Tre på toppen var en populær komiserie på TVNorge.
Tre på toppen var en populær komiserie på TVNorge. Foto: (YouTube)

Husker du disse TV-programmene?

Bli med oss på en mimrestund.

Publisert

(SIDE2): Noen TV-programmer blir klassikere. Fremdeles kan man høre folk snakke om «Casino», «Mot i brøstet» og «Brødrene Dal».

For det er ingen tvil om at folk liker å mimre. Det viser blant annet Facebook-siden «Husker du denne?», hvor mange tusen har trykket Liker.

SJEKK OGSÅ: 16 ting du neppe visste om Gremlins

Andre serier blir glemt. Men heldigvis finnes YouTube, så seriene trenger slett ikke være glemt for alltid.

SE OGSÅ: 10 rare Disney-filmer du neppe har i hylla

Vi har plukket ut noen TV-serier fra 1980- og 1990-tallet som fortjener et lite gjensyn (men det holder kanskje med nettopp «et lite»):

«Stjerner i sikte» på TV 2

I dette programmet skulle deltakerne kle seg ut som- og etterligne kjente artister. Den som sang mest likt sin artist, gikk av med seieren. Programmet ble ledet av Jahn Teigen, og det gikk på TV fra 1996 til 1999.

«Mysteriet med det levende lik» på NRK

En ungdomsserie med norske, svenske og danske skuespillere. TV-serien ble første gang vist i 1992, og handler om tre ungdommer som finner et lik på stranden. Men like etter ser de mannen i live.

«Tre på toppen» på TVNorge

Lenge før Thorbjørn Harr ble fanget på kamera mens han kysset Hillary Duff, spilte han i denne sit-com-en. Serien handler om tre venner som bor sammen, spilt av Harr, Ulla Marie Broch og Lene Elise Bergum. Den ble vist i 1997 og 1998.

«Askeladden» på TV 2

TV 2s første gameshow. «Askeladden» hadde premiere i 1992, og ble avsluttet året etter. Finn Schau ledet programmet. Deltakerne fikk 16 svar foran seg, og skulle luke ut hvilke svar som var feil.

«5 på!» på NRK

Et spørreprogram for 5.-klassinger. Én klasse fra hvert fylke fikk delta i konkurransen, og målet var selvsagt å vinne finalen. Andreas Lunnan var programleder de første årene, før Hans-Petter Jacobsen tok over. Yngvil Kiran var fast dommer. Programmet ble vist på TV fra 1989 til 1999.

«Lykkehjulet» på TV3

Dette gameshowet ble vist i både Norge og Sverige fra 1990 til 1993. Målet var å løse en ordgåte ved å spille fram bokstaver.

«Casanova» på TV 2

Lillebroren til «Reisesjekken». Sjekkeprogrammet ble vist på TV 2 i 1993, og ble ledet av Paal Tarjei Aasheim.

«Offshore» på NRK

Sammen med «Familiesagaen syv søstre», var dette Norges første såpeserie. Serien fra en oljeplattform gikk fra 1996 til 1999.

«Tre fluer» på TVNorge

Dette var et underholdningsprogram ledet av Sturla Berg-Johansen. Programmet ble vist i 1996 og 1997. Publikum fikk servert blant annet skjult kamera med komikere som Atle Antonsen og Kristopher Schau, parodier og sketsjer. I tillegg viste de komiseriene «Handel og vandel» og «Bare når jeg ler».

«Bot og bedring» på TV 2

Solveig Kloppen, Tommy Steine, Marianne Krogness og Sturla Berg-Johansen var noen av skuespillerne i denne komiserien. Den ble vist fra 1996 til 1998 og handlet om livet som parkeringsvakt.

Mangler ditt favorittprogram? Si din mening i kommentarfeltet

«Man O Man» på TV3

Et underholdningsprogram som skulle kåre Skandinavias kjekkeste mann. Kandidatene fikk ulike oppgaver, og hvis ikke jentene var fornøyde, ble de dyttet ut i et basseng.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.