ENGASJERT: I januar besøkte hertuginne Meghan veldedighetsorganisasjonen Smart Works i London. Det har nå blitt til et samarbeid for å hjelpe kvinner i arbeidslivet.
ENGASJERT: I januar besøkte hertuginne Meghan veldedighetsorganisasjonen Smart Works i London. Det har nå blitt til et samarbeid for å hjelpe kvinner i arbeidslivet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Har et helt spesielt formål med designerjobben

Hertuginne Meghan lanserte egen kleskolleksjon

At hertuginne Meghan er opptatt av mote, er det liten tvil om. Men hennes splitter nye kleskolleksjon har en ekstra dimensjon.

Publisert

I sommer ble det kjent at hertuginne Meghan (38) skulle lansere en egen kleskolleksjon i samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Smart Works. Og i forrige uke ble klærne tilgjengelige for kjøp for første gang.

Samen med kleskjedene Marks & Spencer, John Lewis & Partners, Jigsaw og designervenninnen Misha Nonoo har hertuginnen designet de nye kontorklærne.

Kolleksjonen består av skjorte, bukser, blazer, kjole og veske.

Hertuginnen er ikke på vei inn i motebransjen av den grunn, denne kolleksjonen har et spesielt mål. For hvert plagg som blir solgt, blir et helt likt plagg donert til veldedighetsorganisasjonen Smart Works.

Den britiske organisasjonen hjelper arbeidsledige kvinner med å komme ut i eller tilbake til arbeidslivet.

Smart Works støtter kvinnene i å få kunnskaper og redskaper for å lykkes på jobbintervjuer og i arbeidslivet. Et ledd i dette har vært å hjelpe kvinnene med passende klær til jobbintervjuene.

KONSENTRERT: Hertuginne Meghan på ett av de offisielle bildene fra arbeidet med kolleksjonen.
KONSENTRERT: Hertuginne Meghan på ett av de offisielle bildene fra arbeidet med kolleksjonen. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Av og til når du kommer inn i en butikk, finner du fine klær, men som kanskje ikke alltid passer sammen slik at du kan skape en enhetlig garderobe. For å løse dette skaper vi nå en såkalt kapselkolleksjon, der man alltid kan finne tidløse klær som matcher hverandre som er tenkt til å brukes på arbeidsplassen, forklarer Meghan selv om kolleksjonen.

Det er faktisk ikke første gang at hertuginnen har designet en kleskolleksjon. For tre år siden samarbeidet hun med kleskjeden Reitmans i Canada.

STILIG: Her er de noen ulike kontorklærne Meghan har vært med på å designe. De er til salgs i kleskjedene Marks & Spencer, John Lewis & Partners og Jigsaw.
STILIG: Her er de noen ulike kontorklærne Meghan har vært med på å designe. De er til salgs i kleskjedene Marks & Spencer, John Lewis & Partners og Jigsaw. Foto: Skjermdump / Instagram

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!