MOTIVATOR: Mange har latt seg inspirere av treningsgleden og åpenheten Jørgine Massa Vasstrand har vist de siste seks årene. Nå er «Funkygine» nominert til Publikumsprisen.
MOTIVATOR: Mange har latt seg inspirere av treningsgleden og åpenheten Jørgine Massa Vasstrand har vist de siste seks årene. Nå er «Funkygine» nominert til Publikumsprisen. Foto: Egmont People

Gullruten 2019

Jørgine «Funkygine» Vasstrand: - I dag tør jeg gi blaffen i hva andre mener

Fra å være en ukjent tobarnsmor med lidenskap for trening, ble Jørgine Massa Vasstrand nærmest over natten et Instagram-fenomen. I dag bruker «Funkygine» sin stemme til å inspirere mennesker til å være fornøyd som de er.

Publisert Oppdatert

Det har gått seks år siden verden for alvor sperret opp øynene for norsk-italienske Jørgine Massa Vasstrand (29), best kjent under aliaset «Funkygine». Treningsvideoene hun la ut sammen med barna sine Sokrates og Filippa fikk massiv oppmerksomhet.

– Det var helt klart overveldende å gå fra 700 følgere til 10 000 over natten. Det var jo en treningsvideo jeg delte på Instagram av meg som trente med sønnen min på seks måneder som startet «Funkygine»-eventyret. Siden den gang har det skjedd mye, og jeg er stolt over det jeg har fått til. Og takknemlig for at så mange har villet følge meg på reisen, forteller Jørgine til Her og Nå.

Jørgine Massa Vasstrand er nominert til Publikumsprisen under Gullruten 2019. 30 april presenteres de som har fått flest stemmer på Side2 og Her og Nå. Avstemmingen vil foregå helt til prisutdelingen går av stabelen i Bergen 11. mai.

Lite visste hun på det tidspunktet hvilken kjedereaksjon av hendelser det ville utløse. I dag sjonglerer 29-åringen familieliv, TV-innspillinger, blogging, treningsreiser og bokutgivelse.

Jørgine har også rukket å gifte seg på nytt og fødte nok et barn i fjor.

– Hvordan rekker du over alt?

– Jeg henter overskudd til å mestre hverdagen i trening og fysisk aktivitet. Og så har jeg kun mennesker i livet mitt som støtter meg og får meg til å føle meg bra nok. Jeg bruker ikke tid på personer som tapper meg for energi, eller får meg til å føle meg utilstrekkelig, forteller Jørgine.

– I dag tør jeg å gi blaffen i hva andre tenker og mener. Jeg gjør det som føles rett for meg.

Les også: - Drit i hva jeg gjør eller andre gjør, for det er da man oppnår det beste resultatet

Vil inspirere til mer bevegelse

Treningen har vært en del av hverdagen til Ålesund-jenta så lenge hun kan huske. Og det er hennes ønske om å inspirere til mer bevegelse som motiverer henne til å gi det lille ekstra – alltid.

– Jeg håper at jeg klarer å formidle at fysisk aktivitet ikke behøver å være komplisert. At det ikke finnes en fasit. At det handler om å finne sin egen måte, og at den må være både realistisk og lystbetont. Også håper jeg at jeg kan bidra i positiv forstand med tanke på det presset mange føler rundt kropp og selvbilde. At jeg kan fronte trening med et annet formål enn å være slank eller se bra ut. Jeg ønsker å motivere og inspirere mennesker til å være seg selv. Være fornøyd med den de er og det man har, forteller Jørgine, som har blitt hyllet for sin åpenhet rundt sunne kroppsidealer.

TREBARNSMAMMA: Norsk-italienske Jørgine snakket i forbindelse med fødselen av sitt tredje barn i fjor, åpent om forventningspresset knyttet til fødselskroppen.
TREBARNSMAMMA: Norsk-italienske Jørgine snakket i forbindelse med fødselen av sitt tredje barn i fjor, åpent om forventningspresset knyttet til fødselskroppen. Foto: TV 2

Normalisering av fødselskroppen

Da hun fødte sønnen Milano i fjor sommer, slo hun også et slag for å normalisere fødselskroppen.

I dagene etter fødselen delte hun en rekke nye bilder av kroppen sin etter det siste svangerskapet. I et lengre innlegg på bloggen tok hun et oppgjør med alle forventningene rundt en fødsel og tiden etter.

I dag er hun nominert til sin aller første Gullruten for sin sterke stemme i influenser-landskapet. Det er en anerkjennelse som har gjort henne både stolt og takknemlig.

– Det er virkelig stort. Å se navnet mitt på en liste med så mange store og viktige navn det hadde jeg ikke trodd! Det må jo bety at jeg har gjort en god figur i løpet av året som var, og at jeg har bygget opp en merkevare som er blitt lagt merke til i positiv forstand. Det gleder meg stort, og motiverer meg til å fortsette med det jeg gjør!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!