SÅPESTJERNER: Skuespillerne i «Dynastiet» var på alles lepper på 80-tallet. Fra venstre Linda Evans, Pamela Bellwood, Heather Locklear, Pamela Sue Martin, Joan Collins. Foran står John Forsythe.
SÅPESTJERNER: Skuespillerne i «Dynastiet» var på alles lepper på 80-tallet. Fra venstre Linda Evans, Pamela Bellwood, Heather Locklear, Pamela Sue Martin, Joan Collins. Foran står John Forsythe. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Hva gjør de nå?

Slik gikk det med skuespillerne i «Dynastiet»

Vi sjekket opp hva som skjedde med de kjente fjesene fra 80-tallets store såpesuksess.

Publisert Oppdatert

«Dynastiet» er en av de mest ikoniske såpeoperaene gjennom tidene. I den enormt populære serien følger vi en rik Denver-familie i oljebransjen, bestående av Blake Carrington, Krystle Carrington, hans kone og tidligere ansatte, deres barn og ekskona Alexis. Deres forhold og konflikter utgjør store deler av seriens handling.

Den gikk på TV fra 1981 og 1989, men kom ikke til Norge før i 1983, og ble av enkelte regnet som svært kontroversiell da den kom. Mens folk flest godtet seg og elsket intrigene, ble spesielt den kristne delen av samfunnet dypt bekymret, fordi oppslutningen om kirker og bedehus ble mindre, ifølge NRK.

Såpeserien som sjanger var den gang noe helt nytt for det norske publikum, og datidens underholdningssjef Stein-Roger Bull mente «Dynastiet» gjorde NRK klar for den økte konkurransen som etter hvert måtte komme.

I etterkant har det både vært reunions og nyinnspilling av serien, men hvordan gikk det egentlig med skuespillerne? Vi har tatt en titt.

Les også: Disse skuespillerne forsvant fra filmbransjen. Se hva de gjør nå

Joan Collins (spilte Alexis Carrington Colby)

SOM ALEXIS: Joan Collins som Alexis i «Dynastiet».
SOM ALEXIS: Joan Collins som Alexis i «Dynastiet». Foto: AP / NTB scanpix
DAME JOAN: Joan Collins er utropt til «Dame Commander of the Order of the British Empire». Her er hun avbildet tidligere i 2019.
DAME JOAN: Joan Collins er utropt til «Dame Commander of the Order of the British Empire». Her er hun avbildet tidligere i 2019. Foto: Splash News / NTB scanpix

Den britiske skuespilleren Joan Collins (86) spilte på et tidspunkt en av verdens mest forhatte roller som Alexis Carrington Colby. Karakteren hennes gjorde seg gjeldende i «Dynastiet» fra sesong to, da hun dukket opp i livet til eksmannen, Blake Carrington, i forbindelse med en rettssak.

Det store gjennombruddet Collins kom med «Dynastiet», som også resulterte i en Golden Globe-utmerkelse. Hun ble utropt til «Officer of the Order of The British Empire» i 1997 og i 2015 ble hun forfremmet til «Dame Commander» av samme orden. Dermed er den korrekte tiltaleformen hennes Dame Joan Collins.

I etterkant av serien har Joan Collins medvirket i flere filmer og serier, sist i «American Horror Story» og «Hawaii Five-0». Ifølge IMDB vil hun også bli å se i to kommende filmer som er i henholdsvis produksjon og pre-produksjon.

Skuespilleren har også gitt ut flere suksessfulle bøker, og er skribent for flere britiske aviser. Denne høsten skrev hun for Daily Mail, hvor hun forteller om den avdøde forfattersøsteren Jackie Collins og hvordan de to søstrene reiste til Hollywood for å erobre filmbyen uten hverken hus eller penger.

I september 2019 kunne hun avsløre i et intervju med «Good Morning Britain» at hun er i castingprosessen med å finne en skuespiller som skal spille henne i en kommende miniserie, laget av produsentene bak «The Crown».

