TROR ANSVARET ER STØRRE: Madeleine Pedersen tror ansvaret bloggere og influencere har er større enn man hadde trodd, og kunne aldri tenkt seg å reklamere for botox eller plastiske operasjoner.
TROR ANSVARET ER STØRRE: Madeleine Pedersen tror ansvaret bloggere og influencere har er større enn man hadde trodd, og kunne aldri tenkt seg å reklamere for botox eller plastiske operasjoner. Foto: Truls Qvale / Det Nye

Underholdning

Tett på Madeleine Pedersen

Blogger og instagrammer Madeleine Pedersen synes alle kan heie mer på hverandre, elsker dyr og synes reklame for plastisk kirurgi er helt på trynet. Hun er en realist, men mener det er viktig å gi seg hen til drømmer nå og da. For Madeleine innebærer det alt fra å ønske hun var ei ugle til å drømme om egen kleskolleksjon.

Publisert Oppdatert

Foto: Truls Qvale / Styling: Rubi Sørvik / Hår og makeup: Tomas Erdis

Hun synes det er «helt sykt» å tenke på at hun har blogget i åtte år. Madeleine Pedersen klikket «publiser» på sitt første blogginnlegg da hun var 15 år gammel. Nå har hun blitt 23, og som seg hør og bør fra ungdom til voksen har mye skjedd de siste åra.

Bloggen har imidlertid vedvart, det samme har interessen for mote, skjønnhet og å dele smått og stort fra hverdagen. Madeleines stil og motesans har vært en del av Side2 i en årrekke og blir nå også en del av De Nye.

Dermed kommer du til å se en hel del mer av henne, både digitalt og i magasinet. Madeleine beskriver seg selv som ei urban og livlig jente, som fremdeles bor hjemme hos foreldrene sine i Moss, en cirka førti minutters togtur fra hovedstaden. Til neste år er planen å flytte til Oslo.

Sjekk ut Madeleines blogg her!

Jakke fra Monki, kr 400.
Belte fra Weekday, kr 250.
Rutete bukse fra H&M, kr 299.
Beige sko fra H&M, kr 399.
Sko fra H&M, kr 399.
Palmeørepynt fra Maanesten, kr 750.
Ringer privat.
Jakke fra Monki, kr 400. Belte fra Weekday, kr 250. Rutete bukse fra H&M, kr 299. Beige sko fra H&M, kr 399. Sko fra H&M, kr 399. Palmeørepynt fra Maanesten, kr 750. Ringer privat. Foto: Truls Qvale / Det Nye

- Hvordan var oppveksten i Moss?

– Barndommen min husker jeg dessverre ikke mye av, annet enn at jeg var enkel å ha med å gjøre. Jeg var englebarnet, er nok fremdeles det, mens søsteren min var en rampeunge. Ungdomsårene kan kort beskrives som de beste og verste årene i mitt liv.

- Hvem er dine beste venner?

– Det er menneskene som dukker opp i mine sosiale medier hele tida. De vet godt hvem de er, og det gjør for så vidt resten av verden også. Det er jenter som har stilt opp for meg i tøffe perioder, og alltid vært der for meg som Madeleine, og ikke bloggeren Maddepaddee.

Madeleine Pedersen

Er blogger og modell.

23-åringen har blogget siden 2010, og har de siste åra vært tilknyttet Side2s bloggportal.

Hun har over 116. 000 følgere på Instagram.

Nå er Madeleine også blitt en av Det Nyes De Nye-profiler.

Følg henne på Instagram: @madeleinepedersenn

Og på bloggen: madeleinepedersen.blogg.no

- Hvorfor blogger du?

– Jeg hadde lyst på et personlig arkiv som alltid kom til å eksistere, så da ble det blogg. Jeg elsker å ta bilder, liker selv å bli fotografert og liker å dele øyeblikkene mine med andre. Det har alltid vært en hobby, og jeg drev med det lenge før jeg begynte å tjene penger. Det er bare et ekstra pluss at jeg kan leve av å blogge.

- Hvordan jobbet du for å få lesere og følgere?

– Jeg hadde ingen strategi for å få lesere, annet enn å bare være meg selv, men jeg tror jeg vet hvorfor jeg ble kjent så ung. Det var på grunn av den guttete stilen min som var inspirert av surf- og skate-kulturen.

