Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg kommer aldri til å vise meg helt naken

- Det er mye som ikke kommer frem på bloggen, sier toppblogger Sophie Elise Isachsen (19).

Publisert

(SIDE2) OSLO: Siden april 2013 har TV-kameraene fulgt fire kjente bloggere og toppblogger Sophie Elise Isachsen (19) fra Harstad er en av jentene som har takket ja til å dele livet sitt gjennom TV-serien «Bloggerne».

Bloggen til Sophie Elise har mellom førti og femti tusen unike lesere hver dag og onsdag møtte Side2 den populære 19-åringen i hovedstaden.

La seg under kniven

Sophie Elise vet godt at det er mange som har sine oppfatninger og meninger om henne etter å ha vært inne på bloggen. Det er nemlig ikke bare fordeler ved å være populær toppblogger.

- Det verste er ofte det å møte andre folk fordi mange har en oppfatning om at jeg er litt høy på meg selv. Jeg opplever ofte at mange bare avfeier meg før jeg har fått sagt noe fordi de tror ett eller annet. Og det er også ille når bloggen har en negativ påvirkning på andre rundt meg og at det går utover familien og venner, sier hun til Side2.

Også utseendet til Sophie Elise er noe bloggleserne er opptatt av. Bloggerkjendisen har tidligere vært åpen om både neseoperasjon og forstørrelse av puppene.

Dette har vekt oppsikt og bloggeren er fullstendig klar over fokuset som er på kropp og utseende i bloggverdenen. Selv sier hun at enkelte kommentarer som handler om hvordan hun ser ut har vært sårende, men at nå gidder hun ikke å bry seg lenger.

- Bloggen min ble kjent ganske fort og jeg var jo ganske opptatt av utseendet, men jeg var kanskje ikke forberedt på alle kommentarene som kom inn, sier Sophie Elise.

- For eksempel så hadde jeg hatt planer om å operere brystene fra jeg var 16-17 år, og jeg har alltid hatt komplekser for nesen. Jeg hadde alltid en fast vinkel jeg tok bilde fra og jeg smilte ikke så mye på grunn av nesen og leppa. Men så la jeg ut et bilde på bloggen som var tatt forfra og da fikk jeg kommentarer fra lesere som sa at de skjønte hvorfor jeg ville operere nesen. Da tenkte jeg at alle de fine kommentarene jeg hadde fått tidligere bare var fordi jeg hadde gjort meg til på bildene. Så de kommentarene traff, men etter at jeg operete både pupper og nesen har jeg ikke brydd meg. Jeg har jo ikke angret på operasjonene.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

LES OGSÅ: - De fleste tenker at jeg er en sånn «Bimbo-Barbie»

Ikke utenkelig med flere inngrep

Likevel er ikke Sophie Elise hundre prosent fornøyd med utseende.

- Jeg er sånn cirka fornøyd, men det er alltid noen småting. Og jeg føler jo at jeg er litt avhengig av å forandre på noe fordi det spennende, ikke bare for meg, men for andre. Og det er jo dumt at man tenker sånn, påpeker hun.

- Jeg vet ikke hva jeg eventuelt ville endret på akkurat nå, og da sier det seg selv at man ikke skal gjøre noe. For min del så har operasjonene liksom vært noe å se frem til fordi man tenker at «da blir livet så mye bedre», men sånn er det jo ikke. Og det er en ting jeg har skjønt som jeg også håper jeg kan få formidle til andre. At livet endrer seg ikke selv om du får mindre nese eller større pupper.

Se klipp fra TV-serien her:

- Føler jeg gjør en forskjell

Bloggeren forteller at hun i 2014 skal lære seg å ikke stresse over små, unødvendige ting, men istedet sette pris på det man faktisk har og får være med på.

- Det å tenke over det man ikke har, fremfor å tenke på alt man faktisk har, har revet meg mye ned i 2013. For at jeg skal få det bedre må jeg bli flinkere til å sette pris på det jeg har og det er noe jeg skal jobbe mer med i 2014, sier Sophie Elise.

19-åringen lever av bloggen, men selv påpeker hun at det ikke er alle produktene som hun får tilsendt eller pengene hun tjener som betyr mest.