At Joan fortsatt i høyeste grad er aktiv, er det ingen tvil om. Hun har til og med skaffet seg Instagram-konto, hvor du kan følge henne:

Linda Evans (spilte Krystle Grant Jennings Carrington)

I SERIEN: Linda Evans og John Forsythe i «Dynastiet».
I SERIEN: Linda Evans og John Forsythe i «Dynastiet». Foto: Bettmann / Getty Images
KRYSTLE ANNO 2019: Linda Evans spilte Krystle i «Dynastiet». Her er hun avbildet i august 2019.
KRYSTLE ANNO 2019: Linda Evans spilte Krystle i «Dynastiet». Her er hun avbildet i august 2019. Foto: Splash News / NTB scanpix

Linda Evans (77) hadde rollen som Krystle Carrington i «Dynastiet» - mange vil kalle henne selve dronningen av serien. Krystle er Blake Carringtons tidligere sekretær, og de to gifter seg i serien. Karakteren hennes er godhjertet, lojal og snill og har vært med helt fra start.

I 1982 ble hun belønnet med en Golden Globe for beste skuespiller i en dramaserie for sin innsats i «Dynastiet».

I et intervju fra 2016 med Entertainment Tonight i 2016, avslørte skuespilleren at hun har slitt med depresjon og selvmordstanker i etterkant av serien. Det hele startet da tre personer som sto henne nær ble alvorlig syke.

– Livet mitt falt sammen. Jeg forsto ikke depresjon, blodtrykket mitt gikk opp. Det ble et mareritt, uttalte hun i intervjuet.

Hun brukte skriving som terapi, og ga ut boken «Recipes for Life».

Skuespilleren har ikke gjort noen roller siden 1997, men i 2020 gjør hun tilsynelatende comeback. Da blir Evans å se i filmen «Swan Song», som handler om en frisør som begir seg ut på en lang gåtur gjennom en småby for å style håret til en død kvinne, skriver IMDB. I skrivende stund er filmen under postproduksjon.

John Forsythe (spilte Blake Carrington)

SEG SELV LIK: John Forsythe i «Dynastiet».
SEG SELV LIK: John Forsythe i «Dynastiet». Foto: Bettmann
SPILTE OLJEMAGNAT: John Forsythe.
SPILTE OLJEMAGNAT: John Forsythe. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Skuespiller John Forsythes største rolle i karrieren ble som oljemagnaten Blake Carrington. Etter «Dynastiet» medvirket han i TV-serier som «Love Boat».

I tillegg hadde han stemmen som Charles Townsend i «Charlie's Angels», både TV-serien fra 70- og 80-tallet og senere filmene med samme navn.

Han var også programleder i TV-serien «I Witness Video» eller «Videovitne», som gikk på TVNorge på slutten av 90-tallet.

I 2006 var han å se i «Dynastiet»-reunionen «Dynasty Reunion: Catfights & Caviar», en timeslang spesial.

På privaten var han gift med Julie Warren, som døde i 1994. I juli 2002 giftet han seg med forretningskvinnen Nicole Carter og de var gift til Forsythes død. Forsythe døde av kreft i 2010, 92 år gammel. Carter døde bare fem uker etter sin ektemann.

Gordon Thomson (spilte Adam Carrington)

I «DYNASTIET»-TIDEN: Gordon Thomson ble regnet som en skikkelig kjekkas. Her er han avbildet i 1988.
I «DYNASTIET»-TIDEN: Gordon Thomson ble regnet som en skikkelig kjekkas. Her er han avbildet i 1988. Foto: Ron Galella / Getty Images
FORTSATT AKTIV: Gordon Thomson avbildet i 2019.
FORTSATT AKTIV: Gordon Thomson avbildet i 2019. Foto: Robin L Marshall / Contributor / Getty Images

Den kanadiske skuespilleren Gordon Thompson (74) er også mest kjent for rollen sin som Adam Carrington i «Dynastiet».

Adam var en skikkelig hjerteknuser, som den kanskje kjekkeste skurken på TV på 80-tallet.

Han var også den bortkomne sønnen til Blake og Alexis Carrington, og ble kidnappet fra barneværelset av kjæresten til sin daværende dagmamma. I ettertid kommer han tilbake for arven.

I ettertid har han vært å se i en rekke TV-serier, blant dem «I gode og onde dager», «The Young and the Restless» og «Winterthorne». Ifølge IMDB er han fortsatt aktiv som skuespiller, og i 2019 har han også medvirket i filmen «The Experience».

