Martine Lunde (f.v.), Johanna Grønneberg Mesa, Carina Dahl og Kathrine Sørland.
Martine Lunde (f.v.), Johanna Grønneberg Mesa, Carina Dahl og Kathrine Sørland. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Reality

Dette har «Farmen»-deltakelsen betydd for kjendisene

Både popularitetsgraden og markedsverdien til gårdskjendisene har skutt i været de siste månedene.

Publisert Oppdatert

«Farmen kjendis» har snudd livet på hodet for tidligere deltagere som Vendela Kirsebom, Lothepus og Petter Pilgaard. Nå har nok et kull med deltagere fått merke på medietrykket i forbindelse med «Farmen»-oppholdet.

De avslører at de har lært mye om seg selv under tiden på gården – men engasjementet rundt gårdsrealityen har også generert i nye og spennende muligheter. I tiden som kommer vil flere av deltagerne være aktuelle med alt fra nye TV-prosjekter til musikk og bokutgivelser.

Kathrine Sørland (38)

Kathrine forteller at hun er stolt over det hun har greid å utrette på gården. Hun startet med blanke ark og flyttet hjem som en vaskeekte gårdsbudeie.

– Jeg var veldig usikker på meg selv da jeg kom inn på gården – jeg kunne jo ingenting! Jo mer jeg lærte, jo mer styrke fant jeg. Har du lyst, så får du det til, er noe jeg har tatt med meg videre, forteller Kathrine.

Tilbudene har stått i kø etter oppholdet, og selv om rogalendingen prioriterer sine langvarige samarbeidspartnere, har det også dukket opp flere muligheter. Hun er blitt ambassadør for Specsavers i Norge, har fått utallige tilbud om reklameoppdrag og muligheten for å delta i nye TV-konsepter – og utvikle egne.

Martine Lunde (23)

Den unge influenseren gikk rett fra «Skal vi danse»-suksess til «Farmen kjendis». Det har derfor vært vanskelig å skille hva som har generert mest oppmerksomhet den siste tiden. Men en ting er sikkert: Martine har lært mye av årets «Farmen»-vinner.

– Jeg er blitt så inspirert av Tiril og den tøffe dama hun er! Jeg vil være Tiril, hun er bare dritkul, forteller hun. Martine påpeker at hun er i et litt annet segment enn mange av de andre deltagerne, men hun har likevel merket en økt pågang også av kommersielle aktører.

Martine Lunde sammen med kjæresten Aleksander Sæterstøl.
Martine Lunde sammen med kjæresten Aleksander Sæterstøl. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

– Jeg har fått være med på en runde av TV 2-programmet «Bloggerne» – det er jo kult! Så har jeg måttet takke nei til mange reklamehenvendelser – mange flere enn tidligere. Så har jeg merket at alle tilbyr mer for jobber nå i dag. Det er gøy å se!

Carina Dahl (33)

Carina Dahl.
Carina Dahl. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

For Carina har det kokt de siste ukene. Med tredjeplass i «Farmen kjendis» og deltagelse i MGP har alt kommet på én gang. Artisten er godt kjent med reality-sjangeren, men «Farmen kjendis»-oppholdet vil hun huske som unikt.

– Jeg har lært mye om meg selv i samspill med andre mennesker. For meg har det handlet om å akseptere fremfor å irritere meg over andre, forteller Carina. Carina har også merket en økt etterspørsel som musiker.

– Jeg har blitt kontaktet av flere festivaler og arrangører den siste tiden. At «Farmen »-oppholdet har fått flere til å åpne øynene for musikken min betyr alt! Jeg gir også ut egen bikinikolleksjon om kort tid.

Ole «Lukkøye» Klemetsen (47)

Ole «Lukkøye» Klemetsen.
Ole «Lukkøye» Klemetsen. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Den tidligere proffbokseren er den av deltagerne som i etterkant har stilt seg mest kritisk til «Farmen»-oppholdet. Tiden på Lie gård ble et tøft kapittel i Oles liv.

– Jeg var på ingen måte forberedt på hvor tøft oppholdet skulle bli. Jeg hadde fått altfor lite informasjon i forkant, og fikk tilnærmet ingen oppfølging i etterkant. Jeg gikk ned 13–14 kilo og slet psykisk – og gjorde det i lang tid etterpå, forteller Ole.

Han forteller likevel at tilbakemeldingene han har fått har vært overveldende positive.

Erik Sæter (22)

Erik Sæter sammen med broren Erlend Elias.
Erik Sæter sammen med broren Erlend Elias. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Den tidligere «Paradise Hotel»- deltageren har latt seg avbilde utallige ganger med både barn og bestemødre de siste månedene. Sitt nye publikum setter han stor pris på, men da han røk ut av «Farmen» rett før finaleuken, var han lite fornøyd.

– Er du glad for å tape, da blir du taper i livet også! tordner Erik.

Men fem uker på gården har sørget for å øke markedsverdien til unggutten, og det mangler ikke på henvendelser.

