SPOONING: Er du og partneren din glade i å spoone når dere sover? Det kan bety at dere liker de samme tingene, mener samlivseksperten.
SPOONING: Er du og partneren din glade i å spoone når dere sover? Det kan bety at dere liker de samme tingene, mener samlivseksperten. Foto: Biggie Productions / Getty Images

Relasjoner

Hvordan du liker å sove med partneren din kan si mye om forholdet deres

Liker du og partneren spooning eller sover dere på motsatt side av sengen?

Publisert Oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvordan du og partneren din liker å sove sammen når dere ligger i samme seng? Denne typen kroppsspråk kan nemlig si en hel del om hvordan forholdet deres er.

Noen av oss liker rett og slett å ha litt plass rundt oss, men for de som er fan av kosing og spooning i senga - følg med nå.

Hvordan man sover sammen kan «si noe om hvordan man ser på hverandre for støtte, hvordan man støtter seg på hverandre bokstavelig og følelsesmessig, og hvor komfortabel man er med nærhet og intimitet, sier samlivsekspert, forfatter og doktorgradsinnehaver Jane Greer til Women's Health Mag.

Les også: Dette sier sovestillingen om deg (og kjæresten)

Vi har gjengitt noen av posisjonene samlivseksperten oppgir her, så kan du se om du kjenner deg igjen:

Spooning

Par som spooner har ifølge Jane Greer en del likhetstrekk, som at de eksempelvis kler seg på samme måte, eller liker de samme tingene.

- [De] lar kroppene sine bli til ett, og du kan se dem kle seg likt eller sette pris på de samme tingene. Det er visse likhetstrekk, sier hun.

Beina sammenflettet

Selv om dere har plass rundt dere, liker dere begge å ha en tilknytning til hverandre.

Med ryggen til hverandre

Denne posisjonen reflekterer en gjensidig respekt for hverandre, mener Jane Greer. Dere er begge komfortable med plass for dere selv, men samtidig er dere til stede for hverandre.

- Dere vil ta på hverandre, men ikke til det punktet at dere omfavner hverandre helt.

I omfavnelse med ansiktene mot hverandre

Dette kan føles som litt vel mye for mange, og kanskje reservert for nyforelsket-fasen.

Samtidig mener Greer at det å omfavne hverandre i søvne også betyr at dere virkelig er glade i hverandre og at det ikke nødvendigvis trenger å forsvinne med tiden.

Armen over den andres rygg

Denne posisjonen betyr:

- Jeg passer på deg, sier samlivsekesperten.

Personen som sover med armen over den andres rygg kommuniserer at motparten kan trenge støtte.

På motsatt side av sengen

Begynner man plutselig å sove langt fra hverandre, kan dette tyde på at den ene parten i forholdet ikke er like komfortabel med fysisk nærhet og berøring, noe som igjen kan være et tegn på problemer i forholdet.

Er dette normalen derimot, trenger det ikke bety annet enn at dere er trygge i forholdet og ikke trenger å dele plassen i sengen, ifølge Jane Greer.

Les også: Hva betyr sovestillingen for forholdet?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!