- Helt ærlig så er det som betyr noe for meg er når jeg føler at jeg gjør en liten forskjell i andre sine liv. Når folk som har slitt med det samme som meg får inspirasjon og glede gjennom det jeg skriver på bloggen. Det høres sikkert teit ut, og mange tenker sikkert at jeg ikke mener det, men det er det som gir meg mest ved å blogge, sier hun.

- Jeg går ikke på skole og jeg jobber ikke. Det er mange som sikkert automatisk tenker jeg er lat, men jeg tror mange hadde gjort som meg og tatt en friperiode når man likevel har en inntekt.

Akkurat hvor mye hun tjener på bloggen kan ikke Sophie Elise si noe om.

- Jeg hadde ikke hatt noe imot og sagt noe om det, hvis jeg hadde visst det. Men jeg vet faktisk ikke hvor mye jeg tjener på bloggen fordi det er noen andre som styrer det. Så jeg har ikke peiling, forklarer hun.

Bruker 1 time om dagen på å blogge

Toppbloggeren forteller at hun bruker rundt en time per dag på å skrive blogginnlegg og å redigere bilder, men understreker at det er flere arbeidsoppgaver som skal gjøres enn bare selve bloggingen.

- Det å svare på mail og kommentarer tar tid, og man har det i bakhodet hele tiden hva skal man blogge om. Det er det nok mange som ikke som skjønner. De tror jeg tjener penger ved å bare sitte ti minutter i senga og skrive et blogginnlegg. Men det tar jo egentlig hele dagen. Jeg reiser en del også, og nå er jeg for eksempel i Oslo på grunn av bloggen.

Hun håper og tror at dokuserien vil gi bloggleserne et enda større innblikk i hvordan personen bak den populære bloggen egentlig er.

- Forhåpentligvis så vil folk synes at jeg er smart og forhåpentligvis litt artig og snill. Men hvis man allerede har bestemt meg for å oppfatte meg som dum så kan sikkert klippene forsterke det, så det kommer an på hvilken innstilling folk har. Jeg har en litt sær humor og mange tror kanskje ikke at jeg kan kødde med mitt eget utseende eller være frekk på min egen bekostning, sier Sophie Elise.

- Jeg skal jo underholde andre og i en av episodene har jeg tatt ekstremt mye restylan i leppene og da sier jeg jo i klippet at jeg ser ut som en and, men det er slik det går når man tar så mye restylan. Og jeg sier jo dette fordi jeg kan tulle med det, mens mange tror kanskje at jeg sier det fordi de tror at jeg synes er dritfin eller noe sånn.

Om fremtiden

Bloggeren synes det er vanskelig å si noe om hva hun gjør om for eksempel ti år, men Sophie Elise sier hun blant annet har lyst til å studere.

- Jeg tror jeg skal studere reklame, jeg har vel kanskje en liten forståelse om hvordan det funker nå så forhåpentligvis kan jeg gjøre det bra der.

19-åringen legger heller ikke skjul på at hun drømmer om barn og familieliv.

- Jeg har lyst på barn, men det er ikke som jeg akkurat prøver nå, ler Sophie Elise.

- Det er jo ett av mine høyeste ønsker, det å finne seg en mann og få familie, gå rundt og rydde og alt det der. Jeg kunne ikke fått barn nå, men om tre-fire år kanskje. Men sånne ting kan man jo aldri planlegge! Det kan godt skje når man er førti også. Jeg er veldig glad i barn, men jeg er nok ikke moden nok for det ennå. Nå tenker jeg mer på hvordan kroppen vil se ut etter at man får barn og da er nok ikke tiden inne, sier hun.

Sophie Elise deler mye av seg selv både gjennom bloggen og også på TV-skjermen i tiden fremover, men et sted går grensen for hva hun kommer til å vise frem.

- Nakenhet. Jeg har stilt opp i undertøy i FHM og sånt, men jeg kommer aldri til å stille opp naken. Jeg snakker heller ikke om private relasjoner til familien, kjærlighet, vennekrangler og lignende. Så det er mye som ikke er med på bloggen, sier hun.

«Bloggerne» har premiere på TV 2 Bliss søndag kl. 20.00.

Foto: (TV 2)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.