Foto: Ron Jaffe/AMC

- Jeg har spilt Sally mer enn halvparten av livet mitt

- Å avslutte «Mad Men», var å si farvel til mye av livet, sier Kiernan Shipka (15).

Publisert

Berlin (SIDE2): I dag ruller de aller siste episodene av «Mad Men» over TV-skjermen her hjemme. Etter andre del av sesong 7 er det ubønnhørlig slutt for en av de stiligste TV-seriene vi har sett i det siste.

Og for Kiernan Shipka er det ikke bare farvel til Don Drapers datter Sally. Nå har hun lukket boken til det som har vært mesteparten av hennes barndom.

Spilte de andre av banen

Vi møter Kiernan under filmfestivalen i Berlin for filmen «One and Two». Sammen med Timothee Chalamet, kjent som den gærne kjæresten til Adam Brodys datter i «Homeland», spiller hun en søster som aldri har fått se verden utenfor husets fire vegger.

Foto: AMC

Det er en definitiv annerledes rolle enn Sally Draper. Men den er heller ikke overraskende. I en alder av 14 år ble hun kåret til en av «The 25 Most Influential Teens of 2014» av Time Magazine.

Man skulle kanskje tro at en 15-åring ville fnyse litt av slikt, men ikke Kiernan.

- Det var virkelig kult, nei, det var fantastisk, fantastisk kult. Jeg føler ikke noe press! Det er helt sprøtt, men kult, sier hun på tenåringers vis.

Foto: Jason Merritt (AP/NTB SCANPIX) (Afp)

- Jeg digger Sally!

Shipkas portrett av vesle Sally startet da hun bare var seks år. Fra første stund lot TV-seerne seg besnære av dette vesle barnet.

- Jeg digger henne. Sally er bare den beste! Sier Shipka med stor entusiasme. Bak henne sitter Kiernans mor med lange ører. Fra tid til annen lener hun seg bakover så hun kan høre hva slags spørsmål datteren får.

Foto: AMC

-Jeg er enebarn. Jeg liker å være enebarn, vi er en sammensveiset familie, sier hun.

Opprinnelig skulle Kiernan Shipka være en gjesteopptreden som dukket opp nå og da i «Mad Men». Men Kiernan skapte et så grundig inntrykk at hun fikk en varig rolle i serien i sesong fire. Hun kan selvfølgelig ikke si hvordan det går med Sally.

Sugd inn i 60-tallet

- Å si farvel til mye av livet ditt som jeg gjorde da vi spilte inn siste «Mad Men» er jo helt annerledes enn «One & Two» som tok en måned å spille inn. Du ble veldig sugd inn i den tidskapselen som var 60-tallet, forteller hun Side2.

Foto: AMC

Stilen og kjolene har definitivt formet Kiernans egen smak. Hun er kjent for å være svært stilig, og stiller til intervjuet i noen hæler vi tenker det er fint at hun kun skal gå noen centimetere i. Men hun sitter ikke hjemme og planlegger antrekkene i detalj.

- Jeg bruker en stylist når jeg skal gå på den røde løperen. Ellers ikke, sier hun.

Etter «Mad Men» skulle man tro at Kiernan kanskje kunne tenke seg litt tid til seg selv, men det er ikke i hennes tanker.

- Dette føles ikke som jobb for meg. Det er hardt arbeid, men det er alt jeg virkelig vil gjøre, sier hun.

Foto: AMC

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!