POPULÆR PÅ INSTAGRAM: Juliane Snekkestad har drøye 50.000 følgere på Instagram, og har vært modell for blant annet Asos, Nelly, Lounge Underwear, Kennel & Schmenger og Rich & Royal.
POPULÆR PÅ INSTAGRAM: Juliane Snekkestad har drøye 50.000 følgere på Instagram, og har vært modell for blant annet Asos, Nelly, Lounge Underwear, Kennel & Schmenger og Rich & Royal. Foto: Skjermdump / Instagram

Underholdning

Juliane Snekkestad kan bli Norges nye supermodell: «Hun har det som skal til»

Kjæresten til Mette-Marits sønn Marius gjør det stort som modell, og hun blir spådd en lysende karriere om hun fortsetter å jobbe knallhardt.

Publisert Oppdatert

Juliane Snekkestad (22) har fått mye oppmerksomhet i både norsk og utenlandsk presse etter at det ble kjent at hun var kjæreste med Marius Borg Høiby (21).

Nyheten om forholdet med kronprinsesse Mette-Marits (44) sønn sprakk i mars i år. Da hadde paret allerede vært samboere i London siden julen i fjor, der skjønnheten har sin base som modell. Snekkestad er blitt tatt godt imot av kronprinsfamilien, for allerede samme romjul var hun gjest på kronprinsparets hytte i Uvdal.

Juliane og Marius hadde vært venner i lengre tid før de ble kjærester. Kronprinsesse-sønnen fikk seg raskt ny jobb i den engelske hovedstaden, som såkalt «style editor» i det britiske magasinet Tempus.

Les også: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby stilte opp i stor Vogue-reportasje

Suksessfull

Juliane er på sin side tilknyttet det engelske modellbyrået Nevs Models. Hjemme i Norge er hun en del av Team Models. Juliane har også prøvd lykken i USA, og flyttet til Los Angeles i 2014 da hun ble tilknyttet modellbyrået Two Management.

Tønsberg-jenta har gjort stor suksess i de få årene hun har jobbet som modell. Juliane, som åpnet Instagramkontoen sin i 2014 der hun dokumenterer sine oppdrag, har vært brukt av flere anerkjente, utenlandske klesmerker og magasiner.

Hun har blant annet vært modell for Asos, Nelly, Lounge Underwear, Kennel & Schmenger og Rich & Royal. 22-åringen har også figurert i blader som Women's Health Australia, Elle, MODO og Be Street.

FORELSKET: Marius Borg Høiby delte dette bildet av
seg selv med sin kjære på Instagram. Kronprinsesse
Mette-Marit, som kaller seg «gullfugl» på det sosiale
mediet, kommenterte med «Åååå skjønninger, klem
fra mamz».
FORELSKET: Marius Borg Høiby delte dette bildet av seg selv med sin kjære på Instagram. Kronprinsesse Mette-Marit, som kaller seg «gullfugl» på det sosiale mediet, kommenterte med «Åååå skjønninger, klem fra mamz». Foto: Skjermdump Instagram

Ser potenisale

Fotograf-veteran Morten Qvale (60) er kjent som en av landets fremste motefotografer. Han har fotografert internasjonale kampanjer for Oscar De La Renta, Adidas, H&M og Reebok, og for magasiner som Vanity Fair og Elle. Claudia Schiffer, Helena Christensen og avdøde Anna Nicole Smith er bare noen av modellene han tidligere har fotografert. Qvale vet hva som kreves for å bli modell på toppnivå, og ser potensiale i Snekkestad.

- Jeg har ikke jobbet med Juliane, men hun har jobbet med min sønn. Juliane er ikke den typiske norske modellen, og hun har det som skal til fysisk, sier han til Her og Nå.

Ifølge stjernefotografen er den typiske norske modellen, den «blonde, pene, smilende» jenta. Han beskriver Juliane som en «Guess-modell».

Stjerner som tidligere er blitt fotografert for Guess er Jennifer Lopez, Claudia Schiffer, Kate Upton og Naomi Campbell. Snekkestad vil i så fall være i godt selskap med sin sensuelle fremtoning.

Populær på Instagram

Juliane har 52.000 følgere på sin Instagramkonto, og det er et godt utgangspunkt for flere modelloppdrag.

- Tidligere var det viktig å komme i de store magasinene som Vogue, Harper's Bazaar og Vanity Fair. Det gjelder fremdeles, men i tillegg er sosiale medier viktig i dag. Også å få jobbe med en av de store motefotografene er svært viktig – det er de som får deg opp i supermodell-klassen, utdyper Qvale.

INTERNASJONAL: Juliane
Snekkestad var en ettertraktet
modell lenge før hun møtte
Marius Borg Høiby. Her fra
magasinet Women's Health
Australia.
INTERNASJONAL: Juliane Snekkestad var en ettertraktet modell lenge før hun møtte Marius Borg Høiby. Her fra magasinet Women's Health Australia. Foto: Skjermdump / Instagram

Samfunnsengasjert

Juliane er datter av eiendomsmegler Jesper Snekkestad og Nina Cecilie Jonstang Snekkestad. Hun er barnebarnet til Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang.

22-åringen fra Tønsberg har fra tidlig alder vist stort samfunnsengasjement, spesielt i arbeidet for barns rettigheter. For fem år siden var hun blant annet med sin mor til Sri Lanka som en del av Tons Berg Children Organization, som hjelper fattige og vanskeligstilte barn og familier i landet. På Sri Lanka delte modellen blant annet ut utstyr til barna.

POPULÆR: Snekkestad
i en reklame for
det tyske klesmerket
Rich & Royal. Den
vakre modellen deler
sine oppdrag flittig på
Instagram.
POPULÆR: Snekkestad i en reklame for det tyske klesmerket Rich & Royal. Den vakre modellen deler sine oppdrag flittig på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram

- Alltid vært flink pike

I et intervju med MinMote.no avslørte Juliane at hun reiser mye i jobben, og at hun gjerne skulle hatt mer tid til de hun er glad i. På spørsmål om hva hun skulle ønske at hun visste da hun var yngre, svarer hun:

- Har alltid vært veldig «flink pike» og skulle prestere bra på alle mulige arenaer. Føler selv at jeg ble fort voksen, så jeg skulle ønske at jeg kunne gått tilbake i tid og fortalt 16-årige meg at man trenger ikke ta alt så seriøst og at det er viktig å ha det gøy og leve litt også.

View this post on Instagram

♋️

A post shared by Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad) on

Juliane ser ut til å jobbe hardt med modellkarrieren, og potensialet for å bli den neste supermodellen er stort. Også kronprinsparet har beskrevet sin «svigerdatter» som «både hardtarbeidende og dyktig».

- Skal man bli en supermodell, så er det beinhard jobbing som skal til. Trening, kosthold, søvn og ikke minst det mentale, samt det å trene med å utvikle seg som modell, sier Morten Qvale.

View this post on Instagram

Oh, how I love u 💌

A post shared by Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad) on

View this post on Instagram

In a room full of people, want yourself first 🐆

A post shared by Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!