VIL MØTE GRETA: Kim K er klar på at hun kunne tenkt seg å la hele familien møte Greta Thunberg.
VIL MØTE GRETA: Kim K er klar på at hun kunne tenkt seg å la hele familien møte Greta Thunberg. Foto: Reuters / NTB scanpix

Aktuelt

Kim Kardashian vil møte Greta Thunberg

I fjor fikk realitystjernen krass kritikk for å leie gigantisk privatfly. Nå hyller Kim Kardashian Greta Thunberg og vil møte den unge klimaaktivisten.

Publisert Oppdatert

I et nytt intervju med Reuters roser businesskvinne, sosiale medier-personlighet og realitystjerne Kim Kardashian (38) klimaaktivist Greta Thunberg (16) opp i skyene.

- Hun er en fantastisk ung jente, og så modig og tapper som tør å stå opp mot de voksne, noe som kan være veldig skremmende, sier Kardashian om svenske Thunberg til nyhetsbyrået.

- Det at hun er så åpen og ærlig er akkurat det vi trenger.

Kardashian, som denne uken deltok på WorldCongress on Information Technology (WCIT) i Yerevan i Armenia, sier at hun deler Thunbergs engasjement for klimaet.

Se deler av intervjuet under:

Vil ha middag med Thunberg

I november 2018 leide Kim Kardashian og ektemannen Kanye West en privat Boeing 747 og publiserte video av det gigantiske flyet (som også er kjent som en Jumbojet) på snapstory. Det førte til at paret fikk massiv kritikk i sosiale medier for å ikke ta hensyn til klimautfordringene og velge mer miljøvennlig.

Gjennom familiens realityshow «Keeping Up With The Kardashians» ser vi med jevne mellomrom den berømte søskenflokken boarde privatfly til både moteuker og ferier.

Nå ser det ut til at realitystjernen jobber med å forbedre vanene sine.

Hun forteller til Reuters at Kardashian/West-familien nå tar spesifikke avgjørelser basert på miljøutfordringene, og at hun jobber med å lære barna hvorfor man resirkulerer plast, hvorfor alle plastbeholderne deres er erstattet med glass og hvordan man sorterer kompost.

Hun vil at hele familien skal møte klimaforkjemperen, og sier hun gjerne vil ha middag med Thunberg og foreldrene hennes, blant annet om det å være en sosiale medier-entreprenør.

- Jeg synes, som jeg sa, at hun er en så modig og sterk ung kvinne som virkelig har stått opp for det hun tror på.

Se hele intervjuet med Kim Kardashian på YouTube her.

GRETA THUNBERG: Har blitt verdenskjent etter at hun startet med skolestreik for klimaet. Nå har den unge klimaaktivisten engasjert unge over hele verden med sin sak og talt hos FN.
GRETA THUNBERG: Har blitt verdenskjent etter at hun startet med skolestreik for klimaet. Nå har den unge klimaaktivisten engasjert unge over hele verden med sin sak og talt hos FN. Foto: AP / NTB scanpix

Stor oppmerksomhet

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg fikk oppmerksomhet verden over da hun i slutten av september talte til verdens- og statsledere under FN-toppmøtet i New York.

«Med de tomme ordene deres har dere stjålet drømmene og barndommen min. Likevel er jeg en av de heldige. Folk lider, folk dør, hele økosystemer kollapser. Vi er i begynnelsen av en masseutryddelse, og alt dere kan snakke om er penger og eventyr om evig økonomisk vekst. Hvordan våger dere?» sa hun blant annet i den følelsesladde talen.

Talen fikk svært delt mottakelse - mens USA-president Donald Trump reagerte med en sarkastisk melding på Twitter og tidligere «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson kalte henne en «spoilt brat» - har mange også vist henne sin støtte. Tidligere president i USA, Barack Obama, har kalt henne «en av planetens største forkjempere».

Se FN-talen hennes under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!