ERFAREN DAME: Etter å ha ledet «Allsang på grensen» i hele 13 år, blir Katrine Moholt forbundet med sommeren. – Det er veldig koselig, sier hun selv.
ERFAREN DAME: Etter å ha ledet «Allsang på grensen» i hele 13 år, blir Katrine Moholt forbundet med sommeren. – Det er veldig koselig, sier hun selv. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Katrine Moholt gleder seg til «Allsang på grensen» hele året: - Jeg har drømmejobben

Selv om Katrine Moholt ikke har hatt sommerferie på 13 år, kan hun ikke tenke seg noe bedre enn å glede TV-seerne med allsang.

Publisert Oppdatert

For 13. året på rad leder Katrine Moholt (45) det populære TV 2-programmet «Allsang på grensen». For den flotte programlederen er det blitt en fast tradisjon å tilbringe sommeren i Halden og sørge for god stemning for både publikum og TV-seerne.

Det er en sommerjobb hun ser frem til hele året.

– Det føles helt fantastisk å være tilbake igjen. Det er egentlig surrealistisk at det har gått så mange år, så mange somre. Det virker som om 13 er et lykketall, for i år var det en premiere jeg nesten ikke har opplevd før. Vi hadde artistrekord! I løpet av de 13 årene som er gått, er det første gang vi har hatt så mange artister i ett og samme program. Og det var voldsomt med publikummere, det var stappa fullt. I tillegg til strålende sol, deilig og varmt, og god stemning, strålte Katrine da Her og Nå møtte henne etter premieren på årets sesong.

Etter så mange somre i idylliske Halden i Østfold, har programlederen blitt lommekjent i området.

– Dette er virkelig drømmejobben! Jeg elsker det og storkoser meg. Jeg er også blitt veldig glad i Halden. Jeg føler meg som halvt haldenser, jeg nå, smiler Katrine.

SHOWET VILT: I 2015 fikk Katrine selskap av Ari Behn på scenen da han var gjesteprogramleder i et av programmene.
SHOWET VILT: I 2015 fikk Katrine selskap av Ari Behn på scenen da han var gjesteprogramleder i et av programmene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Tar med seg familien på jobb

Siden programlederen er fast inventar i Østfold hele sommeren, er familien ofte med på jobb. Ektemannen Snorre Harstad (48) og barna Markus (22), Evelina (19) og Sofia Linn (5) har ofte vært med til Halden.

– Ungene mine har vokst opp med «Allsang på grensen» har Katrine tidligere sagt til Her og Nå.

Eldstedatteren Evelina har også opptrådt i showet. I år var hun imidlertid ikke med på mammas premiere siden hun jobber på Sørlandet.

– Datteren vår er i Kristiansand der hun spiller Klatremus i Dyreparken. Så vi skal i hvert fall ta oss en tur dit, forteller Katrine stolt.

SINGER SEG: Katrine og Samuel Massie skapte god stemning i fjor.
SINGER SEG: Katrine og Samuel Massie skapte god stemning i fjor. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Hektisk sommer

Men utover det blir det ikke mange feriedager på den blide 45-åringen. Straks «Allsang på grensen» er over, står hun klar til å lose seerne gjennom høstens «Skal vi danse»-sesong. Med et såpass hektisk skjema passet Katrine derfor på å få rikelig med kvalitetstid med familien allerede i mai.

– Da var vi noen dager i Italia og virkelig koste oss. Vi håper å ta noen dager fri innimellom. Jeg er veldig glad i å dra på sykkelturer om sommeren med Sofia bakpå.

MED DØTRENE: Katrine synes det er veldig fint å ha med seg familien til Halden. Her koser hun seg etter sending med døtrene Evelina og Sofia Linn i 2015.
MED DØTRENE: Katrine synes det er veldig fint å ha med seg familien til Halden. Her koser hun seg etter sending med døtrene Evelina og Sofia Linn i 2015. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
FAMILIEKJÆR: Katrines barn har hatt mange fine sommerkvelder i Halden. Her er programlederen og ektemannen med Evelina og Markus i 2009.
FAMILIEKJÆR: Katrines barn har hatt mange fine sommerkvelder i Halden. Her er programlederen og ektemannen med Evelina og Markus i 2009. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Jobbbet nesten helt til fødselen

Yngstedatteren Sofia Linn begynner på skolen til høsten. Mange husker nok at Katrine sto på scenen i Halden den sommeren hun var gravid med Sofia Linn.

