SOMMERLIG ANTREKK: Hertuginne Kate så ut som en drøm i en mønstret sommerkjole fra Ridley London og espadrillos med kilehæl. Dronning Elizabeth er angivelig ikke fan av dette spesifikke skotøyet.
SOMMERLIG ANTREKK: Hertuginne Kate så ut som en drøm i en mønstret sommerkjole fra Ridley London og espadrillos med kilehæl. Dronning Elizabeth er angivelig ikke fan av dette spesifikke skotøyet. Foto: Karwai Tang / Contributor / Getty Images

Kongelige

Hertuginne Kate tar pusten fra alle i nydelige sommerantrekk - men skoene hun bruker skal være mislikt av dronningen

Hertuginnen av Cambridge (aka moteprinsessen Kate) går sine egne veier.

Publisert Oppdatert

Hertuginne Kate (37) er stort sett alltid like velkledd, og skaper moteoverskrifter gang på gang. Nylig gjestet hun et fotokurs på offisielt oppdrag for det britiske kongehuset, og antrekket hennes ble igjen en snakkis.

På bildene fra besøket kan vi se at Kate er sommerlig antrukket i en mønstret kjole fra merket Ridley London med duse farger, V-utringning, volanger og knytebånd i midjen. På føttene har hun et par espadrillos med kilehæl. Håret er slått ut, med løse bølger.

Til opplysning er hertuginnen selv en lidenskapelig hobbyfotograf, og har ved flere anledninger fotografert de offisielle bildene av sine egne barn.

Det var Svensk Damtidning som først skrev om saken.

KOSTE SEG PÅ FOTOKURS: Hertuginne Kate gjestet besøkte nylig et fotokurs for barn, og skal vi tro bildene hadde hun det helt topp i selskap med de unge deltakerne.
KOSTE SEG PÅ FOTOKURS: Hertuginne Kate gjestet besøkte nylig et fotokurs for barn, og skal vi tro bildene hadde hun det helt topp i selskap med de unge deltakerne. Foto: Chris Jackson / Staff / Getty Images

- Mislikt av dronningen

Selv om Kate ser ut som en ekte sommerdrøm, i alle fall sett fra et vanlig dødelig perspektiv, er det strengere «regler» som gjelder for de kongeliges påkledning. Og her skal hun ha valgt feil sko, skal vi tro kilder.

Dronning Elizabeth skal nemlig mislike sko med kilehæl. Det har en kilde opplyst til Vanity Fairs kongehuskorrespondent, Katie Nicholl, i 2015.

- Dronningen er ingen fan av sko med kilehæl, uttalte kilden til magasinet.

- Hun liker dem virkelig ikke og det er velkjent blant kvinnene i familien.

I etterkant skal Kate ha brukt kilehæler betydelig mer sjeldent.

KILEHÆL: Hertuginne Kate har ved flere anledninger de siste månedene dukket opp i disse espadrillosene med kilehæl. Ifølge flere magasiner er skoene fra merket Castaner.
KILEHÆL: Hertuginne Kate har ved flere anledninger de siste månedene dukket opp i disse espadrillosene med kilehæl. Ifølge flere magasiner er skoene fra merket Castaner. Foto: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images

Valgte kilehæl flere ganger

I løpet av de siste to månedene har hun imidlertid dukket opp med nettopp dette på beina ved hele tre forskjellige anledninger.

Denne uken var hun å se under RHS Hampton Court Palace Garden Festival i de samme espadrillosene og en grønn sommerkjole fra merket Sandro.

I slutten av mai var deltok hun på RHS Chelsea Flower Show med ektemannen prins William og dronning Elizabeth selv. Da var hadde hun på seg en blomstrete, lang kjole fra Erdem og igjen - espadrillos med kilehæl.

GRØNT: Under RHS Hampton Court Palace Garden Festival gikk hertuginne Kate i en grønn sommerkjole fra Sandro SS19-kolleksjonen.
GRØNT: Under RHS Hampton Court Palace Garden Festival gikk hertuginne Kate i en grønn sommerkjole fra Sandro SS19-kolleksjonen. Foto: Max Mumby / Indigo / Contributor / Getty Images
SOMMERLIG: Dronning Elizabeth, prins William og hertuginne Kate under RHS Chelsea Flower Show 2019. Kate er kledd i en blomstrete kjole fra Erdem og espadrillos med kilehæl.
SOMMERLIG: Dronning Elizabeth, prins William og hertuginne Kate under RHS Chelsea Flower Show 2019. Kate er kledd i en blomstrete kjole fra Erdem og espadrillos med kilehæl. Foto: WPA Pool / Getty Images

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!