- Hun er gal i hodet, eller dum som et brød

Her er Lise Karlsnes på taket av en bil som kjører 80 km/t.

Publisert

(SIDE2): Denne dagen har Lise Karlsnes og resten av Briskeby ventet på i flere dager. I dag slippes nemlig musikkvideoen til den nye singelen til bandet, kalt «Rookie Mistakes».

Musikkvideoen kan minne om en kortfilm, der Lise Karlsnes klamrer seg fast til taket av en Jaguar i fart, og forsøker å knuse ruta for å komme seg inn i bilen. 

Ute var det fremdeles vinter, snø på veiene, og flere minusgrader i lufta. Lise Karlsnes var kledd i en skinnjakke og jeans, og lå på taket av en bil som kjørte i åtti kilometer i timen.

- Det var helt utrolig kaldt, og jeg var full adrenalin, men jeg var faktisk ikke redd en eneste gang, sier Karlsnes til Side2.

Gjorde stuntene selv

Lise Karlsnes hadde en stuntdouble i musikkvideoen, men etterhvert som de filmet ble det tydelig at Lise mer enn gjerne gjorde flere av stuntene selv. I det ferdige produktet står hun for nærmere 80 prosent av innholdet.

GJORDE MYE SELV: Produksjonsteamet hadde ikke regnet med at Lise Karlsnes skulle gjøre så mye av stuntene sine selv. Foto: Produsentene
GJORDE MYE SELV: Produksjonsteamet hadde ikke regnet med at Lise Karlsnes skulle gjøre så mye av stuntene sine selv. Foto: Produsentene

- Jeg tror nok ikke produksjonen hadde regnet med at jeg skulle være så fryktløs, men hele teamet jeg jobbet med var så vanvittig flinke, og da følte jeg meg både trygg og ivaretatt. Selv om jeg lå på taket av en bil og ble kastet rundt omkring, var jeg aldri redd for at det var farlig, sier hun.

Også den scenen hvor Lise blir kastet fra taket og ned på siden av bilen, sto hun for selv. Hun måtte filme scenen ti ganger, og for hver gang ble strikken rundt livet litt slappere, og hun falt litt lenger ned.

- Hun er enten helt gal i hodet, eller dum som et brød, spøker Claus Heiberg, trommeslager i Briskeby og produsent for filmselskapet Kandidat, som produserte musikkvideoen.

Stiller spørsmål

Når du ser musikkvideoen, er sjansene for at du sitter igjen med flere spørsmål enn svar ganske så stor. Hvorfor er egentlig mennene i bilen døde, og hvorfor tar ikke Lise Karlsnes over rattet når hun først klarer å komme seg inn?

Alt dette er medregnet fra bandets side, og er en måte de ønsker å bygge spenning på.

- Det er en grunn til at denne videoen har fått «Part VII» i tittelen. Dette er den sjuende delen av en hel historie, og derfor får du ikke svar på alt du ønsker å vite. Neste singel vil neste del av historien bli publisert, men vi kan si såpass som at det ikke blir i en kronologisk rekkefølge, sier Heiberg.

IMPONERT: Resten av bandet var imponert over Lise Karlsnes sine skuespillerprestasjoner. Foto: Produsentene
IMPONERT: Resten av bandet var imponert over Lise Karlsnes sine skuespillerprestasjoner. Foto: Produsentene

Med dette ønsket de og ta musikkvideoen tilbake til der det begynte på 80 og 90-tallet, når de fleste musikkvideoene fortalte en historie.

- Vi tenkte litt som Michael Jackson. Han var veldig flink til å fortelle en historie i musikkvideoene sine, og det ønsket vi også å gjøre. Vi ønsket å gå litt utenfor boksen, sier regissøren av filmen, Shaun Highton.

Røff behandling

Det å ligge på toppen av en bil i bitende kulde mens du blir slengt frem og tilbake er imidlertid ikke glamorøs behandling, skal vi tro Lise Karlsnes.

- Beina mine var dekket av blåmerker, for i og med at produksjonen ikke regnet med at jeg skulle gjøre så mange stunts selv, så hadde de heller ikke tatt med beskyttelse for den typen behandling, sier hun.

Også da hun skulle slå inn bilvinduet, tok hun seg selv i å ta litt hardt i.

- Jeg slo jo så hardt at hånden min nesten var dobbelt så stor som normalt dagen etterpå. Jeg ville at det skulle se troverdig ut, så jeg slo bare så hardt jeg klarte. Etterpå innså jeg at jeg kanskje burde roe meg noen hakk, forteller hun.

SLAPP STRIKK: For hver gang Lise ble kastet over på siden av bilen, falt hun litt lenger ned. Foto: Produsentene
SLAPP STRIKK: For hver gang Lise ble kastet over på siden av bilen, falt hun litt lenger ned. Foto: Produsentene

- Men én ting er sikkert... Lise Karlsnes var en fabelaktig skuespiller, vi kunne ikke bedt om noe bedre, sier Heiberg.

Nå venter bare bandet på at resten av befolkningen skal se videoen, og forhåpentligvis komme med sine egne teorier om hva som egentlig har skjedd i forkant av musikkvideoen.

- Vi håper jo at folk vil engasjere seg, men det kan være skummelt å sette lista for høyt. Nå satser vi bare på at minst ti personer vil se den, spøker Shaun Higton, mannen som også står bak den virale Facebook-videoen med over tolv millioner visninger.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!