- Når oppsto moteinteressen?

– Jeg har likt å kle meg opp og ut siden jeg var bitte liten. Det startet med at mamma omtrent brukte meg som en levende dukke! Hun tok på meg hva som helst. Siden da har jeg fått øynene opp for hvor gøy det er å leke med styling. Jeg vil si at moteinteressen har økt veldig de siste to-tre åra, og det er fordi jeg har blitt mer sikker på min egen stil og hvilken retning jeg ønsker å gå i.

- Dine beste tips for kul stil på budsjett?

«Moteinteressen startet med at mamma omtrent brukte meg som en levende dukke! Hun tok på meg hva som helst.»

– Det enkle er ofte det beste, og det er som regel billigst også.

- Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg har en skandinavisk stil, og er glad i å kombinere street med bohem.

- Dine beste stiltips?

– Kom deg ut av komfortsonen og prøv ting du ikke tror du hadde rocka. Det vil sjokkere deg hvor godt du liker de tingene som skiller seg ut fra mengden.

- Hva føler du deg alltid vel i?

– Alt som er oversized og baggy.

- Hva har du mest av i klesskapet?

– Det er muligens kjedelig, men svaret er enkle t-skjorter. De kommer du langt med!

Skjorte fra Bik Bok, kr 249.
Rød kjole fra H&M Trend, kr 299.
Øreringer fra Glitter, kr 159.
Øredobb fra Maanesten, kr 350.
Smykke fra Maanesten, kr 400.
Ringer private.
Skjorte fra Bik Bok, kr 249. Rød kjole fra H&M Trend, kr 299. Øreringer fra Glitter, kr 159. Øredobb fra Maanesten, kr 350. Smykke fra Maanesten, kr 400. Ringer private. Foto: Truls Qvale / Det Nye

- Hvordan har stilen din utviklet seg med åra?

– Jeg har fått en mer moden og voksen stil sammenlignet med tidligere. Jeg var sjenert, men ville bli sett, så derfor kledde jeg meg guttete og så ut som en fargebombe.

- Hva er dine tanker om bloggeres ansvar som rollemodeller?

– Ansvaret vi bloggere har er nok større enn hva man egentlig forventer. Det har vi fått en smakebit av det siste halvåret. Det er derfor jeg er forsiktig med hva jeg deler, i tilfelle det kan oppfattes feil. Jeg får sjeldent hatkommentarer, og det er fordi jeg holder mange av meningene mine for meg selv. Jeg ønsker gode vibber, og føler jeg har funnet min plass i bransjen.

- Hva ville du aldri reklamert for?

– Noe som vil påvirke følgerne mine til å ville ta botox, fillers eller gjennomføre plastisk kirurgi. Det er helt på trynet! Jeg begriper ikke at det er lov.

- Din største redsel akkurat nå?

– Å bli ført bak lyset.

Stripete genser fra Bik Bok, kr 299.
Skjorte fra H&M Studio, kr 599.
Bukse fra Days Like This, kr 599.
Denimbelte fra Weekday, 200.
Sko fra H&M, kr 399.
Ørepynt fra Glitter, kr 99.
Private ringer.
Stripete genser fra Bik Bok, kr 299. Skjorte fra H&M Studio, kr 599. Bukse fra Days Like This, kr 599. Denimbelte fra Weekday, 200. Sko fra H&M, kr 399. Ørepynt fra Glitter, kr 99. Private ringer. Foto: Truls Qvale / Det Nye

- Din største glede akkurat nå?

– Nesten kleint å si, men min største glede om dagen er å bli spurt om å være på coveret av Det Nye. Jeg har alltid drømt om å være en cover-jente. Jeg har aldri trodd det kom til å bli en realitet, så litt rart er det. Men mest av alt veldig gøy!

- Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du vært?

– Vanskeligste spørsmålet til nå! Jeg er glad i absolutt alle dyr og er så fascinert av deres natur. Men siden jeg alltid har drømt om å kunne fly, må jeg si ugle. De er majestetiske, kule og svært unike.

- Hvilken sangtekst treffer deg alltid i hjertet?

– Det er og blir Hurts med Stay.

- I ditt neste liv – hva er du da?

– Ugle? Haha!

- Det tristeste øyeblikket i livet ditt?

