PÅ DEN RØDE LØPEREN: Isabel Raad på den røde løperen under Vixen Influencer Awards 2018. Det er første gang toppbloggeren har vært nominert i en kategori under prisutdelingen.
PÅ DEN RØDE LØPEREN: Isabel Raad på den røde løperen under Vixen Influencer Awards 2018. Det er første gang toppbloggeren har vært nominert i en kategori under prisutdelingen. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Underholdning

Isabel Raad: - Det jeg holdt på med, var ikke friskt. Det er ikke meg i dag

Toppbloggeren vil ikke fronte plastisk kirurgi lenger og endrer fokus på bloggen.

Publisert

HOTEL CHRISTIANIA TEATER, OSLO (SIDE2): Isabel Raad (24) var denne vinteren for første gang nominert til en pris i Vixen Influencer Awards, i kategorien «Folkets favoritt».

Randaberg-jenta har vært en av Norges største bloggere gjennom en årrekke, men har likevel ikke vært nominert i prisutdelingen før nå. For opplysningens skyld: Jørgine «Funkygine» Vasstrand stakk av med prisen i kategorien.

Det har vært et begivenhetsrikt år for Raad, som har sluppet boken «Shirog», hvor hun åpner seg om sin turbulente barndomstid. Hun gjorde også comeback i Paradise Hotel og sjekket inn som såkalt «Paradise-legende» i fjorårets sesong av den populære realityserien.

I tillegg var toppbloggeren i fjor vår i sentrum for krass kritikk og latterliggjøring fra tidligere fotballspiller Mads Hansen rundt influencere han mener fremmer kroppspress og normalisering av plastisk kirurgi.

Side2 gjør oppmerksom forlaget som har gitt ut Isabel Raads bok er eid av Egmont. Side2 eies også av Egmont.

Les også: Isabel Raad blir forfatter

PÅ FINALEFEST: Isabel Raad tror boken er en vesentlig grunn til at hun i år ble nominert i Vixen for første gang. Her er hun på finalefesten til Paradise Hotel i mai 2018.
PÅ FINALEFEST: Isabel Raad tror boken er en vesentlig grunn til at hun i år ble nominert i Vixen for første gang. Her er hun på finalefesten til Paradise Hotel i mai 2018. Foto: Felicia N. Donkor / Side2.no

Tror boken har hatt alt å si

I boken sin forteller Isabel Raad om en svært vanskelig barndom, med mishandling, opphold i fosterhjem, vold, mishandling og spiseforstyrrelser. Hun tror det at hun har åpnet seg i bokform har hatt mye å si for at hun ble nominert til pris under Vixen Influencer Awards.

- Jeg tror den har hatt alt å si, for å være ærlig. Boken har gitt mer forståelse rundt hvem jeg er og hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort. Ikke at det er en unnskyldning, men det er mer en forklaring. Jeg føler folk har blitt kjent med den jeg faktisk er.

Les også: Isabel Raad: - Barnevernet har vært en del av livet mitt siden jeg var seks måneder gammel

Hun sier at tilbakemeldingene fra leserne og følgerne har vært utelukkende positive.

- Folk setter også pris på at jeg ikke har melket dette, tror jeg. Jeg kunne melket historien min så sykt mye, men for meg er dette et veldig sårt emne. Jeg snakker aldri om det. Folk har vært nysgjerrige på hva min historie er, for jeg har sagt at jeg har bodd i fosterhjem. Men de har vært takknemlige for at jeg har turt å åpne meg såpass mye som jeg faktisk har gjort.

Isabel Raad forteller at hun var nervøs før hun ankom prisutdelingen, men at hun synes det var kjempegøy å delta for første gang.

- Hvordan føler du det er å bli tatt inn i varmen hos Vixen?

- Sykt gøy! Jeg klarer ikke helt å forstå det selv at jeg har kommet hit. Det er jævlig stort for meg å være nominert bare. Jeg føler selv det er på tide, da.

VIXEN: Isabel Raad på den røde løperen under Vixen Influencer Awards 2018.
VIXEN: Isabel Raad på den røde løperen under Vixen Influencer Awards 2018. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Fokusskifte på bloggen

Nå lover Isabel Raad et fokusskifte på bloggen. Hun ønsker ikke lenger å fronte plastisk kirurgi, og sier hun har innsett at hun har stor påvirkningskraft på følgerne sine.

- Jeg vokser som alle andre, og blir eldre og begynner å reflektere. Det jeg holdt på med, var ikke friskt. Det er ikke meg i dag. Hvis jeg kunne gått tilbake, hadde jeg verken operert meg og jeg hadde i hvert fall ikke blogget om det og blitt såpass åpen. For jeg ser i dag hvor stor påvirkningskraft jeg har, men jeg var ikke klar over det på den tiden. Jeg tenker at ingen bryr seg om hva jeg sier. Men alt gikk så sykt fort for meg.

- Hva tenker du at du skal skrive om fremover?

- Den jeg er! Vise frem den jeg er og familien min og livet mitt. Bare mer positivitet!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!