GIR UT BOK: Isabel Raad er aktuell med bok om barndommen sin denne høsten.
GIR UT BOK: Isabel Raad er aktuell med bok om barndommen sin denne høsten. Foto: Nora Angeltveit

Sosiale medier

Isabel Raad (24) om bokslippet: - Det skumleste jeg har gjort

Blir én av mange influencere som åpner opp denne høsten.

Publisert Oppdatert

Side2-blogger Isabel Raad (24) føyer seg inn i den etter hvert ganske lange rekken av influencere som slipper bok denne høsten. I disse dager er nemlig både Anniken Jørgensen og Sophie Elise Isachsen aktuelle med hver sin bok.

Side2 gjør oppmerksom på at forlaget som skal gi ut boken er eid av Egmont. Side2 eies også av Egmont.

Torsdag ble det bekreftet på Raads blogg at hun kommer med boken «Shirog» i midten av november.

«Jeg har egentlig aldri villet fortelle denne historien. Jeg vil ikke at noen skal synes synd på meg. Men nå som jeg har fått opplevelsene på avstand føles det riktig å dele mer av hvem jeg er og hva jeg kommer fra» skriver hun.

- Har opplevd mye

- Det er jo helt utrolig, sier Isabel til Side2 om boknyheten. .

- Men jeg har opplevd mye mer enn de fleste 24-åringer, og det aller meste har jeg aldri fortalt om, så det er nok å ta av selv om jeg er ung. Dessverre, kan jeg kanskje si. Denne boken er absolutt det skumleste jeg har gjort, men samtidig det viktigste og mest betydningsfulle jeg noen gang har gjort, fortsetter bloggeren.

Onsdag og torsdag kveld la Raad ut flere klipp på Instagram-kontoen sin, der hun ser ut til å lese fra det som er den kommende boken. Dette ble senere bekreftet:

Boken skal ifølge henne selv, handle om «hvordan Shirog ble til Isabel og alt som skjedde på veien». Shirog er Isabel Raads tidligere fornavn.

Ifølge forlagets beskrivelse kommer boken til å blant annet omfatte Raads tid i fosterhjem, vold, mishandling, narkotikasalg og spiseforstyrrelser.

- Omfattende juridisk vurdering

Forrige uke fikk blogger Anniken Jørgensen mye oppmerksomhet for sin bok på grunn av omtale av flere private detaljer om omgangskrets, venner og familie. Tidligere denne uken skrev VG at boken nå forsøkes stoppet i retten.

På spørsmål om hvordan det har blitt jobbet med kvalitetssikring av opplysninger og dokumentasjon i prosessen med boken, uttaler forlaget overfor Side2 at flere av Isabels familiemedlemmer har lest og signert på at hennes fremstilling er sannferdig.

Det har også blitt hentet inn dokumentasjon fra barnevern og rettsvesen og vært en omfattende juridisk vurdering av hele materialet.

- Hva er den største forskjellen på Isabel i bokform og Isabel i bloggform?

- Boken har mer tyngde, og jeg har et behov for å fortelle min historie. Jeg håper at boken kan hjelpe, inspirere og bidra til en litt lettere hverdag for de som kjenner seg igjen. Samtidig håper jeg at denne boken gjør at folk forstår meg bedre. Jeg vil også vise folk at alle er mer enn det du ser på TV, blogg eller Instagram, avslutter Isabel Raad.

Side2 gjør oppmerksom på at forlaget som skal gi ut boken er eid av Egmont. Side2 eies også av Egmont.

Torsdag gjestet Isabel Nyhetskanalen på TV 2, se klippet under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!