BERØMT FAMILIE: Nesten hele Kardashian-/Jenner-klanen. Khloe Kardashian (f.v.), hennes eksmann Lamar Odom, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye West, Kim kardashian, Caitlyn Jenner og Kylie Jenner.
BERØMT FAMILIE: Nesten hele Kardashian-/Jenner-klanen. Khloe Kardashian (f.v.), hennes eksmann Lamar Odom, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye West, Kim kardashian, Caitlyn Jenner og Kylie Jenner. Foto: Jamie McCarthy / Staff / Getty Images

Underholdning

Derfor er The Kardashians kjente

Vi tar et tilbakeblikk på den mildt sagt begivenhetsrike historien til verdens kanskje mest omtalte familie de siste årene.

Publisert Oppdatert

Selv om vi skriver side opp og side ned om verdens kanskje mest kjente familie på 2010-tallet, The Kardashians, tipper vi det er mange som ikke egentlig vet hvordan historien om deres berømmelse startet.

Det skal godt gjøres å unngå dem, for Kardashian-/Jenner-klanen er over alt.

De har vært å se på TV i en ekstremt populær realityserie de siste ti årene, sosiale medier-kontoene deres er blant de desidert største, de driver flere store og suksessfulle selskaper, sitter front row på de største motevisningene, er på de kuleste festene og har datet det som kan krype og gå av kjendiser og sportsstjerner.

Spenn deg fast, så går vi til verks! La oss starte med begynnelsen.

Berømt advokat-far

Den nå avdøde advokaten og forretningsmannen Robert Kardashian møtte den amerikanske fotballstjernen og skuespilleren O.J. Simpson på tennisbanen sent på 60-tallet, da de begge studerte ved University of Southern California, ifølge The Telegraph. Det ble starten på et langt og nært vennskap, selv om Robert Kardashian ikke havnet i medienes søkelys for alvor før over 20 år senere.

Robert Kardashian giftet seg med Kris Jenner (født Houghton), og de fikk barna Kourtney, Kim, Khloe og Rob Kardashian. Paret skilte seg i 1991. Selv om Robert Kardashian ikke var noen A-kjendis, var han likevel godt bemidlet - og kunne dermed gi barna sine en oppvekst i de bedre strøkene av Los Angeles.

Da O.J. Simpson ble tiltalt for drap på ekskona Nicole Brown Simpson i 1994, skal Robert Kardashian ha fornyet advokatbevillingen sin for å bli en del av Simpsons juridiske team under den høyt profilerte rettssaken, som startet i 1995. Kardashian var ofte å se i rettssalen ved O.J. sin side sammen med forsvarsadvokatene Robert Shapiro og Jonnie Cochran.

Robert Kardashian var også mannen som bar den berømte Louis Vuitton-bagen ut av Simpsons hus dagen etter at Nicole Brown Simpson og vennen hennes, Robert Lyle Goldman hadde blitt drept.

I RETTSSALEN: O.J. Simpson med sitt juridiske team rundt seg i rettssaken fra 1995. Fra venstre: Johhnie Cochran Jr., Peter Neufield, Robert Shapiro, Robert Kardashian og Robert Blasier (sittende til venstre).
I RETTSSALEN: O.J. Simpson med sitt juridiske team rundt seg i rettssaken fra 1995. Fra venstre: Johhnie Cochran Jr., Peter Neufield, Robert Shapiro, Robert Kardashian og Robert Blasier (sittende til venstre). Foto: Sam Mircovich / NTB scanpix

Robert Kardashian og den daværende kona Kris Jenner var allerede en del av Hollywoods sosietetsliv, og de fire barna deres vokste på mange måter opp i nærheten av rampelyset - til tross for at de ikke var hovedfokus. Robert Kardashian døde av spiserørskreft i 2003.

Kun en måned etter at hun skilte seg fra Robert Kardashian, giftet Kris Jenner seg med Bruce Jenner, tidligere OL-mesteren i tikamp. De fikk barna Kendall Jenner og Kylie Jenner. I 2015 skilte Kris Jenner seg fra Bruce Jenner, som senere sto frem som kvinne og tok navnet Caitlyn Jenner.

