Foto: Paul Weaver/Scanpix

Julie (38) falt for frekkheten til William (70)

Derfor ble paret ble sammen tross en relativt dyp alderskløft.

Publisert

I januar i år ble det kjent at Høyre-topp Julie Brodtkorb (38) hadde funnet lykken med tidligere forlagssjef i Aschehoug William Nygaard (70). I et intervju med VG Helg snakker de to ut om kjærligheten.

«Spleiset» av mulla Krekar
- Jeg falt umiddelbart for frekkheten hans. Rett før jeg skulle opp å holde foredrag om borgerlig feminisme presterer han å sette meg helt ut ved å snu mulla Krekar-saken på hodet, sier Julie Brodtkorb til VG Helg.

Det Nygaard - som har utgitt mulla Krekars erindringer, hadde uttalt på scenen like før henne var at «den måten Høyre og Erna Solberg hadde behandlet Krekar på var både provoserende og urettferdig». Noe som første til diskusjoner mellom de to. Så middag.

Nyggaard mener at det var ham som ble sjekket opp, men at han ikke var vondt å be.

Foto: Berit Roald, Scanpix

Brodtkorb forteller at etter hvert som hun ble bedre kjent med ham falt hun for hans varme, rettferdige, ærlighet og genuine hos ham. Nå spøker Nygaard med at mulla Krekar skal være forloveren deres.

Forenende samfunnsengasjement
De to ble sammen på tross en stor alderskløft, men har funnet ut at det er flere aspekter som knytter dem sammen, blant annet samfunnsengasjement.

- Vi er kanskje litt som to ensomme sjeler som har funnet hverandre. I et fellesskap der vi fremdeles kan være sterke individer på hver vår kant, uten at det er et problem, sier Brodtborb til avisen.

Julie har skrevet boken «Bare en kvinne?» utgitt på forlaget William tidligere var sjef og administrerende direktør for.

I dag innehar 38-åringen verv som kvinnepolitisk leder i Høyre, i tillegg til å sitte i Oslo bystyre. William er på sin side styreleder i NRK, en post han har hatt siden 2010.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!