FEIRET MED VENNER: Kevin planla å feire med flere av sine gode kollegaer. Her er han med Linn Skåber.
FEIRET MED VENNER: Kevin planla å feire med flere av sine gode kollegaer. Her er han med Linn Skåber. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Kevin Vågenes gjør braksuksess i Norge og dropper utenlandsplanene: Jeg koser meg veldig her hjemme

Kevin Vågenes har bodd til og fra i USA de siste to årene. Nå legger han utenlandsplanene på hylla til fordel for humorsuksessen i hjemlandet.

Publisert Oppdatert

I løpet av de siste årene har Kevin Vågenes (32) blitt et kjent komikernavn for det norske folk, både på TV og gjennom sosiale medier.

Under Humorprisen fikk han lønn for strevet da han vant to priser for storsuksessen «Parterapi», som ble sett av omtrent én million nordmenn i 2018.

– Det er overveldende å få to priser. Bare det å være nominert blant så mange fine og flinke folk som jeg selv ser opp til er utrolig stas, forteller han til Her og Nå.

Det er altså ingen tvil om at komikeren gjør det bra i hjemlandet. I tillegg til to priser under Humorprisen, ble han i fjor kåret til blant annet «Årets navn» av Nettavisen, og stakk av med publikumsprisen på Pernilleprisutdelingen i Bergen.

STOLT VINNER: Kevin Vågenes var nominert til tre priser og vant to av dem under årets Humorpris. Han vant «Årets morsomste på TV» og «Årets humorprogram», mens «Årets morsomste på nett» gikk til Herman Flesvig.
STOLT VINNER: Kevin Vågenes var nominert til tre priser og vant to av dem under årets Humorpris. Han vant «Årets morsomste på TV» og «Årets humorprogram», mens «Årets morsomste på nett» gikk til Herman Flesvig. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Aktuell i Los Angeles

Det er derimot ikke bare i Norge at Kevin har fått prøve seg som komiker og skuespiller. I løpet av de to siste årene har han bodd deler av året i Los Angeles, hvor han blant annet har spilt i Peter Stormares (65) TV-serie Swedish Dicks.

Under Humorprisen kunne han derimot fortelle at det kun blir fokus på jobb, venner og familie i Norge fremover.

- Nå satser jeg fullt og helt på Norge og skal smi mens jernet er varmt. Jeg koser meg veldig her hjemme både med jobb, familie og venner. Det er spesielt gøy når det skjer så mye, fortalte han entusiastisk.

TRIVES BEST HJEMME: Selv om Kevin har kapret roller i utlandet, forteller han at han triver best i Norge hvor det skjer mest.
TRIVES BEST HJEMME: Selv om Kevin har kapret roller i utlandet, forteller han at han triver best i Norge hvor det skjer mest. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Ny sesong av Parterapi kommer

Ifølge Kevin vil mesteparten av tiden bli brukt til å lage ny sesong av storsuksessen Parterapi på NRK. Noe av det morsomste med å lage serien er ifølge komikeren å finne de forskjellige karakterene som det norske folk kan kjenne seg igjen i.

– Selv om våre karakterer riktignok er satt litt på spissen, humrer han.

Komikeren forteller at han kjenner seg igjen i flere av karakterene i serien, men innrømmer at han har en favoritt som han trives aller best med å spille. Det er også den karakteren han kjenner seg litt ekstra godt igjen i.

– Jeg liker godt å spille han homofile pappaen som bare snakker om kjendisvennene sine. Når jeg får sitte i flere timer og finne på tullete kjendishistorier, da koser jeg meg veldig, ler han.

STOR 
PÅ NETT: 
I tillegg til flere programmer på TV, har Kevin også stor suksess på sosiale medier. I parterapi spiller han blant annet rollefiguren 
Aslak.
STOR PÅ NETT: I tillegg til flere programmer på TV, har Kevin også stor suksess på sosiale medier. I parterapi spiller han blant annet rollefiguren Aslak. Foto: NRK

Elsker å lage humor

Gjenkjennelsesfaktoren har spilt en stor rolle for Kevins suksess opp igjennom årene. Han tror også det er en fordel å kjenne folket man lager humor for.

– Nordmenn er veldig glade i humor, og jeg elsker å lage humor for dem. Enkelt og greit, smiler han.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!