– Da jeg var seks hadde jeg verdens skjønneste hamster som het Snippeline. Vi spiste sammen, sov sammen, lekte i hagen sammen og så videre. Jeg var helt knust da hun døde. Hun betydde så mye for meg, så jeg fikk mamma og pappa til å invitere klassevenner for å komme i Snippelines begravelse.

«Det er lettere å jobbe med meg selv etter at jeg har latt tårene trille, for da er hodet tømt for mange dårlige tanker.»

- Hvem har hatt størst påvirkning på deg?

– Familien min. Vi har opplevd så mye godt og vondt sammen, og det har gitt meg en indre styrke.

- Hvem var fjortis-crushet ditt?

– Edward Cullen i Twilight. Jeg kjøpte en dagbok bare for å skrive navnet hans på alle sidene. Nå skjønner jeg ikke hva jeg tenkte på. Han er jo ikke noe kjekk engang?!

Badedrakt med belte fra H&M, kr 249.
Skjørt fra Monki, kr 250.
Blazer fra Bik Bok, kr 499.
Sko fra Roots/ DNA, kr 499.
Snirklete ørepynt fra Maanesten, kr 500.
Lang ørepynt fra Maanesten, kr 700.
Ringer private.
Badedrakt med belte fra H&M, kr 249. Skjørt fra Monki, kr 250. Blazer fra Bik Bok, kr 499. Sko fra Roots/ DNA, kr 499. Snirklete ørepynt fra Maanesten, kr 500. Lang ørepynt fra Maanesten, kr 700. Ringer private. Foto: Truls Qvale / Det Nye

- Hvem crusher du på nå?

– Kjæresten min. Han opptar så mye plass i tankene mine.

- Er du en dagdrømmer eller realist?

– Jeg er en god blanding. Det er viktig å dagdrømme, samtidig er det viktig å være en realist. Men gi litt slipp på fornuften nå og da, og drøm deg bort i de villeste tankene.

Ørepynt fra Glitter, kr 99.
Kjole: Privat.
Ørepynt fra Glitter, kr 99. Kjole: Privat. Foto: Truls Qvale / Det Nye

- Hva drømte du om å bli som liten?

– Jeg ville enten bli popstjerne, modell eller ha en jobb som gikk ut på å kose med dyr.

- Hvis du skulle gjort noe annet – hva ville det vært?

– Kanskje kjørt på med en backpacking-tur før jeg begynte på studier innen markedsføring eller økonomi.

- Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg håper jeg har laget min egen kleskolleksjon. Det er drømmen. Jeg har reist og opplevd masse. Også har jeg endelig slått meg ordentlig til ro i en nydelig leilighet og er klar til å stifte familie.

- Hvem er viktigst for deg?

– Mine nære og kjære, og ikke minst verdiene mine. Jeg setter samarbeidsvillighet, åpenhet og lojalitet høyt. Det er nok fordi jeg har opplevd at dette har manglet tidligere i omgangskretsen min. Nå er jeg mer bevisst på hva jeg fortjener. Det samme gjelder hva og hvem jeg vil omgi meg med.

- Hva tiltrekkes du av?

– Helt generelt hvordan man behandler andre mennesker. Det jeg blir ekstra tiltrukket av ved gutter er humoren, sjarm og at de er litt mystiske. Jeg trenger det lille ekstra som gjør at jeg bare vil ha mer. En person som er en åpen bok funker ikke for meg.

«Jeg har så lyst til å føle på hvordan det er å elske seg selv.»

- Hvordan møtte du kjæresten din?

– Vi har ingen dato på når vi ble sammen egentlig – er det noe alle har? I så fall må jeg skjerpe meg! Vi møttes på et kick off med Urban for to år siden, begge jobbet i kleskjeden. Jeg så ham i noen få sekunder før han dro og prøvde iherdig å finne ut hvem han var, uten hell. Noen dager etter kick-offet skrev han til meg på Instagram.

- Er det noe du ville endret ved deg selv?

– Nå skal jeg droppe filteret og fortelle det som det er. Det er mye jeg er misfornøyd med ved meg selv. Jeg er ei usikker jente, og har ikke selvtilliten og selvbildet på plass. Det kan være litt vondt at hele verden tror det kun fordi du er en offentlig person med mange følgere. Jeg skammer meg over enkelte ting ved meg selv. Så det jeg ville endret på er selvbildet mitt, for jeg har så lyst til å føle på hvordan det er å elske seg selv. Eller i det minste å kunne godta hvordan jeg ser ut.