John James (spilte Jeff Colby)

1981: John James i Dynastiet».
1981: John James i Dynastiet». Foto: Shutterstock editorial / REX / NTB scanpix
2015: Skuespiller John James avbildet i 2015.
2015: Skuespiller John James avbildet i 2015. Foto: Paul Redmond / Contributor / Getty Images

Amerikanske John James (63) er, som mange andre av de nevnte skuespillerne i denne artikkelen, aller best kjent for sin rolle i «Dynastiet». Hans karakter Jeff Colby har vært med i serien fra første til siste episode.

I 1986 var han nominert til beste mannlige birolle i en serie under Golden Globe, men tapte mot Edward Hames Olmos fra «Miami Vice».

I tillegg har han hatt mindre roller i serier som «Pacific Blue», «Fantasy Island», «The Love Boat og «The Colbys». Han var senest aktuell i filmen «Axcellerator» fra 2019.

John James giftet seg i 1989 med Denise Ellen Coward. Han lever i dag i New York sammen med kona. De har to barn sammen.

Pamela Bellwood (spilte Claudia Blaisdel)

1982: Claudia Bellwood avbildet under «Dynastiet»-tiden.
1982: Claudia Bellwood avbildet under «Dynastiet»-tiden. Foto: Walter McBride / Getty Images
2015: Pamela Bellwood avbildet i 2015 på The Hollywood Show.
2015: Pamela Bellwood avbildet i 2015 på The Hollywood Show. Foto: Albert L. Ortega / Contributor / Getty Images

Pamela Bellwood (68) kom inn i serien i rollen som Claudia Bellwood, kona til geologen Matthew Blaisdel.

Karakteren Claudia har vært innlagt på mentalsykehus, og blir i serien gjenforent med ektemannen sin. Hun forsøker å stable livet sitt på plass igjen, og tar seg jobb på en diner. Matthew har, mens Claudia var innlagt, utviklet følelser for Krystle Jennings. Men når Krystle gifter seg med Blake Carrington, inviterer Matthew Claudia tilbake for å forsøke å reparere ekteskapet.

I etterkant av såpeoperaen har skuespiller Pamela Bellwood hatt en rekke mindre roller i TV-serier, senest i «Criminal Minds», men «Dynastiet» er og blir hennes største suksess.

I 1983 poserte hun for Playboy.

Heather Locklear (spilte Sammy Jo Carrington)

1984: Heather Locklear avbildet under et «Dynastiet»-event i 1984.
1984: Heather Locklear avbildet under et «Dynastiet»-event i 1984. Foto: Ron Galella / Getty Images
I 2016: Heather Locklear avbildet i forbindelse med premieren på «Too Close to Home».
I 2016: Heather Locklear avbildet i forbindelse med premieren på «Too Close to Home». Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Den 58 år gamle californiske skuespilleren Heather Locklear spilte Krystle Caringtons niese Sammy Jo Carrington i «Dynastiet». Sammy Jo ble presentert i seriens andre sesong, og var med hele veien til slutten.

I etterkant har imidlertid Locklear kanskje blitt mest kjent for rollen sin som Amanda Woodward i «Melrose Place», som gikk på TV fra 1993 til 1999.

På privaten har Heather Locklear vært gift med Mötley Crüe-trommis Tommy Lee. Bryllupet deres var på alles lepper i 1986 og de ble regnet som et superpar. De skilte seg imidlertid i 1993. Senere giftet hun seg med Bon Jov-gitarist Richie Sambora. De skilte seg i 2007, men rakk å få datteren Ava sammen.

Heather Locklear har en fortid med rus. Hun sjekket for første gang inn på rehab i 2008 for å få hjelp med psykiske problemer. I september 2008 ble hun arrestert, mistenkt for å ha kjørt under påvirkning, men siktelsen frafalt. I 2012 ble hun kjørt i all hast til sykehuset etter at et nødanrop kom fra huset hennes. Antakelsen var den gang at hun hadde blandet alkohol og reseptbelagte piller. I 2017 sjekket hun nok en gang inn på rehab. I juni 2018 ble hun arrestert etter at hun, i svært beruset tilstand, skal ha gått til angrep på ambulansepersonell og en politibetjent. Ifølge TMZ var dette den andre gangen politiet hadde vært ved huset hennes på én dag.

