KOMMER TILBAKE: Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown gjør comeback som Spice Girls, uten gruppas mest profilerte medlem - Victoria Beckham.
KOMMER TILBAKE: Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown gjør comeback som Spice Girls, uten gruppas mest profilerte medlem - Victoria Beckham. Foto: Brian J Ritchie / hotsauce / rex / shutterstock /Getty Images

Musikk

Spice Girls er fortsatt like populære - 20 år etter. Dette gjør krydderjentene i dag

Brudd, krangling og vennskap. Når Spice Girls nå igjen legger ut på turné blir det uten gruppas mest profilerte medlem, Victoria Beckham.

Publisert Oppdatert

Låter som «Wannabe», «Spice Up Your Life» og «Who Do You Think You Are» gjorde Spice Girls til tidenes mest suksessrike jentegruppe på 1990-tallet. Nå gjør gruppa comeback – 20 år etter at de gikk hver til sitt.

– Vi skal på turné, avslørte jentene via Instagram på tampen av fjoråret.

- Mange spennende muligheter

Allerede i februar 2018 startet ryktene om en gjenforening å svirre etter at jentene møttes hjemme hos Geri Halliwell (46).

– Vi blir alltid overveldet av å se hvor mye interesse det er for Spice Girls verden over. Vi er alle enige om at det finnes mange spennende muligheter for Spice Girls i framtida, skrev gruppa i en offentlig uttalelse i februar i år.

Men Victoria Beckham (44) på sin side avkreftet alle rykter om en eventuell gjenforening overfor Vogue kort tid etterpå.

– Jeg skal ikke på turné. Jentene skal ikke på turné, hevdet hun.

Ville aldri stå på scenen med gruppa igjen

Sist gang alle fem var samlet på scenen var for en opptreden i forbindelse med OL i London i 2012. To år seinere gjorde Victoria, som nå har fullt fokus på karrieren i moteindustrien, det krystallklart at hun aldri ville stå på scenen med Spice Girls igjen.

Og slik ble det.

1996: Melanie Chisholm (f.v.), Emma Bunton. Melanie Brown, Victoria Beckham og Geri Halliwell i Paris.
1996: Melanie Chisholm (f.v.), Emma Bunton. Melanie Brown, Victoria Beckham og Geri Halliwell i Paris. Foto: Tim Roney / Contributor / Getty Images

Spice Girls ble dannet av produsenten Bob Herbert i 1994, og i juli to år senere fikk jentegruppa sitt store internasjonale gjennombrudd.

De fem «krydderjentene», Victoria, Mel B, Emma, Mel C og Geri tok verden med storm med singelen «Wannabe» og etter hvert som både singler og album ble gitt ut økte populariteten og suksessen.

Samme år ga de ut debutalbumet «Spice» og året etter kom filmen «Spice World – the movie».

Begynte å bli lei

I 1998 sto en egen verdensturné for tur, men i april 1998 begynner idyllen å slå sprekker etter at Mel C fortalte i et intervju at bandet begynte å bli lei.

Ryktene om en oppløsning var dermed i gang og selv om jentene selv avkreftet snakket, fortsatte den dårlige stemningen i jentegruppa.

Måneden etter røk medlemmene i tottene på hverandre i Helsingfors, hvorpå Geri nektet å være med i et TV-show på BBC. Da Spice Girls skulle holde to konserter i Oslo var ikke Geri med. De fem krydderjentene var blitt til fire.

Dropper gjenforeningen

Når jentene nå igjen legger ut på turné er de fortsatt bare fire jenter, men Geri er tilbake og Victoria uteblir.

Ifølge The Sun vil de fire jentene få rett i underkant av 120 millioner kroner hver for gjenforenings-turneen.

Dette har krydderjentene gjort siden suksessen på 90-tallet:

Melanie Brown (Scary Spice)

SCARY SPICE: Melanie Brown har hatt stor suksess etter Spice Girls, blant annet som programleder i flere TV-programmer.
SCARY SPICE: Melanie Brown har hatt stor suksess etter Spice Girls, blant annet som programleder i flere TV-programmer. Foto: Noel Vasquez / Contributor / Getty Images

I et intervju med Cosmopolitan for noen år siden avslørte Melanie Brown (43) at hun fikk kallenavnet «Scary Spice» fordi hun var så høylytt og sa akkurat det hun mente hele tiden.

