Foto: South_agency/Illustrasjonsfoto (Getty Images)

Hva betyr «å være bra i senga»?

Når det kommer til prestasjon i senga er det flere faktorer som spiller inn: Hvordan man faktisk presterer, ser ut, lukter og smaker. Det kan ofte skape mye usikkerheter, for det er jo ingen som liker å underprestere, skriver Det Nyes sexspaltist.

Publisert

Fra naturens side er ingenting perfekt, og perfeksjon er ikke noe man bør hige etter - spesielt ikke i senga. Sex med riktig person, derimot, er mye viktigere! Da vil alt heller føles perfekt.

BLI ABONNENT: Få åtte utgaver og fin gave til kun 279 kroner.
BLI ABONNENT: Få åtte utgaver og fin gave til kun 279 kroner.

Jeg har venninner som har ligget med samme fyr og kommet tilbake med totalt forskjellig feedback - enten at det var sykt bra, eller at det sugde skikkelig. Det som funker for én person, vil nødvendigvis ikke oppleves likt for en annen, selv om man hadde kopiert handlingene ned til detalj.

Les også: Slik reagerer kroppen hvis du slutter å ha sex

Hver opplevelse kan være forskjellig

Sex er følelses- og situasjonsbetinget. Man kan ofte bli opphengt i hvordan man forestiller seg at ting skal være og glemmer å ta situasjonen for det den er. Hver seksuelle opplevelse kan være forskjellig, selv med samme partner. 

Det gjelder å være tilpasningsdyktig. Det er også evig viktig å presisere at bra sex er mer enn kule triks. Det spiller ingen rolle hvor mange salsainspirerte hofterotasjoner du kan gjøre, for det er ikke det som vil dra skipet i havn, dessverre. 

Det at kvinner blir sammenlignet med NASAs operativsystem er kanskje å dra den litt langt, men at sex er mer kompleks enn inn-ut-sprut, er det ingen tvil om.

Ikke selve klimakset som definerer hva som er bra

I motsetning til det mange forestiller seg, kan man ha bra sex uten å komme. Det er i ikke selve klimaks som definerer hva som er «bra». 

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)

Hvis du har ligget med mer enn én person, har du kanskje opplevd forskjellen mellom bra og dårlig sex. 

Det sies jo at øvelse gjør mester, og som alt annet gjelder det også sex. I likhet med løpetrening, er teknikk og fysikk avgjørende. Motsetningen ligger i det følsesmessige aspektet. Det at man har ligget med mange vil nødvendigvis ikke ha en påvirkning ved dine kunnskaper i senga. Å ha en fast partner man utforsker med vil være mer givende enn å ha flere one-night stands. Kvalitet slår kvantitet - igjen.

Les også: Denne byen topper sexleketøystatistikken

- Sett klare retningslinjer

Hakket foran MMA, er sex fysisk sett den mest intime handlingen man kan utøve med et annet menneske. Derfor er det viktigste at det er komfortabelt for deg, så lenge du ikke skader noen eller bryter loven. Selv fetisjer har en grense. Og tro meg, å få overraskelsesbesøk bakfra på en dårlig dag er lite hensiktsmessig. Det viktigste for å oppnå et godt sexliv er å sette klare retningslinjer for hva man ønsker og er komfortabel med. 

Kelly Bricen (27)

  • Er Det Nyes sexspaltist. 
  • Hun tar en for laget og starter en ny bølge av sexpositivisme. 
  • Gjennom faste spalter i Det Nye skal hun ta oss med gjennom ulike temaer og normalisere skyggesidene ved sex mer og mer for hver utgave.

Kommunikasjon er ikke bare nøkkelen til et velfungerende forhold og vennskap, men også til et godt sexliv. Giacamo Casanova, den italienske kvinnebedåreren med mange erobringer, mente bestemt at bra sex kom som følger av god kjemi og en seksuell oppbygning. 

Han visste at forspill var mer enn oralsex, og at bra sex oppstår når man er komfortabel. Man må senke presset og bryte ned tanken på at man alltid må være våt, kåt og klar, holde ut i evig tid, eller se ut som en pornostjerne for å lykkes i senga.

Og husk: når du ligger der med bena spredt er det ingen som tenker på cellulittene dine. Bare deg selv, så klart.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!