KIM KARDASHIAN: Får høre det i sosiale medier etter at hun stilte opp på kampanjebilder for merket Carolina Lemke iført solbriller som har store likhetstrekk med et solbrillepar fra det italienske merket Emilio Pucci.
KIM KARDASHIAN: Får høre det i sosiale medier etter at hun stilte opp på kampanjebilder for merket Carolina Lemke iført solbriller som har store likhetstrekk med et solbrillepar fra det italienske merket Emilio Pucci. Foto: Francois G. Durand / Contributor / Getty Images

Underholdning

Kim Kardashian beskyldes for å fronte etterligning av designsolbriller

Realitystjernen ble tidligere i år tilkjent erstatning i varemerkesøksmål mot klesgiganten Missguided. Nå anklages hun selv for å være ansikt utad for «designkopi».

Publisert Oppdatert

En solbrillemodell er grunnen til at realitystjerne, forretningskvinne og sosiale medier-fenomen Kim Kardashian (38) nå får krass kritikk på Instagram.

I sitt seneste samarbeid med den tyske designeren Carolina Lemke, figurerer hun på flere kampanjebilder med en solbrillemodell som ligner et par Emilio Pucci-solbriller hun selv har brukt tidligere.

Det er den relativt store Instagram-kontoen @dietprada, som deler bilder av designere og selskaper som kopierer hverandres design, som har rettet folks oppmerksomhet mot likhetene:

«Hey @kimkardashian, det er definitivt ikke kult å kopiere andres navn og varemerke når man promoterer designkopier, noe din seier over @missguided beviser, men er det greit å bruke sitt eget navn og varemerke når man promoterer dem? Lol» skriver kontoen.

Hverken Kim Kardashian eller Carolina Lemke har så langt kommentert påstandene.

SAMARBEIDET: Kim Kardashian med de mye omtalte solbrillene i sitt nyeste samarbeid med den tyske designeren Carolina Lemke.
SAMARBEIDET: Kim Kardashian med de mye omtalte solbrillene i sitt nyeste samarbeid med den tyske designeren Carolina Lemke. Foto: Skjermdump / Carolinalemke.com
ORIGINALEN: Solbrillene fra Emilio Puccis SS17-kolleksjon. Her fra under moteuken i Milano september 2016. Kim Kardashian har selv brukt de samme solbrillene ifølge Vogue.
ORIGINALEN: Solbrillene fra Emilio Puccis SS17-kolleksjon. Her fra under moteuken i Milano september 2016. Kim Kardashian har selv brukt de samme solbrillene ifølge Vogue. Foto: Rex Shitterstock / NTB scanpix

«Det er morsomt hvordan de solbrillene fra @emiliopuccis-SS17-kolleksjon du brukte i august 2018 endte opp i solbrillesamarbeidet ditt med @carolinalemkeberlin som ble lansert i april i år. Hykleri på sitt beste!» lyder den videre bildeteksten fra kontoen syrlig.

Solbrillene er ikke en eksakt kopi, men har flere likhetstrekk, blant annet innfatning, farge og fasong.

Kim Kardashian brukte ifølge Vogue solbrillene fra Emilio Pucci i august 2018.

Saken har fått ekstra oppmerksomhet fordi Kim K nylig ble tilkjent en erstatning på 2,7 millioner dollar eller 23,3 millioner norske kroner, etter at klesmerket Missguided laget etterligninger av klærne hun og søstrene brukte og solgte kopier av dem via nettbutikken sin.

Kim Kardashian mente Missguided brukte hennes varemerke for å selge klær. I februar i år gikk hun ut på Twitter og delte av sin frustrasjon mot «fast fashion»-industrien»:

«Det er forferdelig å se disse moteselskapene kopiere design som har krevd blod, svette og tårer av ekte designere som har gitt hele seg selv for sine egne, originale ideer.» skrev hun den gang.

Cosmopolitan bemerker at også Laudomia Pucci, datteren til Emilio Pucci og nestleder av merket, har kommentert innlegget. I kommentarfeltet til Diet Prada har hun skrevet et blått hjerte.

Flere av følgerne i kommentarfeltet er også kritiske:

«Så skulle Pucci fått den Missguided-sjekken sendt over, eller...» skriver en følger.

«Den dama er en vandrende motsetning, jeg håper noen saksøker henne. Dette er copy-paste» skriver en annen.

«Jeg er virkelig ikke overrasket», sier en tredje.