Kirken reagerer kraftig på Tooji-video

Deler av Toojis «komme ut»-video er spilt inn i en kirke.

Publisert

(SIDE2): Mandag kom ut av skapet og fortalte at han er homofil.

Artisten og forfatteren valgte nettstedet Gaysir for å stå frem med sin legning.

I samme stund slapp han sin nye musikkvideo «The Father Figure». Tooji sier budskapet er at religion ikke kan hindre kjærligheten, enten den er mellom mann og kvinne eller mellom en mann og en mann.

Deler av innspillingen er gjort foran alteret i Frogner kirke og videoen er også klippet slik at scener av seksuell karakter klippes sammen med scener fra kirken på en antydende måte.

Det var VG som først omtalte reaksjonen.

I dagens utgave av VG har Tooji også en kronikk der han sier at det er Det  tide at vi setter menneskerettigheter over religion.

TOOJI har valgt musikken for å fortelle at han er homofil.
TOOJI har valgt musikken for å fortelle at han er homofil. Foto: Paul Weaver (Paul Weaver)

- Helt uakseptabelt

Det får Oslo bispedømme til å reagere.

- Jeg ble informert om saken etter at det var gjort vedtak i Frogner menighetsråd om å leie ut kirkerommet og opptakene var gjort. Uavhengig av musikkvideoens budskap og avsender er opptak av intime scener foran alteret helt uakseptabelt, og er en grov misbruk av kirkerommet. Kirkerommet skal aldri benyttes som visuell kulisse for seksuelle scener i en kommersiell produksjon. En tilsvarende scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel. Det som her har skjedd bryter med de regler og forskrifter vi har for bruk av kirkens rom. Utover dette er det ikke naturlig for meg å kommentere saken ytterligere, sier Oslo biskop.

Ikke i samsvar med beskrivelsen

Frogner kirke mener beskrivelsen de fikk av hvordan kirkerommet skulle brukes, ikke samsvarer med resultatet.

- I etterkant har menigheten påpekt at det er scener i filmen som ikke samsvarer med den prosjektbeskrivelsen som lå til grunn for deres vedtak, heter det.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!