Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

- Jeg er her bare for å følge med

Det var alt Morten Harket hadde å si om a-has gigantstipend og kommende avskjedsturné.

Publisert

Bristol (SIDE2:) Det var Magne Furuholmen som holdt ordet da Norges mest kjente popgruppe kunngjorde stipend på fire millioner kroner, og opplyste om sin kommende avskjedsturné på Bristol Hotel i Oslo mandag.

- Jeg er her for å følge med, er alt vokalist Morten Harket hadde å si under pressekonferansen.

Sjekk turnéliste lenger ned på siden.

Paul Waaktaar-Savoy var ikke til stede. Han er i New York og pakker til bandets «Ending on a High Note»-avskjedsturné som innledes i Luna Park i Buenos Aires i Argentina førstkommende torsdag. Deretter går turen blant annet til Chile, Brasil, USA og Canada.

- Vi drar tidlig i morgen. Det blir en spennende og annerledes turne, sett i lys av det som akkurat har skjedd, sier Furholmen.

Lover fest
Men hovedårsaken til at a-ha samlet pressen til en kunngjøring, ikke en pressekonferanse som Furholmen understrekte, er bandets stadionturné i Norge. I løpet av august og september besøker de fire norske byer og fire fotballstadioner.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til så fett som mulig. Vi ønsker å dra skikkelig på og gjøre det feteste som er gjort på stadio, sier Furholmen.

Han sier videre på vegne av bandet at de gleder seg og er tente.

- Vi går mot slutten av et fantastisk, unikt og rart eventyr. Vi vet hvor privilegerte vi har vært og står til gjeld til fansen. Reiseruta er derfor lagt opp etter hjertet og hjernen. Vi skal lage fest fram til avviklingen i desember 2010, sier Furholmen.

Vil støtte nye artister
Samtidig rettet han fokus mot musikkbransjen, synkende CD-salg og at dagens kommende artister trenger hjelp og økonomisk støtte.

- Vi ønsker å bidra, og gi stafettpinnen videre.

Furuholmen understrekte at de selv blant annet slo gjennom fordi noen trodde på dem og var villig til å satse på a-ha. De vil derfor hjelpe og gi noe tilbake. a-ha gir derfor 1 million kroner til fire artister. Artistene som mottar stipend får muligheten til å spille på en av de siste stadionkonsertene til a-ha noensinne.

Billettsalget til stadionkonserten starter mandag 8. mars klokken 09:00.

Lørdag 21. august: Ullevaal stadion, Oslo

Lørdag 28. august: Brann Stadion, Bergen

Lørdag 04. september: Lerkendal Stadion, Trondheim

Lørdag 11. september: Sør Arena, Kristiansand

Disse konsertene er en del av a-has avskjedsturné som starter i Buenos Aires, Argentina torsdag. Turneen avsluttes i Oslo Spektrum 4. desember.

Få full turnéoversikt her.

Foto: Kallestad, Gorm

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!