Og kanskje er det nettopp derfor at Mel B har hatt det mest innholdsrike livet, på flere måter, etter Spice Girls-suksessen.

Kort tid etter at eventyret med de andre jentene var over, tok hun raskt steget over i TV-verdenen og på begynnelsen av 2000-tallet ledet hun flere britiske TV-program, blant annet musikkprogrammet «Top of the Pops».

Hun har også vært dommer i den australske versjonen av «X Factor» og britiske «X Factor». De siste årene har hun vært fast dommer og mentor i «America's Got Talent».

View this post on Instagram

Xmas Eve yippppeee!

A post shared by Scary Spice Mel b (@officialmelb) on

Kjærlighetslivet til Mel B har vært turbulent. Hun var gift med Stephen Belafonte (43) i ti år, men ekteskapet endte i en bitter skilsmisse i fjor. Hun har blant annet hevdet at hun har blitt utsatt for jevnlig vold, mishandling og trusler av Belafonte. I 2015 ga hun ut en svært åpenhjertig bok hvor hun skriver at hun har forsøkt å ta sitt eget liv og slitt med rusavhengighet.

Mel B har tre døtre, Phoenix Chi (19) som hun fikk med eksmannen Jimmy Gulzar, Angel (11), som hun fikk med skuespiller Eddie Murphy (57), Madison (7), som hun fikk med eksmannen Belafonte.

I årene etter Spice Girls-suksessen var Brown god for rett i underkant av 320 millioner kroner, men bitre skilsmisser og en dyr livsstil har gjort at hun nå sitter igjen med «bare» 80 millioner kroner, skriver People Magazine.

Geri Halliwell (Ginger Spice)

GINGER SPICE: Geri Halliwell poserer sammen med artist Sam Smith før et Formel 1-løp i Abu Dhabi.
GINGER SPICE: Geri Halliwell poserer sammen med artist Sam Smith før et Formel 1-løp i Abu Dhabi. Foto: Mark Thompson / Staff / Getty Images

Geri Halliwell (46) var gruppens rødtopp og fikk naturlig nok kallenavnet «Ginger Spice». Hun har ikke ligget på latsiden etter at hun forlot Spice Girls i 1998. Hun har blant annet gitt ut tre soloalbum og hatt fire singler som har toppet hitlistene i løpet av årene.

Også på TV har Geri hatt en liten karriere, og har hatt flere gjesteopptredener i TV-serier som «Sex & Singelliv» og «Top Gear». Hun har også vært dommer i «American Idol» og «X Factor».

Hun har også gitt ut flere yoga- og treningsvideoer og designet en bikini- og badedrakt-serie for klesmerket Next.

View this post on Instagram

Sunday chilling . 💕

A post shared by geri (@therealgerihalliwell) on

I 2015 endret Halliwell etternavn til Horner da hun giftet seg med ektemannen Christian Horner, og de har fått sønnen Montague (snart 2) sammen. Geri har også datteren Bluebell Madonna (11) fra et tidligere forhold.

Hun har også gjort seg bemerket som skribent og hatt stor suksess med seks barnebøker. Time Magazine skriver at også Geri har en formue på rundt 340 millioner kroner. Geri forlot Spice Girls etter flere måneder med turbulens innad i gruppen, men nå er hun altså tilbake.

Melanie Chisholm (Sporty Spice)

SPORTY SPICE: Melanie Chisholm fotografert i Tyskland i august 2018.
SPORTY SPICE: Melanie Chisholm fotografert i Tyskland i august 2018. Foto: Sebastian Reuter / Stringer / Getty Images

Melanie Chisholm (44) var den som danset mest og sparkest høyest, og med sitt sporty utseende og kjærlighet for joggebukser fikk hun selvfølgelig kallenavnet «Sporty Spice» i gruppen.

Selv om Mel C muligens ikke er den man har hørt mest om i etterkant av Spice Girls, er hun kanskje den med størst suksess på musikkfronten. Hun har gitt ut syv soloalbum, og solgt hele 12 millioner album.

Sammen med Bryan Adams ga hun ut låten «When You're Gone» i 1998, og året etter kom debutalbumet. Låtene «Never Be the Same Again» og «I Turn to You» toppet begge hitlistene i Norge.