– Jeg fødte bare 14 dager etter at jeg var ferdig med siste program. Det er veldig gøy å tenke på nå, fortalte Katrine til Her og Nå i forbindelse med 10-årsjubileet til «Allsang på grensen». Det var ingen selvfølge at hun skulle klare programlederoppgavene den sommeren med glans.

– Jeg var jo i dårlig form tidlig i svangerskapet. Så det var godt at jeg klarte å finne tilbake kreftene og kjøre løpet ut den sommeren. Men jeg tror årsaken var hele atmosfæren, publikum og den gjengen rundt meg som løftet meg gjennom det, fortalte Katrine.

Katrine synes det har vært stor stas med en attpåklatt, og i årene etter har den vesle tulla vært med og sett mamma på scenen.

FØLGER ETTER DATTEREN: Eldstedatteren Evelina går i mammas fotspor, og opptrer i Dyreparken i Kristiansand denne sommeren. Familien skal derfor ta seg en tur til Sørlandet.
FØLGER ETTER DATTEREN: Eldstedatteren Evelina går i mammas fotspor, og opptrer i Dyreparken i Kristiansand denne sommeren. Familien skal derfor ta seg en tur til Sørlandet. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå
ALLSANG: Katrine Mohold under «Allsang på grensen» i 2013.
ALLSANG: Katrine Mohold under «Allsang på grensen» i 2013. Foto: Morten Bendiksen

- Dette er ferien vår

De største barna er naturlig nok ikke med i år. Men Katrine er veldig glad for å ha så mange gode minner fra Halden med familien.

– Det er utrolig fint og inspirerende å ha dem her. Det er dette som er ferien vår, og det er veldig hyggelig for meg å ha familien min med på dette. Det er nesten litt rørende at de gidder, fortalte Katrine til Her og Nå i 2016.

Ektemannen Snorre setter også pris på at hele familien kan nyte godt av Katrines underholdningsjobb.

– Det har vært veldig fint å kunne dele de opplevelsene Katrine har – når det har vært mulig. Vi har veldig musikkinteresserte barn, og de synes det er gøy å være med. Det er en glede for alle, har Snorre tidligere fortalt til Her og Nå.

GLAD OG GRAVID: Sporty Katrine ga jernet på scenen også da hun var gravid i 2013. Året etter var den lille hjerteknuseren Sofia Linn med mamma på jobb i Halden.
GLAD OG GRAVID: Sporty Katrine ga jernet på scenen også da hun var gravid i 2013. Året etter var den lille hjerteknuseren Sofia Linn med mamma på jobb i Halden. Foto: Tom Hansen / Her og Nå
MED LEGENDE: Katrine Moholt sammen med Lill-Babs på «Allsang på grensen».
MED LEGENDE: Katrine Moholt sammen med Lill-Babs på «Allsang på grensen». Foto: Morten Bendiksen

Noe for alle

Å underholde både barn og voksne synes Katrine er noe av det morsomste med jobben.

– Alle koser seg med «Allsang». Vi har en fin blanding av artister som gjør at vi har noe for alle uansett alder. Her sitter det alt fra babyer på noen måneder som vugger i takt, til bestemødre som synger med. I år har vi en artistlinje vi nesten ikke har sett maken til, forteller Katrine, og nevner Alexander Rybak, D.D.E og TIX.

Programlederen har fått merke hvor populært programmet er blitt, for allerede i august når siste sang er sunget, blir hun spurt av seere om det blir «Allsang» igjen neste sommer.

– Det er blitt en sommertradisjon for mange, og det er veldig koselig. Selv gleder jeg meg til «Allsang» hele året, og jobber med programmet hele året også. Det er artistbooking, møter og forberedelser. Faktisk er mine beste sommerminner fra «Allsang på grensen». Jeg er veldig stolt av programmet, sier hun.

– Hva er det du ikke klarer deg uten om sommeren?

– «Allsang på grensen», smiler Katrine Moholt.

GODE MINNER: Albumet og hjertet er fullt med store øyeblikk fra «Allsang». I 2010 var Lill-Babs gjest, og i 2007 bar Jørn Hoel Katrine rundt på scenen.
GODE MINNER: Albumet og hjertet er fullt med store øyeblikk fra «Allsang». I 2010 var Lill-Babs gjest, og i 2007 bar Jørn Hoel Katrine rundt på scenen. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!