TAR BEVISST SINGEL-VALG: Ifølge en undersøkelse fra Tinder, velger milleniumsgenerasjonen bevisst å være single.
TAR BEVISST SINGEL-VALG: Ifølge en undersøkelse fra Tinder, velger milleniumsgenerasjonen bevisst å være single. Foto: Geber86

Relasjoner

Derfor velger unge mennesker å være single

Ny spørreundersøkelse fra Tinder avdekker flere grunner til at unge bevisst velger å ikke være i forhold.

Publisert Oppdatert

Ifølge en ny spørreundersøkelse fra Tinder, velger den såkalte milleniumsgenerasjonen bevisst å være single.

I spørreundersøkelsen har mer enn 1000 single mennesker i alderen 18-25 delt sine tanker rundt det å ikke være i et forhold, og det kommer frem at så mange som 72 prosent av de spurte i undersøkelsen har «tatt et bevisst valg» om å være single i en periode.

For dere som ikke visste det - milleniumsgenerasjonen (ordet kommer fra det engelske «millenials») er mennesker født mellom 1981 og 1996, og som var barn eller unge rundt 2000-årsskiftet.

Les også: Dette er grunnen til at Tinder ikke fører til bra dater

- Stiller spørsmål ved normer

- Historisk sett begir folk seg ut i blinde for å krysse av punkter på sin «ung voksen-gjøremålsliste»: Gå på skole. Jobbe hardt. Finne en partner. Gifte seg. Få barn. Oppfordre barna sine til å gøre det samme. Gjenta, sier Darcy Sterling, sosialarbeider og Tinders «forholdsekspert» til USA Today.

At så mange fra milleniumsgenerasjonen bevisst velger å være single, mener hun at representerer et paradigmeskifte.

- Milleniumsgenerasjonen stiller spørsmål ved normer og samfunnsproblemer.

Bruker mer tid på karriere og selvrealisering

Unge i dag investerer mer tid i karriere, sosialt liv og tid for seg selv, ifølge Sterling. 81 prosent av de spurte i undersøkelsen oppga også at de så på det å være singel som en fordel på flere måter enn bare i kjærlighetslivet.

Det kom også frem flere interessante funn om spesielt single kvinner i undersøkelsen. Mens 25 prosent av kvinnene oppga at de følte seg styrket av å ikke være i et forhold, oppga bare 17 prosent av mennene det samme. 62 prosent av de spurte kvinnene sier de gjorde et bevisst valg om å være singel for å prioritere sine egne behov og 47 prosent sa at de valgte å være single for å konsentrere seg om å studere, skriver Cosmopolitan.

- Vi ønsker ikke en verden der folks selvverd er basert på forholdsstatusen deres.

Les også: Dette vil nordmenn helst gjøre på første date

55 prosent av de spurte i undersøkelsen oppga også at de synes andre single var mer morsomme og åpne for opplevelser enn de som er i forhold.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!