drømmen hans var funk og R&B, tok han i bruk «etternavnet» Mars i stedet.

- Mars ble brukt fordi jeg følte at jeg ikke hadde nok scwhung fra før, og mange jenter sier jeg er utenomjordisk, så jeg er vel fra Mars, da, har han uttalt til Rap-Up.

BRUNO MARS: Artistnavnet til Bruno Mars er satt sammen av et gammelt kallenavn og et nytt navn han tok i bruk selv.
BRUNO MARS: Artistnavnet til Bruno Mars er satt sammen av et gammelt kallenavn og et nytt navn han tok i bruk selv. Foto: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images

8. Reese Witherspoon

Født: Laura Jeanne Reese Witherspoon

Reese Witherspoon (43) tok i bruk sin mors pikenavn som fornavn tidlig i skuespillerekarrieren sin, og slik har det forblitt siden.

BRUKER MORS PIKENAVN: Reese Witherspoon bruker sin mors tidligere etternavn som fornavn.
BRUKER MORS PIKENAVN: Reese Witherspoon bruker sin mors tidligere etternavn som fornavn. Foto: Frederick M. Brown / Stringer / Getty Images

9. Brad Pitt

Født: William Bradley Pitt

Skuespiller Brad Pitt (55) bruker ikke fornavnet sitt til vanlig, men heller en kortform av mellomnavnet Bradley og etternavnet.

Ifølge rykter fra sladresiden Page Six, har den single skuespilleren imidlertid introdusert seg smilende som William når han hilser på kvinner.

HETER FAKTISK WILLIAM: Brad Pitt bruker vanligvis ikke fornavnet sitt, William, i alle fall ikke i profesjonelle sammenhenger.
HETER FAKTISK WILLIAM: Brad Pitt bruker vanligvis ikke fornavnet sitt, William, i alle fall ikke i profesjonelle sammenhenger. Foto: Getty Images

10. Katy Perry

Født: Katheryn Elizabeth Hudson

Artist Katy Perry (34) har fortalt til The Guarduan:

- Jeg skapte denne fantastiske karakteren kalt Katy Perry som jeg er veldig ofte og kan gå inn i hele tiden, men jeg skapte den for beskyttelse, sier hun.

- Jeg var redd for at hvis du så meg, Katheryn Hudson, jenta som har på en Boiré-strips (strips for å fjerne hudormer, red. anm.), ville du tenkt: Ok, dét er ikke glamorøst.

BESKYTTELSE: Katheryn Elizabeth Hudson, som hun egentlig heter, skapte karakteren Katy Perry for beskyttelse.
BESKYTTELSE: Katheryn Elizabeth Hudson, som hun egentlig heter, skapte karakteren Katy Perry for beskyttelse. Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

11. The Weeknd

Født: Abel Makkonen Tesfaye

I en Reddit «Ask me anything»-tråd gjengitt hos MTV, svarte artist Abel Tesfaye (29), bedre kjent som The Weeknd, at han hatet navnet sitt og derfor ikke ønsket å bruke det da han satset på artistkarrieren.

- Det skulle være tittelen på HOB (House of Ballons, The Weeknds første album, red. anm). Jeg hatet navnet mitt på den tiden, så jeg prøvde det som artistnavn. Det hørtes kult ut. Jeg tok bort den e-en fordi det allerede fantes et kanadisk band som kalte seg The Weekend (copyright-trøbbel, red. anm).

THE WEEKND: Likte ikke navnet sitt i starten av artistkarrieren, og kalte seg derfor The Weeknd uten «e» til slutt.
THE WEEKND: Likte ikke navnet sitt i starten av artistkarrieren, og kalte seg derfor The Weeknd uten «e» til slutt. Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

12. Meghan Markle

Født: Rachel Meghan Markle

Hertuginne Meghan (38) har aldri brukt fornavnet Rachel i offentlig sammenheng, og har hele veien kalt seg Meghan Markle - i alle fall frem til hun giftet seg med prins Harry (34) av Storbritannia og ble hertuginne Meghan.

Foto: WPA Pool / Pool / Getty Images

13. Gigi Hadid

Født: Jelena Noura Hadid

Supermodell Gigi Hadid (24), eller Jelena Noura Hadid som hun egentlig heter, har tidligere røpet at kallenavnet Gigi er noe hun har blitt kalt siden tidlig alder. Moren Yolanda har hatt samme kallenavn.

- Jeg ble kalt det hjemme da jeg var veldig ung, på samme måte som min mor har blitt kalt det, sa hun til Vogue i 2015.

Det skal også ha vært i første- eller andreklasse på barneskolen at hun gikk over til å bruke Gigi uansett, fordi det gikk en jente i samme klasse som het Jelena, noe som skapte forvirring. Læreren hennes skal ha spurt moren: «Hvis jeg trengte et kallenavn på Jelena, hva ville det vært?»

Da moren svarte Gigi, ble navnet bare værende.

FIKK MORENS KALLENAVN: Også Gigi Hadids mor Yolanda har hatt kallenavnet Gigi. Egentlig heter supermodellen Jelena.
FIKK MORENS KALLENAVN: Også Gigi Hadids mor Yolanda har hatt kallenavnet Gigi. Egentlig heter supermodellen Jelena. Foto: Dimitrios Kambouris / Staff / Getty Images

14. Rihanna

Født: Robyn Rihanna Fenty

Musikalsk sett har Robyn Rihanna Fenty (31) alltid gått under mellomnavnet sitt. Artisten har imidlertid fortalt at familie og venner fortsatt kaller henne Robyn.

- Jeg blir ør av å hele tiden høre Rihanna, Rihanna, Rihanna, har hun uttalt til Rolling Stone.

KJENT FOR MELLOMNAVNET: Rihanna bruker mellomnavnet sitt i artistsammenheng, men venner og familie kaller henne fortsatt Robyn.
KJENT FOR MELLOMNAVNET: Rihanna bruker mellomnavnet sitt i artistsammenheng, men venner og familie kaller henne fortsatt Robyn. Foto: Tim P. Whitby / Stringer / Getty Images

15. Miley Cyrus

Født: Destiny Hope Cyrus

Miley Cyrus (27) endret fødenavnet sitt til det vi kjenner som hennes nåværende navn og artistnavn. Som barn skal hun alltid hatt et smil om munnen, og familien kalte henne derfor «Smiley», som utviklet seg til Miley etter hvert. I 2008 endret hun navnet sitt juridisk.

KALLENAVN: Miley er kortform av «Smiley», som var kallenavnet familien brukte på jenta født som Destiny Hope Cyrus, som vi i dag kjenner som Miley Cyrus.
KALLENAVN: Miley er kortform av «Smiley», som var kallenavnet familien brukte på jenta født som Destiny Hope Cyrus, som vi i dag kjenner som Miley Cyrus. Foto: Kevin Mazur / Contributor

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!