Foto: (TVNorge)

- Jeg har lært meg å elske å ha det vondt

Christer Basma til topps i «71° Nord».

Publisert

(SIDE2): I den aller siste etappen, i sesongens kjendisversjon, av «71° Nord» kjempet Iver Horrem (36), Johan Remen Evensen (27) og Christer Basma (40) om å komme første fram til Nordkapp og dermed kvalifisere seg til finalen av det som omtales som Norges vakreste eventyr.

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Siste turen var knallhard og med dårlig vær, men jeg er vant til å tenke positivt. Og så har jeg lært meg å elske syren - jeg har lært meg å elske å ha det vondt. Samtidig visste jeg at jeg var litt mer utholdende enn de andre, så for meg var det bare å bite meg selv i nakken og gå på, sier Basma, til Side2.

Den tidligere fotballspilleren kvalifiserte seg i likhet med Remen Evensen til finalen, mens Horrem ble slått på målstreken. Basma var den som brukte minst tid på å forsere seg gjennom norsk natur på den aller siste etappen, mens Remmen Evensen gikk seg inn til en velfortjent andreplass.

- Det var godt å kjenne på den følelsen
Foruten å bruke minst tid på den siste etappen gikk Basma seirende ut av finalen, som i kjent stil befant seg 71° Nord.

Foto: Tvnorge

- Det føltes fantastisk å vinne. Jeg hadde jo et lite håp om det, men det var allikevel en overraskelse. Det var godt å kjenne på den følelsen, som jeg ikke har hatt siden Rosenborg-tiden, sier Basma, som i siste del av konkurransen endelig klarte å nyte de vakre omgivelsene som gjennom hele konkurransen har rammet inn de knallharde turene.

- Det var godt å gå inn i siste etappen for da visste jeg at jeg fikk være med på hele opplegget. Det hadde vært surt og reist hjem å vite at jeg ikke hadde fått vært med på alle turene. Samtidig var jeg flinkere mot slutten til å ta inn over meg opplevelsene - noe jeg ikke har vært flink til i fotballkarrieren da jeg alltid jaktet på det neste målet.

- Det er morsommere å vinne sammen med noen
Til tross for at seieren smakte godt, hadde den en liten bismak.

- Jeg fant ut at det å vinne alene ikke er det samme som å vinne i et lag. Det er morsommere å vinne sammen med noen.

- Men seieren smakte veldig godt, legger han til.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Sterkere mentalt
Som vanlig besto finalen av å bevege seg over et nett hengende flere hundre meter over bakken - en krevende utfordring for Basam som sliter med høydeskrekk.

- Jeg fant ut at jeg stolte mer på sikkerhetsteamet og sikkerheten generelt enn meg selv. Samtidig fant jeg ut at jeg er sterkere mentalt enn jeg kanskje har trodd. Jeg har levd i en spesiell verden, utenfor det som er vanlig, og har derfor blitt godt rustet mentalt, sier Basma, som bokstavelig talt hoppet ut i den siste utfordringen.

- Jeg har vært i lignende situasjoner før, og selv om jeg ikke liker høyden så klarer jeg å hanskes med det og fokuserer på oppgaven.

Den mentale styrken brukte Basam også til sin fordel.

- Jeg følte meg som en underdog i forhold til Johan for han er en skikkelig klatremus og veldig atletisk. Samtidig er jeg sterkere på det mentale, og jeg harselerte litt med han før vi gikk ut og gjorde noen bevisste valg på taktikk undervis.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.