PÅ FERIE: OJ Simpson og ekskona Nicole Brown Simpson, bakerst som nummer tre og fire fra venstre, avbildet på ferie med Kardashian-/Jenner-klanen i 1994. Foran fra høyre - Kim Kardashian, Khloe Kardashian. Kourtney Kardashian og Robert Kardashian sees ved siden av mamma Kris Jenner (sort bikinitopp).
PÅ FERIE: OJ Simpson og ekskona Nicole Brown Simpson, bakerst som nummer tre og fire fra venstre, avbildet på ferie med Kardashian-/Jenner-klanen i 1994. Foran fra høyre - Kim Kardashian, Khloe Kardashian. Kourtney Kardashian og Robert Kardashian sees ved siden av mamma Kris Jenner (sort bikinitopp). Foto: Splash / NTB scanpix

Først kjent som Paris Hiltons assistent

Da Kim Kardashian var i begynnelsen av 20-årene, begynte hun å dukke opp i media med jevne mellomrom sammen med milliardærarvingen Paris Hilton, som hun den gang var garderobeassistent for.

På tross av at de ved flere anledninger var avbildet sammen, og Kim Kardashian var regnet som en del av den norskættede it-jentas vennekrets, var det for det meste Paris som tok oppmerksomheten med sin mildt sagt tabloidvennlige livsstil og mange opptredener i mediene som den gang ble betegnet som skandaløse.

VENNINNER: Kim Kardashian sammen med Paris Hilton på Prada-åpning i Los Angeles i 2006. Den gang var Kim best kjent som garderobeassistenten til milliardærarvingen.
VENNINNER: Kim Kardashian sammen med Paris Hilton på Prada-åpning i Los Angeles i 2006. Den gang var Kim best kjent som garderobeassistenten til milliardærarvingen. Foto: Chris Polk / AP / NTB scanpix

Verdens mest kjente sextape

Det var imidlertid ikke før i 2007 at det som betegnes som Kim Kardashians gjennombrudd fant sted. Dét i forbindelse med at sexvideoen hun hadde laget med ekskjæresten Ray J ble lekket på internett.

Det var Vivid Entertainment som slapp den berømte sextapen «Kim Kardashian, Superstar», som senere skulle bli den mest berømte voksenfilmen av dem alle, ifølge Huffington Post.

Kim Kardashian har hele tiden hevdet at hverken hun eller familien hennes var involvert i lekkasjen. Hun saksøkte også Vivid Entertainment for å hindre dem i å lekke videoen. Det hele endte i et forlik, hvor Kim Kardashian godtok en betaling på fem millioner dollar fra selskapet for filmen.

Likevel har det ved mange tilfeller blitt hevdet at det er momager Kris Jenner som står bak, og at det hele var et stunt for å havne i rampelyset for alvor - og bli der.

LOS ANGELES - 1993: (øvert fra venstre) Burton Jenner, Khloe Kardashian, Bruce Jenner, Kris Jenner, Kim Kardashian, Brandon Jenner, Brody Jenner, Kourtney Kardashian, Robert (Rob) Kardashian Jr. og Cassandra Jenner.
LOS ANGELES - 1993: (øvert fra venstre) Burton Jenner, Khloe Kardashian, Bruce Jenner, Kris Jenner, Kim Kardashian, Brandon Jenner, Brody Jenner, Kourtney Kardashian, Robert (Rob) Kardashian Jr. og Cassandra Jenner. Foto: Photo by Maureen Donaldson/Michael Ochs Archives/Getty Images

I biografien Kardashian Dynasty fra 2016, går forfatteren så langt som å hevde at Vivid aldri ville sluppet tapen dersom de ikke allerede visste at Kim Kardashian ville gå med på en pris, skriver Huffington Post. Administrerende direktør i selskapet, Steve Hirsch, holder imidlertid fortsatt fast ved at det var en tredjepart som ga videoen til Vivid.

Les også: Ekskjæresten sier han ikke angrer på sextapen

Suksessfull TV-serie

I omtrent samme tidsrom, 5. august 2007, ble passende nok familiens realityserie Keeping Up With The Kardashians lansert. Serien følger familien i tykt og tynt, og har gått på TV i hele femten sesonger. Seerne får innblikk i familiens liv og karrierer, deres luksuriøse livsstil og kjærlighetsliv.

