Foto: Tor Erik Schrøder (NTB Scanpix)

- Jeg ville gjort det samme igjen

Kronprinsesse Mette-Marit følte hun hadde et ansvar for å hjelpe til.

Publisert

(SIDE2): - Jeg dro på eget initiativ og jeg ville ha gjort det samme igjen. Det var en avgjørelse som ble tatt fordi jeg følte at jeg hadde et ansvar for å hjelpe til, sier kronprinesse Mette-Marit (39) til NRK.no under en pressekonferanse a hun tirsdag besøkte Vennesla skole og kommunens kulturhus.

Tok valget alene
Hun forteller at hensynet til barna kom først, da hun «tok den personlige avgjørelse om å reise til India», skriver NRK.

- Det var to små barn som lå på et sykehus alene i India. Jeg følte at jeg ville ha blitt et dårligere menneske om jeg ikke hadde reist til India, sier en ærlig Mette-Marit.

Kronprinsessen reiste til India i oktober for å hjelpe en som jobber for Kronprinsparets fond, og som er en god venn. Det homofile paret fikk sine to barn hjem søndag. Debatten i Norge har rast, og saken har skapt overskrifter verden over.

- Det er klart at vi står midt i en komplisert og mangefasettert surrogatidebatt i Norge i dag, så det er klart jeg ventet at det ville komme reaksjoner. Men dette var et valg som jeg tok alene og ikke som et innlegg i denne debatten, sa kronprinsessen videre ifølge NTB.

Les også:

Hjalp et vennepar
Hun tilbrakte tre døgn på en helseklinikk i India hvor hun tok seg av de to nyfødte surrogatibarna som tilhører et homofilt vennepar, hvorav den ene er ansatt ved kongehuset.

Barna ble født tirsdag 23. oktober. De nybakte foreldrene skulle reise til India for å ta med seg de to barna, men ble hindret på grunn av visumproblemer. Da bestemte Mette-Marit seg for å dra for å ta seg av de to nyfødte babyene, skrev Haugesunds Avis som omtalte og hadde saken først mandag.

Hun sier under pressekonferansen at hun er svært glad for at hun hadde anledning til å hjelpe, men ønsket ikke å kommentere hva hun personlig mener om surrogati.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.