NETFLIX-AKTUELL: Kiernan Shipka har hovedrollen i en av høstens mest omtalte serier på Netflix - «The Chilling Adventures of Sabrina».
NETFLIX-AKTUELL: Kiernan Shipka har hovedrollen i en av høstens mest omtalte serier på Netflix - «The Chilling Adventures of Sabrina». Foto: Netflix

Underholdning

Kiernan Shipka (19) hadde fått avslag på flere roller og var inne i en tung periode. Så kom gullmuligheten fra Netflix

Kiernan Shipka (19) håper Netflix sin reboot av den klassiske 90-tallsserien «Sabrina» kan inspirere unge kvinner til å tro på seg selv.

Publisert Oppdatert

La oss spole litt tilbake i tid...

Det er sent på 90-tallet. Du har nettopp kommet hjem fra skolen og tar deg en bolle Cornflakes med sukker på (eller i mitt tilfelle: sukker med Cornflakes på.)

Mens du venter på at foreldrene dine skal bli ferdige på jobb, benker du deg foran TV-en. Og svitsjer. Og svitsjer litt til. Og enda litt, helt du kommer til «Sabrina The Teenage Witch». Du lever deg inn i den magiske verdenen – og øynene til Harvey Kinkle – og før du vet ordet av det, er mamma og pappa hjemme. Det er middagstid. Biffsnadder med bearnés og pommes frites. Nå er det 2018.

Plutselig er du nærmere 30 enn 20 år, og – selv om det ikke føles sånn – går det ikke an å nekte for det; du har blitt voksen. På ekte.

Men mellom husleie som skulle ha vært betalt i går og overtid på jobb, har mange av oss funnet tilbake til noe av den bekymringsløse 90-tallsånden. Slengbukser og magetopper er et vanlig syn igjen, og det samme gjelder Buffalo-sko, rumpetasker, og bandanaer.

Og nå er jammen Sabrina tilbake også!

Les også: Mad Men-datter bryter tabuer

View this post on Instagram

Join me in the embalming room? 15 days until #caos

A post shared by Kiernan Shipka (@kiernanshipka) on

Ny vri

I slutten av oktober slapp Netflix serien «The Chilling Adventures of Sabrina», der vi følger Sabrina mens hun prøver å navigere livet som halvt heks og halvt menneske.

Men bortsett fra at noen av de kjente og kjære karakterene gjør comeback – deriblant katten Salem, og tantene Hilda og Zelda – er det lite som minner om den originale serien. Netflix-versjonen foregår nemlig i et helt annet univers og har en langt skumlere (les: blodigere) undertone.

Kiernan Shipka er aktuell i den nye serien «The Chilling Adventures of Sabrina».
Kiernan Shipka er aktuell i den nye serien «The Chilling Adventures of Sabrina». Foto: Netflix

– Det er kult at hun er en såpass ikonisk rollefigur som mange har et sterkt forhold til fra før av, men jeg må bare fokusere på å spille karakteren på min egen måte og unngå å sammenligne. Dét hadde blitt overveldende, sier hovedrolleinnehaver Kiernan Shipka.

– Uansett føles det helt surrealistisk å få lov til å spille Sabrina, fortsetter Kiernan.

På tross av sin unge alder er 18-åringen allerede godt etablert i Hollywood. Hun har tidligere spilt i blant annet kritikerroste serien Mad Men, og filmene Fan Girl og Smooch, og antrekkene hennes scorer alltid høyt hos moteeliten.

Når Det Nye møter Kiernan i Barcelona, er det dog ingen gulvlange gallakjoler eller fancy haute couture-kreasjoner å spore. I stedet sitter hun barføtt i en velurtrukket sofa så godt som sminkefri, og smiler fra øre til øre.

– Jeg er så glad og takknemlig for at jeg fikk denne muligheten. Jeg klyper meg fortsatt i armen, innrømmer stjerneskuddet.

Videre forteller en åpenhjertig Kiernan at rollen i Netflix-serien kom etter en lang rekke avslag, og at streamingtjenestens ja derfor betydde ekstra mye.

– Det var en tøff periode. Jeg var skikkelig nedfor. Når jeg da ble tilbudt rollen som Sabrina, føltes det nesten litt magisk. Som om alle de andre jobbene ikke ble noe av nettopp fordi jeg skulle ha muligheten til å gjøre dette.

Se traileren for «The Chilling Adventures of Sabrina» under:

Viktig budskap

I tillegg til at Netflix’ vri er mørkere enn 90-talls klassikeren, er det også en del andre elementer som er modernisert. For eksempel er feminisme et sentralt trekk ved serien.

– Sabrina er definitivt en feminist. Hun tror på likestilling, og kjemper for dét hele veien, på både små og store måter, sier Kiernan og fortsetter:

Fakta

Navn:
Kiernan Shipka (19)

Kjent fra: Mad Men, Fan Girl og Smooch

Aktuell med: The Chilling Adventures of Sabrina

Instagram: @kiernanshipka

– Mitt budskap til jenter og kvinner som ser på serien, er å tørre å tro på seg selv og å vite at du er verdt så mye. Aldri slutt å kjempe for det du mener er riktig – for det trengs, fastslår skuespilleren.

Hun følger opp med en liste over kvinner hun beundrer, og det er ingen tvil om hvem som inspirerer Kiernan aller mest: moren, Erin Ann Shipka.

Andre navn på listen er In Style-redaktør Laura Brown, Beyoncé (finnes det egentlig noen som ikke har Beyoncé som forbilde?), komikerne Tina Fey og Amy Poehler, tennisspiller Serena Williams…

– Jeg kan ikke ramse opp alle kvinnene jeg ser opp til, for da kommer vi til å sitte her i hele dag, avslutter Kiernan med et smil.