Foto: Scanbox

- Jeg var ganske nervøs

Rupert Grint viser sangstemmen sin i «Into the White». Det var ikke bare morsomt. Side2 møtte stjernen i Oslo.

Publisert

(SIDE2:) Rupert Grint ble verdenskjent etter rollen som Ronny i «Harry Potter»-filmene. Nå er tryllestaven lagt på hylla, og Grint skal prøve å vise at han kan spille mer enn en ung trollmannelev.

Det gjør han blant annet i Petter Næss’ nye film «Into the White». Her spiller han menig Robert Smith, som sammen med kaptein Charles P. Davenport styrter i de norske fjellene i 1940. For å søke ly fra en snøstorm, tar de seg inn i en forfallen jakthytte. Men her er det også tre tyske soldater. Til tross for at de egentlig er bitre fiender, er de nå nødt til å samarbeide for å overleve.

Side2 møter Grint i forbindelse med lanseringen av filmen.

Foto: Getty Images

Skulle på date
Robert Smith er en provoserende type som gjerne vil gjøre tyskerne sinte. Grint forteller at han ikke er like provoserende selv.

- Jeg tror ikke jeg er det. Jeg er roligere, og det kan være litt irriterende til tider, sier han.

I filmen får Smith beskjed av sin overordnede om å forsøke å være provoserende.

- Smith følger ordre og vil gjerne provosere tyskerne. Han er veldig frustrert over å være der. Det passer ham veldig dårlig å være i hytta, for han skulle egentlig på date den kvelden. Frustrasjonen kommer ut med provokasjoner, sier han.

Viste mykere side
Kvinnen Smith skulle på date med, er - ifølge karakteren selv - den flotteste dama i militærbasen. For å sjarmere henne, sang han «Over the Rainbow» så godt han kunne. Ute i fjellheimen gjentar han prestasjonen. Grint sier at dette ikke var hans favorittscene å spille inn.

- Jeg var ganske nervøs på forhånd. Det er en vanskelig sang å synge, og spesielt når det er iskaldt. Og jeg sto på toppen av fjellet, så det kom ekko og virket som hele verden hørte det, ler han.

Heldigvis kom han seg gjennom det uten problemer.

- Det gikk fint, og det var en bra utvikling for karakteren. Tidligere var han bare sint og tøff, men nå viste han en mykere side, sier han.

Ikke prøvd selv
Selv har han imidlertid aldri prøvd å sjarmere jenter ved å synge.

- Nei, synging er ikke helt min greie, smiler han.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!