SMILER SJELDEN: Fyrstinne er nesten alltid alvorlig når hun opptrer offentlig.
SMILER SJELDEN: Fyrstinne er nesten alltid alvorlig når hun opptrer offentlig. Foto: SC Pool - Corbis / Contributor / Getty Images

Kongelige

Hun er Monacos mystiske fyrstinne: Charlene trives best med barna

Fyrstinne Charlene har gått helt inn i morsrollen, og trives bedre med hjemme med barna enn i offentligheten. Det fører til spekulasjoner.

Publisert Oppdatert

Hun er vakker og har en forsiktig fremtoning som sjarmerte monegaskerne, Charlene Lynette Wittstock, den tidligere svømmeren som kapret den tyve år eldre fyrsten av Monaco, prins Albert (61).

Innbyggerne i fyrstedømmet kunne endelig puste lettet ut da Monaco fikk sin første fyrstinne siden Grace Kelly, og arverekken ble sikret med tvillingene Gabriella og Jacques, som kom til verden i 2014.

Men livet i lilleputtstaten er likevel ikke blitt slik de fleste håpet. Charlene, som fredag 25. januar fylte 41 år og til sommeren kan feire ni år som fyrstinne, holder seg helst unna offentligheten.

Dette har ført til et at monegaskerne har fått et litt distansert forhold til den lyshårede skjønnheten fra Sør-Afrika.

Ryktene startet tidlig

FAMILIEBILDE: Det er sjelden hele familien viser seg sammen, men her er fyrst Albert og fyrsinne Charlene sammen med barna Gabriella og Jaques på nasjonaldagen i Monaco 19. november i fjor.
FAMILIEBILDE: Det er sjelden hele familien viser seg sammen, men her er fyrst Albert og fyrsinne Charlene sammen med barna Gabriella og Jaques på nasjonaldagen i Monaco 19. november i fjor. Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

Hennes fravær på den offentlige arena fører også til spekulasjoner. Ryktene om at hun er en ulykkelig og isolert fyrstinne som bare er gift med Fyrst Albert på grunn av barna, dukker med jevne mellomrom opp i mediene.

Oppslagene i mediene om en ulykkelig Charlene startet allerede forkant av bryllupet som sto sommeren 2010. Det var den franske avisen L’Express var den første som skrev at Charlene forsøkte å rømme fra alt sammen med en enveisbillett til Sør-Afrika, før hun ble stoppet på flyplassen i Nice.

– Grunnen til oppstyret skal være at en kvinne hevder at hun bærer på prinsens barn, skrev Daily Mail den gang.

Siden har storavisen hevdet at Charlene gjorde tre fluktforsøk totalt. Ryktene ble dementert fra kongelig hold, men at det kan ha påvirket Charlene, er slett ikke umulig.

RYKTEFLOM: Allerede rundt bryllupet til fyrst Albert og Charlene dukket det opp rykter om at hun ikke var lykkelig.
RYKTEFLOM: Allerede rundt bryllupet til fyrst Albert og Charlene dukket det opp rykter om at hun ikke var lykkelig. Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images

Alvorstynget - eller ikke?

Det var en alvorstynget Charlene som ble ført til alteret av sin far i en Armani-kreasjon som tok pusten fra de fleste, men både norske og utenlandske medier påpekte hvordan «Charlene var oppløst i tårer» og «så lei seg ut».

Tristessen fra bryllupsdagen har fulgt henne siden. Men på hennes Instagram-konto, @hshprincesscharlene, er det imidlertid svært god stemning.

Her deler hun store og små øyeblikk fra sitt liv, til stor glede for følgerne. Det er ingen tvil om at Charlene elsker å være tvillingmamma, og nylig publiserte hun bilder fra Gabriella og Jacques sin aller første tur til New York.

View this post on Instagram

Ground Zero 🇺🇸🙏🏻

A post shared by HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!