– Jeg har vært selektiv med tanke på hva jeg har takket ja til, fremfor å selge sjela mi og dukke opp på hundrevis av russetreff. Jeg har i stedet gitt ut musikk, og jeg håper å få gitt ut mer musikk i løpet av våren. Kanskje timer jeg et album opp mot neste TV-program jeg deltar på. Jeg blir i hvert fall å se i en eller to nye TV-prosjekter i løpet av det neste året.

Donna Ioanna (49)

Donna Ioanna.
Donna Ioanna. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Donna fikk bare én uke på gården, men rakk å reflektere over det livet hun lever til vanlig.

– Jeg har lært å sette pris på hvor mye lettere vi har det i 2019. Det var med en ny takknemlighet jeg møtte hverdagen. I dag er jeg flinkere å slå av telefonen og har sluttet å spise kjøtt, foruten kylling, forteller Donna.

I dag er hun tilbake i jobben som modellagent og hun er midt i rekrutteringsprosessen av nye modeller.

– I dag arrangerer jeg Scandinavian Supermodel Competition, hvor jeg reiser landet rundt med mål om å finne min neste supermodell. Jeg har også fått muligheten til å lansere mitt eget make-up-merke, sier hun.

Trude Mostue (50)

Trude Mostue.
Trude Mostue. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Trude er kanskje den deltageren som var mest bevisst på egne personlighetstrekk ved starten av oppholdet.

– Allerede før programmet kjente jeg meg selv veldig godt, men opplevelsen har vært med å forme meg. Jeg beundrer Kathrines diplomatiske sider, og måten hun møtte menneskene på gården er noe jeg har lært av. Jeg burde nok gjort mer av det selv, forteller Trude.

Hun sier programmet har vært med på å forsterke hvem hun er og minne folk der ute på hva hun står for. Nå håper hun at drømmen om å utvikle en serie om omplassering av hunder skal realiseres.

Johanna Grønneberg Mesa (39)

Johanna dukket opp som utfordrer på gården, men ble etter kort tid tatt inn i varmen blant de andre deltagerne. Personlig lærte hun mye om seg selv under ukene på Lie gård.

– Når man er borte fra alt og alle over så lang tid, lærte jeg det å sette pris på folk, ting og livet i større grad. Jeg lærte også å finne gode ting også i mennesker man ikke kommer så godt overens med. Dette har jeg tatt med meg i livet videre, forteller Johanna.

– «Farmen kjendis» har ikke bare vært et eventyr for meg personlig; det renner også inn med forespørsler. Det er snakk om å gjøre mer TV, og jeg er i dialog med flere kanaler, forteller Johanna, som også har dukket opp i reklame for Synsam den siste tiden.

Runar Søgaard (51)

Runar Søgaard og Mina Hadjian.
Runar Søgaard og Mina Hadjian. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Predikanten har vært bosatt i Sverige store deler av livet. «Farmen kjendis» har gitt ham muligheten til å returnere til Norge – i hvert fall halvparten av tiden.

– Plutselig vet alle hvem jeg er i Norge igjen. Jeg sjokkert over hvor stort dette programmet faktisk er! Nå har jeg fått meg leilighet i Oslo og kommer til å jobbe mye mer her «hjemme» igjen, forteller Runar.

Han fikk flere gode venner på gården og ser frem til å samarbeide med noen av dem fremover.

– Svein og jeg har utviklet et nytt TV-konsept som flere produksjonsselskaper har vist interesse for. Så har Mina og jeg startet podkast sammen! Det vil bli snakk om sex, religion, relasjoner og populærkultur – jeg kan love dere at det vil bli underholdende!

Mina Hadjian (43)

Mina har tidligere vært kjent for sin kontroversielle programlederstil. Etter fem uker på gården har TV-seerne bli kjent med en helt annen side av henne.

– Folk virker litt overrasket. De skriver slikt som: «Oi, hvor stort hjerte du har» og: «Du er jo snill, jo!». Det handler nok om at folk har dannet seg et bilde av meg som ikke er riktig. Jeg står igjen og kjenner meg som et tøft menneske, som har vært gjennom mye tøft, men reist meg igjen!

Nå gleder Mina seg til å fortsette utviklingen av prosjekter som betyr mye for henne.

– Jeg vil fortsette å drive med Røverradion, verdens eneste fengselsradio. Jeg er nå i dialog om å skrive bok om røvermetoden. Runar Søgaard og jeg har dessuten bestemt oss for å lage podkast sammen.

Ronald Pulk (39)

Gromgutten Ronald har sørget for å sjarmere TV-seernes de siste månedene. Selv sitter han igjen med gode minner fra Lie gård.

– Vennskapet og kjærligheten er det jeg sitter igjen med. Vi har alle blitt veldig glade i hverandre – det har nærmest blitt som en form for søskenkjærlighet, forteller Ronald. Til daglig er Ronald bosatt i Finnmark, hvor han er vert for et talkshow. Det har gjort det vanskelig å kaste seg på det som har dukket opp av muligheter. Men det har ikke vært mangel på tilbud.

– Jeg har blitt kontaktet av ulike TV-konsepter, men det har også dukket opp forespørsler fra radio. Jeg har også delt ut en samisk musikkpris. Skulle det dukke opp mer, er jeg klar for å ta imot!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!