SUKSESSFULL: De siste årene har Nicolay Ramms programleder- karriere skutt fart. Nå er han aktuell som programleder for Idrettsgallaen.
SUKSESSFULL: De siste årene har Nicolay Ramms programleder- karriere skutt fart. Nå er han aktuell som programleder for Idrettsgallaen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Idrettsgallaen-programleder Nicolay Ramm har hendene fulle: Redd for å ikke strekke til

60 timers arbeidsuker tærer på når man i tillegg skal forsøke å sette av tid til kjæreste, familie og hund. Løsningen er å sove lenge, holde seg langt unna alkohol og å holde søndagen hellig.

Publisert Oppdatert

Komiker og NRK-profil Nicolay Ramm (30) har nylig lagt bak seg et svært begivenhetsrikt år. Under OL i Pyeongchang ledet han humorprogrammet «Helt Ramm: Vinter-LOL» , før han deretter fikk sitt eget program i gullrekka, «Ramm, ferdig, gå!».

– Det har vært et sabla kjør. Veldig gøy og veldig hektisk. Like før jul var jeg på jobb i NRK på dagtid og spilte i «Julelatter» på kveldene. Det ble i gjennomsnitt 60 timer jobb i uka, forteller Nicolay til Her og Nå.

Idrettsgallaen kan du se på NRK 1 lørdag 5. januar klokken 19.55.

Drøm går i oppfyllelse

5. januar er han aktuell som programleder for Idrettsgallaen sammen med freestyle-utøver Tiril Sjåstad Christiansen (23).

– Å lede gallaen er en drøm som går i oppfyllelse. Det blir så moro å jobbe sammen med Tiril. Hun er helt fersk, og da merker jeg at de tenker jeg skal passe på henne. De mente jeg hadde rutine på det, men jeg har jo bare ledet to livesendinger før, humrer Nicolay.

Bærumsmannen stråler normalt på skjermen, men til Her og Nå innrømmer han at på tross av at han elsker jobben sin, kan det i blant bli i travleste laget.

– Jeg vet ikke hvor jeg finner energien. Det begynner å gå tomt. Jeg var ganske kjørt etter OL, og ting er ikke blitt bedre. Jeg har ikke lært meg å si nei ennå, sier Nicloay, som under OL skal ha gått ned seks kilo som en følge av stress.

Les også: Nicolay Ramm tror kritikken har gitt ham styrke

- Har lært seg å leve med jobben min

Siden 2014, samme år som han begynte i NRK, har Nicolay vært kjæreste med Josephine Leine Granlie (30).

– Hun har lært seg å leve med jobben min. Vi ble sammen akkurat da jeg begynte å være foran kamera, forteller Nicolay.

De to møttes på fest hjemme hos Josephine. Nå er de samboere og har cocker spaniel-valpen Chili, som Nicolay har som turpartner etter endt arbeidsdag.

– Etter jobb må jeg lufte hunden og ta litt ansvar hjemme. Jeg setter på en vask og er kjæreste. Det er viktig å spørre hvordan hun har det også. Jeg er nok ganske krevende å leve sammen med, mener han.

Nicolay sier han har problemer med å få tiden til å strekke til. Men Josephine kan imidlertid glede seg over kjærestens gode humør.

– Jeg er så å si alltid blid. Jeg har ikke dårlige dager, men jeg kan bli stresset over ikke å strekke til. Jeg blir lei meg når Josephine ikke er fornøyd med måten jeg prioriterer tiden min på. Da er det samvittigheten som gnager. At jeg ikke klarer å være nok. Jeg har konstant dårlig samvittighet for venner og familie, forteller han.

GIR ALT: Den siste tiden har
Nicolay både hatt showet
«Julelatter» på Latter, samt
vært en del av NRKs gullrekke
med «Ramm, ferdig, gå!».
GIR ALT: Den siste tiden har Nicolay både hatt showet «Julelatter» på Latter, samt vært en del av NRKs gullrekke med «Ramm, ferdig, gå!». Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Fullbooket frem til juni

Søndagene er bare for den vesle familien på tre.

– Det er den eneste fridagen min. Den er hellig! Da lader jeg batteriene med å se på Netflix og spise godteri med Josephine. Vi går også lange turer med Chili, sier Nicolay, som fylte 30 år på lille julaften.

– Desto eldre man blir, dess mer makt føler jeg man får i yrkeslivet. Jeg har svevd litt på den at jeg har fått til så mye i ung alder. Nå er jeg ikke ung lenger. Jeg blir omtalt som en veteran på NRK nå, sier han.

FLOTT PAR: Nicolay
er samboer med
Josephine Leine
Granlie. Her er paret
fotografert under
Gullruten i fjor.
FLOTT PAR: Nicolay er samboer med Josephine Leine Granlie. Her er paret fotografert under Gullruten i fjor. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Nicolay forteller at han har fullbooket kalender fram til juni. Han har måttet ta noen valg for måten han lever livet på.

– Jeg prøver å leve litt som en asket nå som jeg jobber så mye. Ikke noe alkohol og minst åtte timers søvn hver natt. Med alkohol kunne jeg gått på en smell. Det tror jeg er drepen på et sånt liv som jeg lever nå, sier han.

TV-stjernen forteller at foreldrene hans innimellom synes at han tøyer strikken litt langt.

– De synes det er gøy med alt jeg holder på med, men de er bekymret for helsa mi. De vil at jeg spiser og sover nok. Sove er jeg god på, og Josephine er heldigvis veldig god på kjøkkenet.

Får hjelp av statsministeren

Nicolay skal lage nye humorinnslag for NRK i forbindelse med årets verdensmesterskap i nordiske grener. Til det har han blant annet fått hjelp av statsminister Erna Solberg (57).

– Det var utrolig kult at hun takket ja til å delta i en sketsj. Jeg nådde toppen av karrieren da Erna la ut bilde av meg på sin Instagram, sier han og ler.

– Jeg ble starstruck da Erna tok meg i hånda og sa: «Hei, Nicolay». Da banket hjertet skikkelig, fortsetter han.

NRK-profilen forteller at en av hans store drømmer er å kunne lede Eurovision Song Contest en gang i framtiden.

– Den dagen Norge vinner sangkonkurransen, ja da skal jeg ringe kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og si at den skal jeg ha! Jeg snakker jo både engelsk, fransk og tysk, forteller han.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!