Foto: (Trine Stalsberg)

- Ingen blodelsker

Lillebroren til David og kjæresten til Elisabeth har debutert med Cannibal.

Publisert

(SIDE2): - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ha en CD med «Thomas Eriksen» foran meg, sier Thomas Eriksen (27), og vender på CD-coveret.

- Det har vært en skjult drøm, som jeg aldri har turt å gjøre noe med. Nå har jeg prøvd og jeg har fullført, og sånn sett har jeg utfordret meg selv.

Lillebroren til kjendisprodusent og talentdommer David Eriksen og kjæresten til Elisabeth Carew har tatt steget helt ut i rampelyset og gir ut debutplata «Cannibal». Det er både med forventning og litt nerver.

- Jeg liker best når jeg vet at alt går bra, at det er noe jeg har gjort før. Dette er nytt, og det er mye mer personlig en noe jeg har gjort før.

Produsenten
Thomas Eriksen har så langt vært mest kjent for sitt samarbeid med blant annet Mira Craig, Lars Vaular og kjæresten Elisabeth. Som sin eldre bror David (43) jobber nemlig også Thomas som produsent.

Det endrer ikke den nye karrieren som artist noe på.

- Jeg ser fremdeles på meg selv som produsent og låtskriver. På dette albumet gjør jeg alt selv, fra a til å, og jeg jobber fremdeles som produsent. Skiva ser jeg som en ny fase, en ny erfaring. Jeg blir fort lei meg selv, så jeg liker å gjøre nye ting, forteller 27-åringen.

- Jeg har ikke skrevet låtene for å lage en plate, de har vært mer som terapi. Alle har noe de trenger å lette på innimellom, og tekster er mer følelser enn bare tracks og beats. Det å kjenne seg igjen i følelser som også andre har. Det er det viktigste med musikken og plata for meg, sier Thomas.

Selvspisende
Albumtittel er «Cannibal», coveret består av et øyeeple på en gaffel og en sulten tunge, låtene heter så som «Suffocate» og «Cannibal», mens videoen til «Chameleon» muligens er årets råeste norske. (Se den lenger nede i saken)

Og denne mannen snakker varmt om følelser og gjenkjennelse.

- Haha, jeg har ikke tenkt på det slik. Helheten er viktig for meg, men jeg vil jo ikke folk skal tro jeg er en blodelsker, flirer han, før han forklarer nærmere.

- Kannibal kan høres grotesk ut, men jeg tenker på det som en slags selvspisende erfaring. Jeg gir alle deler av meg selv på denne skiva.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grobunn
I en familie der det å følge drømmen ble oppfordret, med en bestefar-kunstner og en onkel som introduserte David, som igjen introduserte broren, for det å produsere musikk, bleThomas tidlig krøket. Allerede som 5-6-åring begynte han å spille gitar og piano.

Som 10-åring var han med storebroren i studioet hans for første gang.

- Jeg tro han var der med Flava To Da Bone. Det var hele den veldige energien som gjorde at jeg skjønte at dette var det jeg ville.

Han gikk til anskaffelse av en fire spors mikser og spilte inn på kassett. Sin første PC kjøpte han da han var 15 år, konfirmasjonspengene gikk til høyttalere.

- Da jeg var 17 fikk jeg ei jente på videregående til å synge inn en låt jeg hadde skrevet. David hørte den og mente den var bra nok til at jeg fikk komme i studio og prøve meg, sier Thomas. Slik startet også «karrieren» som skoleskulker – fikk han tid i studio, var det bare å droppe neste time.

- Jeg har jobbet like hardt som andre, men jeg fikk muligheten til å gå i et proft studio som 17-åring, der jeg fikk alt det som skal til for å lykkes smørt midt i trynet. David har betydd enormt mye for meg.

Og det å bli referert til som lillebroren til David eller typen til Elisabeth, bryr han seg lite om.

- Jeg er jo det, lillebror og kjæreste. Men dette er 100 prosent meg og musikken min, og musikk er noe jeg har gjort hver dag i ti år. Man kommer ikke unna det heller.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

(Funfact om Chameleon-videoen: Til tross for mye blod, vold og gørre, er det kun en scene som er fjernet fra videoen – og den inneholdt en fisk. Thomas om Chameleon: «Jeg tror alle har vært i den situasjonen jeg er der, og kjenner igjen den følelsen».)

X faktoren
Målet er fremdeles å jobbe med de beste, de spesielle artistene, de unike.

- Jeg er glad i å jobbe med nye artister, de som har x faktoren. Eller, - x faktor er jo bare noe folk sier, men de som ikke er like alle andre som gjør det samme som dem. Som Lars Vaular. Han er ikke bare en rapper, men en ekstremt bra låtskriver og formidler. For meg er det hans x faktor, selv om jeg vet han ikke liker at jeg sier det, forteller Thomas, som nekter å begi seg ut på hva hans egen spesielle faktor er.

- Nei, hva min x faktor er må noen andre svare på, smiler han.

Og det skal blant annet musikkanmelderne gjøre, som kommer med sin kritikk og terningkast denne uken.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!