STORE SUMMER: Kim Kardashien West kan tjene opptil en million dollar per sponsede Instagram-innlegg. Dette er det nok ikke mange som kan matche,
STORE SUMMER: Kim Kardashien West kan tjene opptil en million dollar per sponsede Instagram-innlegg. Dette er det nok ikke mange som kan matche, Foto: Getty images

The Kardashians

Nå vet vi hvor mye Kim Kardashian tjener på ett eneste Instagram-innlegg

Selfie-dronninga håver inn.

Publisert

Det er under en pågående tvist mellom Kim Kardashian West (38) og selskapet Missguided, som har havnet i retten, at det kommer frem hva stjerna tjener på sine sponsede Instagram-innlegg.

Les også: Så stor er formuen til Kim Kardashian

Tjener store penger

For å reklamere for et merke på kontoen sin kan 38-åringen kreve alt fra 300.000 dollar (rundt 2.6 millioner kroner), til svimlende 1.000.000 dollar (rundt 8.6 millioner kroner) per innlegg, ifølge TMZ.

I rettsdokumentene, hvor West krever 5 millioner dollar fra kleskjeden, kommer det frem at selv om hun har alle muligheter til å tjene store penger, så er hun svært selektiv når det kommer til hvem hun ønsker å samarbeide med.

Realitystjernen har over 136 millioner følgere, og er med det utvilsomt en av verdens mest ettertraktede influensere.

De hun samarbeider med er de merkene som hun mener matcher merkevarer hennes.

Bakgrunnen for konflikten er en gullfarget kjole fra Thierry Mugler. Ikke lenge etter at West hadde blitt fotografert i kjolen lanserte kjeden Missguided en kopi på sine nettsider. I markedsføringen av kjolen mener Kim og hennes team at kjeden urettmessig har utnyttet hennes person og navn.

- Hjerteskjærende

Kjeden har blant annet tagget realitystjernen i flere av innleggene sine.

- Det er hjerteskjærende å se hvordan disse selskapene kopier originale ideer som har kostet ekte designere blod, svette og tårer, sa hun ifølge Daily Mail, og fortsatte:

- For bare to dager siden fikk jeg muligheten til å bære en helt unik Mugler-kjole, og på under 24 timer hadde kjolen blitt kopiert og lagt ut på en nettside.

Kjolene ble ikke da lagt ut for salg, ettersom kjolene mest sannsynlig ikke var ferdig på det tidspunktet, men man kunne derimot sette seg på en ønskeliste.

West saksøkte først kjeden for 10 millioner dollar, men gikk så ned til 5 millioner da hun mente det var «et mer realistisk mål».

Uansett om hun får disse pengene eller ikke, er det ingen tvil om at dama har nok til salt på grøten.

I 2018 ble hennes nettoformue anslått å være 175 millioner amerikanske dollar, eller 1,4 milliarder norske kroner.

Man regner med at hun tjener rundt 50 millioner dollar i året (405 millioner norske kroner).

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!