Foto: Berlinale

- Jeg tror jeg har tatt en overdose

River Phoenix forsto at noe var alvorlig galt den kvelden han døde.

Publisert

(SIDE2:) River Phoenix døde bare 23 år gammel utenfor på fortauet foran Johnny Depps nattklubb The Viper Room. Phoenix, eldre bror til Joaquin, var kjent som en av de sunneste og mest talentfulle mannlige stjernene i Hollywood. Han var veganer og pasifist. Alle elsket å jobbe med ham og han var spådd en stor fremtid innen filmen.

Slapp film 19 år etter
I februar ga regissøren George Sluizer klarsignal for Phoenix' aller siste film «Dark Blood» under filmfestivalen i Berlin. 19 år etter Phoenix' død fikk publikum se hvilken filmatiske historie som ble hans siste. Filmen var et lappeteppe å sette i stand i og med at skuespilleren døde under innspillingen.

- Jeg så aldri at han tok dop , sa en beveget Jonathan Pryce under presentasjonen.

- Jeg har bare veldig gode minner om River. Vi tilbrakte dagene sammen og vi spiste middag sammen nesten hver dag. Jeg synes han var en fantastisk ung mann. Når jeg ser tilbake, kan jeg ikke skjønne at han var kun 23 år gammel. Jeg vil ikke snakke om ham på annen måte, men jeg kan si at alle ukene vi var sammen med ham i Utah, så jeg aldri at han brukte dop. Jeg er ikke en dopbruker selv, men jeg ville ha visst det. Så vidt meg bekjent så var han veldig klar på at han ikke ønsket å bruke dop. Jeg var svært glad i ham, sa Pryce.

Men en som så Phoenix dope seg, var Thelonious Monster-frontfigur og nå «Celebrity Rehab»-terapeut Bob Forrest. I sin bok «Running With Monsters» skriver han om Phoenix' siste dager. Og skuespillerens siste ord til ham.

- Bob, jeg tror jeg har tatt en overdose.

Foto: Berlinale

- Doporgie
Forrest forteller i et kapittel av boken at forut for Phoenix' død, hadde han vært på en skikkelig dopbonanza som varte i flere dager hos Red Hot Chili Peppers’ gitarist John Frusciante Forrest var ikke fremmed for det han kaller doprutinen selv.

- Først røykte vi crack, og satte kokain direkte i årene. Så tok vi heroin for å komme til oss selv og så begynte vi igjen, sier han.

Da han og Phoenix, sammen med blant annet Rivers bror Joaquin og søster Rain, ankom The Viper Room, ble en ny ladning kokain tatt.

- River var åpenlyst fullstendig dopet og like ustødig på beina som en bokser som hadde fått bank i 15 runder, skriver Forrest. Etter at Phoenix erklærte at han følte seg dårlig, gikk han utenfor klubben. Der falt han om i et anfall.

- Han var i live da legene kom, skriver Forrest.

Bob Forrest skriver at det var Johnny Depps band som spilte på scenen. Filmstjernen visste dog ikke at det var River Phoenix som ble fraktet vekk i en ambulanse. Da Bob Forrest ringte Depp og fortalte at River var død, ble han helt lamslått. Dagen etter forlot Depp byen og kom ikke tilbake på lang tid.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!