STERKT INNTRYKK: Pia ble kjent da hun stilte opp på den røde løperen i en rosa kjole under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004. Nå jobber hun med bryllupsplanlegging og har allerede funnet brudekjolen hun vil ha selv .
STERKT INNTRYKK: Pia ble kjent da hun stilte opp på den røde løperen i en rosa kjole under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004. Nå jobber hun med bryllupsplanlegging og har allerede funnet brudekjolen hun vil ha selv .

Underholdning

Ble kjendis over natten i 2004. Dette gjør Pia Haraldsen i dag

Pia Haraldsen lever av å planlegge andres bryllup. Selv drømmer hun om å stå hvit brud, men først må hun finne en å gifte seg med!

Publisert Oppdatert

– Jeg føler meg virkelig som en brud som er klar for å gå opp kirkegulvet. Jeg må bare finne meg en brudgom først, sier Pia Haraldsen (37) til Her og Nå.

Iført en blendende vakker brudekjole og langt slør står den tidligere TV-profilen foran speilet i en fasjonabel brudesalong på Oslos vestkant og stråler.

– Nå har jeg i alle fall brudekjolen klar. Det er noen som sier at de bruker lengre tid på å finne kjolen enn mannen. Jeg skulle klart å finne mange kjoler, men det er verre med mannen, ler 37-åringen.

Drømt om å gifte seg siden hun var liten

Selv om Pia er singel, er hun så absolutt på hjemmebane blant de mange vakre kjolene i brudesalongen.

De siste årene har hun jobbet som bryllupsplanlegger, og har hjulpet flere bruder med å finne den perfekte kjolen.

– Jeg har drømt om å gifte meg og stå hvit brud siden jeg var liten. Derfor er det veldig morsomt å få jobbe med dette. Jeg hjelper brudepar med alt fra invitasjoner og taleskriving til å finne festlokale og antrekk. Jeg har skrevet en bryllupsbok sammen med Einar Gelius, og har også holdt foredrag om bryllup i flere år. Jeg sitter på mye kompetanse som det er fint å få bruke.

VIL HA BARN: Single Pia drømmer fortsatt om å møte en mann å stifte familie med.
VIL HA BARN: Single Pia drømmer fortsatt om å møte en mann å stifte familie med. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Har funnet kjolen

Den motebevisste Pia ble hele Norges It-girl da hun i 2004 ankom prinsesse Ingrid Alexandras dåp i en glamorøs, rosa kjole.

Når Her og Nå utfordrer Pia til å finne en brudekjole, velger hun en bohem-inspirert kreasjon med vakre blonder.

STERKT INNTRYKK: Pia ble kjent da hun stilte opp på den røde løperen i denne kjolen under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004.
STERKT INNTRYKK: Pia ble kjent da hun stilte opp på den røde løperen i denne kjolen under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
HVIT BRUD: Pia ser ut som en drøm i kjolen Mimosa som er laget av designeren Pronovias. – Nå føler jeg meg kjempefin, sier hun.
HVIT BRUD: Pia ser ut som en drøm i kjolen Mimosa som er laget av designeren Pronovias. – Nå føler jeg meg kjempefin, sier hun. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Jeg føler meg fin. Kjolen er utrolig delikat og behagelig å ha på. Det er viktig fordi bryllup er en lang dag. Du skal ha en kjole som du kan danse, spise og bevege deg i, forklarer Pia som raskt beskriver drømmebryllupet:

– Jeg ser for meg et tradisjonelt bryllup, eller så kan jeg også gå den helt andre veien og gifte meg på en strand. Det kommer an på hvem man gifter seg med, og hva han har lyst til å gjøre, forteller hun.

VAKKER: I hvit brudekjole drømmer Pia om den dagen hun selv skal bli ført til alteret. – Nå har jeg i alle fall funnet kjolen, sier hun med et smil.
VAKKER: I hvit brudekjole drømmer Pia om den dagen hun selv skal bli ført til alteret. – Nå har jeg i alle fall funnet kjolen, sier hun med et smil. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
MYE ERFARING: Pia har gitt ut boken «Kunsten å feire bryllup» sammen med Einar Gelius, og holder fremdeles foredrag om bryllup over hele landet.
MYE ERFARING: Pia har gitt ut boken «Kunsten å feire bryllup» sammen med Einar Gelius, og holder fremdeles foredrag om bryllup over hele landet. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil gjerne ha barn

Pia har vært singel i flere år, men har på ingen måte gitt opp håpet om å møte en fremtidig ektemann.

