NY GIV: Jane Fonda opplevde en oppsving i karrieren etter Netflix-sukessen «Grace and Frankie».
NY GIV: Jane Fonda opplevde en oppsving i karrieren etter Netflix-sukessen «Grace and Frankie». Foto: Dia Dipasupil/ Getty Images

Serier

Skuespiller Jane Fonda tok pause fra livet i Hollywood: - Jeg måtte finne meg selv igjen

Jane Fonda har flere ganger måttet klype seg i armen etter at karrieren skjøt fart på nytt hun igjen entret rampelyset som 65-åring.

Publisert

Smellvakre Jane Fonda (81) har de siste årene hatt kjempesuksess med Netflix-serien «Grace and Frankie».

Men på begynnelsen av 1990-tallet var Fonda faktisk i ferd med å gi opp karrieren. Det var da hun giftet seg for tredje gang at skuespilleren mer eller mindre pensjonerte seg fra Hollywood, men da ekteskapet med Ted Turner tok slutt, vendte hun tilbake og opplevde at karrieren fikk en ny vår.

– Jeg pensjonerte meg selv i 15 år. Jeg dro da jeg var 50 og kom tilbake da jeg var 65. Da ekteskapet var over ønsket jeg å finne ut om kjærligheten til skuespilleryrket fortsatt var der. Men, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få en ny karriere og en TV-serie i en alder av 65! Og nå er jeg jo 80. Jeg må ofte klype meg selv i armen, sa hun i et intervju med The Guardian i fjor høst.

Les også: Hun tok pusten fra alle


Godt med pause

Pausen gjorde godt for den voksne Fonda på mange måter.

– Jeg trengte virkelig den pausen for å finne meg selv igjen, sier hun til LA Times.

Det å skulle være morsom i Netflix-suksessen «Grace and Frankie» har vært utfordrende for henne.

– Jeg er egentlig ikke morsom i det hele tatt. Jeg tror ikke jeg har et morsomt ben i hele kroppen. Jeg har levd mange år med depresjoner, både med meg selv og de rundt meg. Det som endret ting for meg var å være gift med Ted i ti år. Han er hysterisk morsom. Jeg ble morsommere på grunn av han. Jeg lærte å ikke ta alt så høytidelig hele tiden, forteller hun åpent.

Vanskelig oppvekst

Da Jane var 12 år gammel tok hennes mor sitt eget liv, og den unge jenta klandret seg selv i mange år etterpå. Hun utviklet spiseforstyrrelser, og i ungdomsårene var hun usikker på hvordan livet skulle bli. Hun jobbet beinhardt for å komme seg opp, og det er hun glad for i dag.

– Jeg har hatt perioder i livet mitt der jeg aldri trodde jeg skulle bli 80, langt mindre bli åtti og oppleve at karrieren blomstrer. Jeg er også stolt av at jeg ikke tok til takke med noen av ekteskapene mine, men i stedet fortsatte å utvikle meg fordi jeg følte at livet hadde mer å by på. Klart jeg har hatt flaks, men mye skyldes også utholdenhet. Jeg ga aldri opp, har hun tidligere uttalt til The Guardian.

«Grace and Frankie» – 5 sesonger

Hadde sesongpremiere på Netflix 19. januar.

Med: Jane Fonda, Lily Tomlin og Martin Sheen.

Vennefiendene Grace (Jane Fonda) og Frankies (Lily Tomlin) forhold endres plutselig når de finner ut at ektemennene deres, har forelsket seg og bedt om skilsmisse – slik at de kan gifte seg med hverandre.

I serien følger vi Grace og Frankie som takler utfordringer med familie og forhold – mens de stadig går hverandre på nervene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!