Foto: NRK

Hvem blir hovedperson i «Skam» 4?

Fansen jubler over at NRK annonserer en ny sesong så kjapt.

Publisert

(SIDE2): Det ble vilt spekulert forrige gang om hvem som ble den nye hovedpersonen i «Skam» for tredje sesong.

SJEKK OGSÅ  «Skam»-ordet du trolig måtte Google

Tatt serien til nye høyder

Det ble Isak (Tarjei Sandvik Moe). Nå har Sandvik Moe tatt serien til nye høyder etter at hans rollefigur Isak innledet et forhold til Even (Henrik Holm) i tredje sesong.

SE RECAP AV SKAM 3 HER

Screen9v2

Fredag ble ikke bare en ny sesong annonsert, det er også klart at den store produsenten Simon Fuller har kjøpt «Skam» for USA.

Det planlegges en amerikansk versjon.

Forrige runde gikk også ønskene og spekulasjonene rundt den nye hovedpersonen høyt, og leserne hadde en helt klar favoritt.

Selv holdt vi en knapp på Sana, men fikk ikke rett.

Inne på den uoffisielle «Skam»-siden på Facebook er diskusjonen i gang.

Foto: NRK

Magnus eller Sana?

Mange håper at Eskild (Carl Martin Eggesbø) trer frem i lyset. Andre satser igjen på Sana eller Vilde (Ulrikke Falch).

Ganske mange foreslår Magnus. Men nesten ingen nevner Jonas - hva skjuler han?

En del ønsker seg Even, Isaks kjæreste, som er blitt kalt manisk. Og tatt i betraktning at mange tenåringer i dag har en kraftig økning i antidepressiva, kunne psykiske plager være et tema.

Samtidig er Even «litt gammel» siden han er tredjeklassing, mener fansen. De mener at serien først og fremst kretser rundt 1999-årgangen eller de som er 16 år til enhver tid.

Psykiske plager

Magnus (David Sjøholt) har fortalt Isak at moren hans er bipolar, og hvordan dette arter seg for ham. Også Isak har en mor som sliter. Kanskje blir dette tema for neste «Skam».

For det er helt klart at «Skam»-skapere Julie Andem og Mari Magnus tar opp temaer i de ulike sesongene. I sesong 1 var det Eva (Lisa Teige) som var hovedperson. Det handlet om å miste venninner, måtte finne nye og forholde seg til en litt unnvikende kjæreste. I sesong to møtte vi feministen Noora (Josefine Frida Pettersen) der ulovlige nakenbilder, utpressing på sosiale medier - og ikke minst forholdet til William (Thomas Hayes) sto i sentrum.

I høst har det altså vært homofil kjærlighet og det å akseptere egen legning og komme ut i offentligheten.

Eller kanskje det rett og slett blir Mahdi (Sacha Kléber) som trer frem? Vi holder nok en gang knappen på Sana (Iman Meskini).

 Det varmer når jeg hører at jeg er et forbilde, sa hun nylig til Universitas.

Screen9v2

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!