KRAVSTORE RIDERE: Vi avslører disse 10 kjendisenes ridere, som viser seg å være mer krevende enn man skulle tro.
KRAVSTORE RIDERE: Vi avslører disse 10 kjendisenes ridere, som viser seg å være mer krevende enn man skulle tro. Foto: Getty Images

Underholdning

Sjekk de kravstore kjendisenes giga-ridere

Privatjet, valper og møbler transportert fra eget hjem må til før besøk av disse kjendisene.

Publisert

Det blir ofte stor ståhei og mange spente fans som gleder seg når verdenskjente stjerner kommer på besøk for å holde konserter, men det er ikke bare-bare å få artistene på besøk.

Bare sjekk ut riderne til disse 10 superstjernene!

1. Justin Bieber: 12 flasker tequila og privatjet

Også da popidolet Justin Bieber var på norgesbesøk i 2016, var det krav til hva som måtte befinne seg backstage på Telenor Arena.

Bak scenen krever han nemlig å ha et stort kjøleskap, tre kaffebord, en kleshenger og et stort speil.

Foruten å kreve tre forskjellige øltyper, 12 flasker av hver type, er tequila et av kravene hans. Det er ikke hvilken som helst tequila heller. Det er nemlig av den typen som koster opp mot 1200 kroner for én flaske, og Bieber vil gjerne ha to av dem i garderoben.

Les også: Justin og Hailey Bieber åpner opp i intimt intervju: Derfor giftet vi oss så raskt

NYGIFT OG KRAVSTOR: Justin Bieber, her med ektefellen Hailey Bieber.
NYGIFT OG KRAVSTOR: Justin Bieber, her med ektefellen Hailey Bieber. Foto: James Devaney / Contributor / Getty Images

Likevel er det hva Bieber ønsker å spise som kanskje er listas artigste del. Nederst står nemlig følgende tekst:

«IKKE MER GODTERI! Ha heller cashewnøtter, mandler og andre nøtter der. De skal være individuelle og økologiske + fruktfat. Druer og bananer», har noen skrevet på lista.

På flere konserter ryktes det at Bieber har bedt om et massasjebord og et privatfly som skal stå standby og klart til å fly når som helst.

Kanskje det forklarer grunnen til at Justin forsvant så fort etter han stormet scenen etter kun én låt under konserten sin i Oslo i 2015.

Les også: Justin Bieber gikk av scenen etter bare én låt

2. Selena Gomez - forbud mot å si «Justin»

Justin Biebers eks, Selena Gomez, har derimot ikke en like lang rider, men én ting som skiller seg ut er at i tiden etter bruddet stod det på rideren at ingen får lov til å uttale navnet «Justin» mens de jobbet for henne eller var i nærheten av henne.

De i crewet hennes som het Justin måtte derfor få tildelt andre kallenavn under denne perioden.

MYSTERIUM: Beyoncé bruker isklumper til å varme opp vokalen. Hvorfor isklumpene skal være håndrullet er det ingen som vet.
MYSTERIUM: Beyoncé bruker isklumper til å varme opp vokalen. Hvorfor isklumpene skal være håndrullet er det ingen som vet. Foto: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images

3. Beyoncé - håndrullede isklumper og hvite vegger

Beyoncé Knowles krever desinfiserte håndklær og lys med roseduft. På menyen står sesongens kyllingbryst og kyllingvinger (ikke glem varm saus). Veggene skal være malt hvite og alle i crewet skal kun gå med 100 % bomullsklær.

Og som om ikke å danse rundt på scenen i to timer får henne til å svette nok, så ber hun i tillegg om at temperaturen i garderoben hennes alltid skal være 27 grader og vannet hun blir servert skal være 21 grader.

Men det rareste kravet er kanskje at hun ber om å få klumper med is til å suge på, og ikke nok med det - de skal i tillegg være formet for hånd. Det at hun bruker isklumpene til å varme opp stemmebåndet er greit nok, men hvorfor de skal være rullet for hånd, vet ingen svaret på...

Les også:

4. Mariah Carey - valper og kaniner

Sangerinnen Mariah Carey har skrevet opp to dusin med hvite roser og champagne på rideren sin. Dette høres kanskje ikke så krevende ut, men lenger ned på listen viser det seg at hun kanskje er den aller mest krevende artisten av dem alle...

Der står det nemlig at Carey vil at garderoben hennes skal være fylt med valper, kaniner og andre typer små og myke dyr som kan hjelpe henne med å roe ned stress og nerver før hun inntar scenen.

5. Madonna - egne møbler og nytt toalettsete

Popdronninga Madonna har alltid vært en interessant karakter, og dette reflekteres selvfølgelig i rideren hennes.

Hun frakter nemlig sine egne møbler rundt til backstageområder over hele verden. Det må også være en bukett backstage med hvite og rosa roser som skal være kuttet ned til 15 centimeter.

Det er tydelig at hygiene er viktig for Madonna. Hun krever nemlig i tillegg at toalettsetet som er på doen backstage skal være helt nytt. Overraskende nok, er hun visst ikke den eneste artisten som har dette oppført på rideren sin. Det samme har nemlig Mary J. Blige.

6. Lady Gaga - plakater og... rosa pubertetshår?

Ja, du leste riktig! I tillegg til plakater av hennes favorittartister Bowie, Queen, Elton og Billy Joel, krever hun også... Hold deg fast... En mannequin-dukke med rosa pubertetshår backstage.

7. Britney Spears - cheeseburgere og Prinsesse Diana

I tillegg til cheeseburgere uten brød, fish and chips og tannkrem, ba Britney Spears om et innrammet portrettbilde av Prinsesse Diana til backstageområdet sitt under konsert i London i 2011.

«Britney elsker monarkiet, og Diana var på mange områder en stor inspirasjon for Britney.» stod det i rideren, etterfulgt av «dessuten teller hun ikke kalorier når hun er i England.»

Les også: Slik trener Britney Spears for å komme i toppform

INSPIRERT: Britney forteller i sin rider at Prinsesse Diana har vært en stor inspirasjon for henne.
INSPIRERT: Britney forteller i sin rider at Prinsesse Diana har vært en stor inspirasjon for henne. Foto: Scott Gries / Getty Images

8. Snoop Dogg - storgameren

Da Snoop Dogg var på besøk for å holde konsert i Oslo i 2007, var listen lang over kravene til backstageområdet, men det var spesielt én ting som var understreket som det viktigste av alt: en Xbox 360, og det skal følge med sportsspill, fire håndkontroller og en storskjerm.

9. Taylor Swift - Starbuckselskeren

Det er kanskje ikke tilfeldig at vi som 18-åringer gikk rundt og sang «Stabucks-lovers» i stedet for «ex-lovers», for denne jenta er tydeligvis en så stor Starbucks-fan at hun har en veldig spesifikk bestilling fra Starbucks som må bli levert til rommet hennes før klokken 11.00.

Bestillingen inneholder en stor is-latte med karamellsirup og to teskje med søtningsmiddel, en stor is-americano med soyamelk og to teskjeer med søtningsmiddel og en skive gresskarbrød.

Les også: Victoria's Secret-modell med subtilt spark til Taylor Swift på Instagram

10. David Bowie - kaffe, vann og et roterende klesstativ

Selv om mange av artistene er harde på flaska, er andre overraskende beskjedne når det kommer til drikkevarene.

Som for eksempel David Bowie, som åpenbart lader opp til konsertene sine kun med kaffe og vann. I samme rom forventer han å finne et roterende klesstativ.

Kilder: Se og Hør, VG, Dagbladet, Marie Claire.