– Jeg tror at kjærligheten dukker opp når du minst aner det. Du må selvfølgelig være åpen for det, og også legge inn egen innsats ved å gå på dater og være ute og møte folk. Det er lettere nå om sommeren. De tidligere kjærestene jeg har hatt, har jeg møtt på sommerstid, forteller 37-åringen.

– Når du er mer voksen så går det ofte fort når du møter noen. Jeg har flere venninner som har møtt noen, og så blir det bryllup og stasjonsvogn i løpet av veldig kort tid, ler Pia og legger til at hun selv gjerne vil bli mamma.

– Jeg vil gjerne ha barn, men da må jeg møte en det føles riktig å stifte en familie med. Hadde du spurt meg for ti år siden, hadde jeg sikkert tenkt at jeg ville vært gift og ha barn i dag, men nå er det ikke sånn. Jeg stresser ikke med det. Nå begynner folk ofte sent med å få barn, og jeg føler at jeg fortsatt har god tid.

MOTEBEVISST: Den motebevisste Pia har mange gode råd til bruder som er på jakt etter den ultimate brudekjolen.
MOTEBEVISST: Den motebevisste Pia har mange gode råd til bruder som er på jakt etter den ultimate brudekjolen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Ved siden av jobben som bryllupsplanlegger har Pia jobbet som skuespiller i juleshow sammen med Svein Østvik. Hun reiser også landet rundt og holder foredrag om mote, bryllup og mental helse, men har vært mindre i medienes søkelys de siste årene.

– Jeg synes det er deilig å ha holdt en lavere profil. Alt til sin tid, tenker jeg. Det handler om å finne en balansegang. Det er fint at jeg ikke har hatt så mange ulike prosjekter samtidig. Da har jeg bedre fokus på det jeg gjør, og er mer til stede. Med årene setter jeg større pris på de små tingene, sier Pia.

GÅR PÅ DATE: Pia er på jakt etter en drømmemann, og går på dater i håp om at den rette skal dukke opp.
GÅR PÅ DATE: Pia er på jakt etter en drømmemann, og går på dater i håp om at den rette skal dukke opp. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Kunne tenkt seg å jobbe med TV

Den tidligere programlederen, artisten, moteskribenten og realitydeltageren føler seg ikke ferdig med rampelyset. Nå drømmer hun nemlig om å lage TV-underholdning av sin lidenskap for bryllup.

– Jeg kunne godt tenke meg å jobbe med TV igjen, for eksempel en norsk versjon av bryllupsprogrammet «Say yes to the dress». Det hadde jeg definitivt sagt ja til, smiler Pia.

BRYLLUPSPLANLEGGER: – Det er fint å hjelpe brudepar med drømmebryllupet, sier Pia som til daglig jobber som bryllupsplanlegger.
BRYLLUPSPLANLEGGER: – Det er fint å hjelpe brudepar med drømmebryllupet, sier Pia som til daglig jobber som bryllupsplanlegger. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Pias tips til brudekjolen

* Unngå shopping på lørdager hvis du vil ha best mulig service og ro til å prøve å bestemme deg

* Hold deg til budsjettet og vær realistisk: Unngå å prøve kjoler du vet blir for dyre

* Velg brudekjole som passer både kroppsfasong og personlighet, men ta også hensyn til hva slags fest dere planlegger. En bunad passer kanskje best når det ikke er for varmt vær, og et brudeslør kan være litt i veien hvis dere arrangerer strandbryllup

* Bruk sosiale medier til å finne drømmekjolen. Finn inspirasjon blant tusenvis av bilder på for eksempel Instagram

* Våtservietter fjerner de fleste flekker

* Bruk gjennomsiktig teip til å løfte av pollenstøv fra buketten, eller på baksiden av en rift i stoffet/ sløret

* Kamufler flekken med en rosett eller et sjal

* Nål og tråd kan redde en rift