Gjennom serien har man også blitt kjent med en rekke av Kardashian-/Jenner-klanens nåværende og tidligere kjærester. Blant dem Kourtney Kardashians eksmann Scott Disick. De to har tre barn sammen - Mason, Penelope og Reign.

Også Kims eksmann Kris Humphries og nåværende ektemann Kanye West har fått skjermtid i serien, i tillegg til Khloe Kardashians eksmann Lamar Odom, French Montana og ekskjæreste Tristan Thompson, og Kylie Jenners ekskjærste Tyga. I tillegg har Kim Kardashians venn, Jonathan Cheban, og Khloe Kardashians venninne, Malika Hagg, vært å se på skjermen.

Springbrett til suksessfull business

Som nevnt innledningsvis - The Kardashians er over alt. Og familien har benyttet tiden i rampelyset til det fulle. Familien herjer i toppen på mest fulgte-listene på Instagram og Snapchat, og de har benyttet kanalene sine som springbrett til å tjene seg styrtrike på navnet og merkevarene sine.

Kim, Kourtney og Khloe drev i flere år klesbutikkjeden Dash, som hadde butikker i tre byer i USA. Etter elleve års drift ble kjeden lagt ned, uten at det har hindret Kardashian-søstrene i å gjøre mye annet i mellomtiden.

LANSERTE SMINKEMERKE: Kim Kardashian reklamerer for sminkemerket sitt KKW Beauty sammen med sin makeupartist Mario Dedivanovic.
LANSERTE SMINKEMERKE: Kim Kardashian reklamerer for sminkemerket sitt KKW Beauty sammen med sin makeupartist Mario Dedivanovic. Foto: Stefanie Keenan / Contributor / Getty Images

Kim Kardashian har i ettertid lansert sitt eget mobilspill, emojier, sminkemerke og boken Selfish - som kun består av selfier tatt i årene 1984 til 2014. Noe som jo sier en del om populariteten hennes. Kim Kardashians nettoformue anslås å være 175 millioner amerikanske dollar, eller 1,4 milliarder norske kroner ifølge Celebrity Net Worth og Time. Man regner med at hun tjener rundt 50 millioner dollar i året (405 millioner norske kroner).

Les også: Så stor er formuen til Kim Kardashian - og her får hun inntektene sine fra

Khloe Kardashian har sitt eget jeansmerke - Good American - som tilbyr jeans til kvinner i et bredt spekter av størrelser. Ifølge Time hadde hun en formue på rundt 40 millioner dollar i 2017, eller nesten 340 millioner norske kroner. Forbes anslo den årlige inntekten hennes til å være rundt 15 millioner dollar i 2016. Det tilsvarer 127 millioner norske kroner.

Les også: Så mye tjener Khloe Kardashian

Kendall Jenner har tatt motebransjen med storm, og er for tiden en av verdens mest ettertraktede modeller. Business Insider melder at hun er god for den nette sum av 30 millioner dollar, eller 255 millioner norske kroner. Som om ikke det er nok, ble hun også kåret til verdens best betalte modell av Forbes i 2017.

MAKEUPMOGUL: Kylie Jenner har stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics. Her på en meetup med fansen.
MAKEUPMOGUL: Kylie Jenner har stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics. Her på en meetup med fansen. Foto: Rick Kern / Stringer / Getty Images

Kylie Jenner på sin side har stor suksess med sminkemerket sitt Kylie Cosmetics, som hun lanserte i 2016. Til å begynne med besto produktlinjen av såkalte lipkits, men har i senere tid blitt utvidet til å omfatte både øyeskygger, blush og highlightere. Ifølge Time hadde makeupmerket en inntjening på svimlende 386 millioner dollar i 2017 - noe som tilsvarer 3,1 milliarder norske kroner. WWD spår at selskapet vil være verdt en milliard dollar innen 2022.

På toppen av det hele har vi momager Kris Jenner, som ofte får æren for sine barns suksess.

Les også: Gjør narr av at Kylie Jenner er selvskapt