- Hvordan håndterer du usikkerheten?

– Til tider er det vanskelig, mens andre ganger takler jeg det bra. Jeg prøver å tenke positivt, men vil heller ikke sperre noen følelser inne. Så jeg slipper ut frustrasjon og tårer. Det er lettere å jobbe med meg selv etter at jeg har latt tårene trille, for da er også hodet tømt for mange dårlige tanker.

View this post on Instagram

@ food market

A post shared by MADELEINE PEDERSEN (@madeleinepedersenn) on

- Hvilke holdninger gjør deg opprørt?

– Folk som aldri kan innrømme at de tar feil, har sagt noe feil eller gjorde noe feil.

- Hvem gjør deg opprørt?

-Veldig få. De som kan gjøre meg opprørt er de som betyr noe for meg. Da kommer følelsene gjerne ekstra godt fram.

- Hva ville du aldri kledd deg i?

– Snekkerbukse og Buffalo sko.

- Hva er en ting få vet om deg?

– Jeg er mer usikker enn folk tror, og jeg overtenker mer enn jeg vil innrømme.

View this post on Instagram

View

A post shared by MADELEINE PEDERSEN (@madeleinepedersenn) on

- Beskriv deg selv med fem ord?

– Livlig, spontan, dyp, entusiastisk og over gjennomsnittet glad i dyr.

- Din verste egenskap?

– Takler stressende jobbsituasjoner dårlig.

View this post on Instagram

Matching the sofa

A post shared by MADELEINE PEDERSEN (@madeleinepedersenn) on

- Din beste egenskap?

– Jeg er god til å lytte.

- Ditt drømmereisemål?

– Det er så mange! Men jeg vil virkelig oppleve Bali, Roma, Venezia, Paris og Santorini.

- Vakreste stedet du har vært?

– Det er først de siste åra jeg har begynt å dra til steder for å utforske, og ikke bare for å ligge på stranda. Så jeg har ikke mange steder å velge mellom, og derfor er valget lett: Bahamas. Det er enda bedre i virkeligheten.

- Hvordan takler du at noen er ondsinnet?

– Det kommer an på situasjonen. Jeg har ingen rett til å blande meg inn i hva som helst, og misliker drama. Men dersom jeg blir innblandet i noe, er jeg rolig og fornuftig. Jeg prøver å få kontroll over det hele, og det har jeg lykkes med så langt!

- Det morsomste du vet om?

– Det er fælt å si, men jeg elsker å se folk snuble eller falle.

- Hva kan mennesker gjøre mer av?

– Heie på hverandre!

Blå blazer fra H&M Trend, kr 699.
Ørepynt fra Monki, kr 80.
Earcuff fra Maanesten, kr 300.
Liten ørepynt fra Maanesten, kr 500.
Armbånd fra Maanesten, kr 450.
Ringer: Privat.
Blå blazer fra H&M Trend, kr 699. Ørepynt fra Monki, kr 80. Earcuff fra Maanesten, kr 300. Liten ørepynt fra Maanesten, kr 500. Armbånd fra Maanesten, kr 450. Ringer: Privat. Foto: Truls Qvale / Det Nye

Ti kjappe med Madeleine:

Mat: Alt som innebærer poteter.

Drikke: Vann!

Produkt: bareMinerals Original Foundation powder.

Parfyme: Missoni – tror den egentlig ikke har noe mer navn enn det. Men det er en rosa/ blå og lilla flasken.

Merke: Givenchy, Acne Studios og Weekday.

Sko: Sneakers.

Ditt beste kjøp: Black Bambi t-skjorten min fra Givenchy.

Musikk: Hip Hop og RnB. Men noe av det mest behagelige jeg kan høre på er rolige spillelister som en av mine egne: Close Your Eyes.

Serie: Dexter, Chosen, Unabomber, Mindhunter, Shooter, Stranger Things, Dark og Riverdale.

Film: Her klarer jeg ikke å plukke ut en favoritt så får heller si hvilke sjangre jeg liker best. Det er uten tvil action, thriller og sci-fi.

Foto: Truls Qvale / Det Nye

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!