Foto: (YouTube/faksimile)

- Innafor å være i bikini

Tone Damli bryr seg lite om lettkledt-kritikken. Se hennes nye musikkvideo her.

Publisert

(SIDE2:) Tirsdag slapp Tone Damli Aaberge sin nyeste musikkvideo, «Imagine», som hun har spilt inn sammen med svenske Eric Saade.

De to har spilt inn videoen på Ibiza. Filmen begynner med at Tone kommer løpende ut fra en kirke iført brudekjole, og deretter ligger sogndalsartisten kledt i hvitt i en seng, og filmes videre sammen med Saade på en båt.

At de to filmes i henholdsvis bar overkropp, og bikini, synes imidlertid «Looking Back»-kjendisen er helt naturlig - videon er jo spilt inn på en øy i Middelhavet.

- Jeg er definitivt lettkledt, men vi er på Ibiza, og når det er sommer og sol føler jeg det er ganske innafor å være i bikini, sier Tone til Dagbladet onsdag.

- Det er vel nok svar...
Sogndalsartisten kommenterer det å være lettkledt i sin nye musikkvideo i forbindelse med at samfunnsviter Heidi Helen Sveen tidligere denne uken gikk til angrep på norske kjendiskvinner som viser kropp. I en kronikk i Aftenposten skrev Sveen at visse sjikt av musikkbransjen ligner mer på sexindustri enn noe annet.

- Det er tradisjon at kjendiskvinner kaster klærne for å promotere seg selv eller egen karriere. Noen eksempler er Tone Damli, Mira Craig og Stella Mwangi, som alle har gjort seg til en del av industrien som kynisk spiller på kropp og sex for å tilfredsstille mannens blikk, skriver hun, og mener blant annet videre:

-Det er sannelig på tide at også oppmerksomhetskåte artister tar større personlig ansvar for å gjøre samfunnet til et bedre sted å være for vår oppvoksende generasjon av unge kvinner(...) Unge jenter ser opp til og identifiserer seg med kjendiser som Hanne Sørvaag og Tone Damli. Sånn sett gjør disse to større skade ved å kle av seg enn en hvilken som helst kvinnelig pornoskuespiller, som tross alt deler vesentlig ferre referansepunkter med konsumentene.

Det er ikke første gang Tone, som til stadighet hylles for sin flotte kropp, får kritikk for en musikkvideo. Da hun slapp videoen til til låta «Look Back», fikk hun også kritikk for å spille på nakenhet. Men artisten bryr seg lite om slike skriverier, og sier følgende om denne ukens kronikk av Sveen:

- Jeg har ikke lest kronikken engang. Det er mange der ute som i aller høyeste grad skal få mene det de vil, men det er vel svar nok at jeg har laget enda en video i samme sjanger, sier Damli til Dagbladet.

- Kvinnekroppen er så fantastisk, så hvorfor skal man drive å gjemme den bort? spør hun videre.

Saade støtter
Hun får støtte av Saade, som mener at det kun i Norge er slik kritikk oppstår. Han påpeker at det er ganske vanlig at en artist viser hud.

Den svenske popstjernen er ikke den eneste som støtter Tone i hennes karrierevalg, blant andre redaktør Vanessa Rudjord i motebladet Costume, skrev i sin leder for kort tid siden av Tone er modig.

- Tone har gjentatte ganger våget å gå nye veier. Det er modig gjort, spesielt med tanke på at hun er nødt til å stå til rette for de valgene hun tar. Svært modig, mener Rudjord.

BAKGRUNN:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!