Pamela Sue Martin (spilte Fallon Carrington Colby)

1985: Pamela Sue Martin avbildet kort tid etter at hun forlot «Dynastiet».
1985: Pamela Sue Martin avbildet kort tid etter at hun forlot «Dynastiet». Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix
TRAKK SEG FRA RAMPELYSET: Pamela Sue Martin avbildet i 2015, på et veldedighetsarrangement for å redde dyr brukt i sirkusvirksomhet i Mexico.
TRAKK SEG FRA RAMPELYSET: Pamela Sue Martin avbildet i 2015, på et veldedighetsarrangement for å redde dyr brukt i sirkusvirksomhet i Mexico. Foto: Barry King / Contributor / Getty Images

Pamela Sue Martin (66) hadde rollen som arvingen Fallon Carrington Colby i «Dynastiet». Hun har ingen plass i familieselskapet, og bruker i stedet tiden på sine elskere og å torturere den nye stemoren Krystle. Hun forlot serien i 1984, etter at karakteren hennes forlot forloveden Jeff ved alteret, og blir antatt død i en flyulykke. I slutten av 1985 ble Pamela Sue Martin erstattet av Emma Samms.

ERSTATTEREN: Emma Samms (på bildet) erstattet Pamela Sue Martin i «Dynastiet» i 1985.
ERSTATTEREN: Emma Samms (på bildet) erstattet Pamela Sue Martin i «Dynastiet» i 1985. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

USA Today skrev imidlertid at hun skal ha forlatt serien fordi hun følte at karakteren hun spilte ble redusert til et offer.

Foruten «Dynastiet», er Pamela Sue Martin like godt kjent gjennom detektivserien «The Hardy Boys / Nancy Drew Mysteries», og hun har gjort comeback i en nyinnspilling av «Nancy Drew», da ikke i rollen som hovedkarakteren med samme navn.

Ifølge egen nettside har hun de siste årene jobbet mer med teater og som manusforfatter. I tillegg engasjerer hun seg i dyrevelferd.

Jack Coleman (spilte Steven Carrington)

1985: Jack Coleman i rollen som Steven Carrington.
1985: Jack Coleman i rollen som Steven Carrington. Foto: Shutterstock edtorial / NTB scanpix
AKTIV: Jack Coleman er en av skuespillerne fra «Dynastiet» som også har hatt store jobber i etterkant av serien.
AKTIV: Jack Coleman er en av skuespillerne fra «Dynastiet» som også har hatt store jobber i etterkant av serien. Foto: Shutterstock editorial / Scanpix

Jack Coleman (61) var i «Dynastiet»-tiden kjent som Steven Carrington. Han var med fra starten og kommer tilbake til hjemstedet Denver fra New York for å delta i bryllupet til den mektige oljemagnat-faren Blake Carrington. Steven ønsker ikke å ta over selskapet etter faren, selv om han blir presset.

Funfact: Steven er en av de tidligste homofile karakterene i amerikansk TV-historie.

Jack Coleman har i etterkant hatt roller i større, suksessfulle serier som «Heroes», «The Office» og «Vampire Diaries», og er kanskje en av skuespillerne fra «Dynastiet» som har gjort det bra også etter seriens storhetstid.

Michael Nader (spilte Dex Dexter)

1988: Michael Nader poserer med skuespiller Joan Collins i 1988. Noe nyere bilde av Nader var dessverre ikke å oppdrive i våre bildedatabaser, men han lever i beste velgående og er gift i dag.
1988: Michael Nader poserer med skuespiller Joan Collins i 1988. Noe nyere bilde av Nader var dessverre ikke å oppdrive i våre bildedatabaser, men han lever i beste velgående og er gift i dag. Foto: Ron Galella / Contributor / Getty Images

Los Angeles-fødte Michael Nader (74) hadde rollen som Dex Dexter i «Dynastiet». I etterkant av serien har han hatt mindre roller i en rekke TV-serier og filmer produsert for TV. Sist var han å se i serien «All My Children» fra 2013.

Han har vært gift med Jody Lister siden 2004.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!