Foto: (YouTube)

Her overrasker ungdommen med «flashmob»

- Det handler ikke om sex og damer, men om kjærlighet, sorg og krig. Se video!

Publisert

En del forbipasserende fikk seg nok en overraskelse da flere titalls ungdommer brøt ut i synkronisert dansing på Torgallmenningen i 1400-tiden i går (se Youtube-video nederst i saken).

Denne saken er levert av BA.no.

Påfunnet, en såkalt flashmob, hadde blitt pønsket ut i forkant av en gruppe med over gjennomsnittlig forkjærlighet for koreansk popmusikk. Dansingen foregikk til den elleville hiten «Gangnam Style» av den koranske artisten Psy.

Tittelen på sangen kommer av den rike og trendy bydelen Gangnam i Seoul, og videoen har gått sin seiersgang på internett med hestedansing og sporadiske engelske uttrykk.

– Gangnam Style av Psy har blitt populær verden over. Jeg tror det er fordi sangen er fengende og at musikkvideoen er morsom, sier Lan-Nhi Nguyen, en av hjernene bak flashmoben.

Hun er begeistret for K-pop (koreansk popmusikk, journ.anm.) fordi hun mener tematikken er annerledes enn annen popmusikk.

– Jeg liker K-pop fordi jeg synes musikken er spesiell. Den har en helt annerledes følelse, og handler ikke om sex og damer, men om kjærlighet, sorg og krig, sier hun til avisen.

I forberedelsen av flashmoben benyttet gruppen seg av et rom i Fysak-hallen.

– Øvingen på fredag tok to timer. Men folk som var med tok seg også tid til å øve hjemme, påpeker Nguyen.

Hun var godt fornøyd med resultatet.

– Jeg synes det gikk kjempebra. Det var en herlig følelse å starte hele greien, og det var sykt mange som så på og klappet, forteller hun.