Som mange av sine Spice Girls-kollegaer har også Chisholm vært dommer i flere talentkonkurranser, som blant annet «The X Factor Australia» og «Asia's Got Talent».

Mel C har tidligere vært kjæreste med artisten Robbie Williams (44), men er nå kjæreste med Joe Marshall, som også er hennes manager.

Hun har datteren Scarlet (9) fra et tidligere forhold, og i et intervju med The Sun har 44-åringen tidligere uttalt at hun tror datterens syns det er litt stas med en berømt mamma.

– Jeg tror hun syns det er ganske kult. Hun er stolt av mammaen sin, men selvfølgelig blir hun også flau innimellom, uttalte hun.

Melanie Chisholm jobber fortsatt med sin solokarriere, og er ifølge Time Magazine god for rundt 280 millioner kroner.

Victoria Beckham (Posh Spice)

LYKKELIGE: David og Victoria Bekcham har vært kjærester siden 1997.
LYKKELIGE: David og Victoria Bekcham har vært kjærester siden 1997. Foto: Anthony Harvey/Getty Images

Victoria Beckham (44) fikk kallenavnet «Posh Spice» fordi hun alltid så så elegant ut, fortalte Mel B til Cosmopolitan for noen år siden. Og det er liten tvil om at Victoria har beholdt sin elegante stil også etter Spice Girls-eventyret.

Da Spice Girls gjorde et kort comeback i forbindelse med OL i London i 2012 var Victoria med på scenen, men når jentene nå legger ut på turné blir Victoria igjen hjemme.

Ifølge The Sun skal det være hennes hektiske hverdag med fire barn og en stor karriere innen klesdesign som er hovedgrunnen til at hun velger å si nei til gjenforeningen.

Victoria ble en stor stjerne allerede før Spice Girls fikk sitt store gjennombrudd. I 1997 ble hun nemlig kjæreste med fotballstjernen David Beckham (43) - og sammen har de vært et av verdens mest kjente par i en årrekke.

Paret giftet seg i 1999 og har barna Brooklyn (19), Romeo (15), Cruz (13) og Harper (7) sammen. Beckham-paret er et av verdens rikeste maktpar, og ifølge Time Magazine er deres samlede formue på svimlende fire milliarder kroner.

Victoria har de siste årene hatt stor suksess med sitt eget klesmerke, og gjør stor karriere i moteverdenen. Når Spice Girls nå gjenforenes er det uten Victoria. Hun ønsker likevel jentene lykke til med den kommende turneen.

– Jeg kommer ikke til å stå sammen med jentene mine på scenen igjen, men å være en del av Spice Girls var en enormt viktig del av livet mitt, og jeg ønsker dem masse kjærlighet og moro når de legger ut på turneen neste år. Jeg vet de vil gjøre et utrolig show og den fantastiske fansen, både gammel og ny, vil kose seg glugg, skriver den tidligere Posh Spice på sin Instagram-profil.

Les også: Victoria og David Beckham har overlevd det meste - også damene som prøvde å knuse dem

Emma Bunton (Baby Spice)

BABY SPICE: Emma Bunton under et radiointervju i desember 2018.
BABY SPICE: Emma Bunton under et radiointervju i desember 2018. Foto: Mike Coppola / Staff / Getty Images

Emma Bunton var gruppens søteste med sine blonde musefletter og kjærlighet på pinne i munnen. «Baby Spice» har nå blitt 42 år gammel og tobarnsmamma.

Hun har vært kjæreste med Jade Jones (39) i 20 år og de to har barna Tate (7) og Beau (11) sammen.

– Jade er fantastisk. Vi er så gode venner og vi respekterer hverandre og får hverandre til å le. Det er viktig, sa Emma til Daily Mirror i fjor.

Siden Spice Girls-suksessen tok slutt i 2000 har Emma blant annet vært Unicef-ambassadør og laget sin egen hudpleieserie for mødre og barn, Kit & Kin.

I 2006 kom hun på tredjeplass i den britiske versjonen av «Skal Vi Danse»

Siden 2009 har hun jobbet i radiostasjonen Heart FM.

Ifølge Time Magazine har Emma en formue på omtrent 340 millioner kroner.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!