Foto: (Wire Image/All Over Press)

Her er Maddes rike nettverk

Elitevennene er ikke få i prinsessekretsen.

Publisert

(SIDE2): Prinsesse Madeleine (30) har alltid hatt en rik og betydningsfull vennekrets, og den har ikke blitt mindre etter at hun møtte Chris O`Neill (38). I likhet med kronprinsesse Victoria (35) har Madeleine omgitt seg med en nær gruppe jenter siden barndomsårene. Og den kretsen er stadig hennes aller nærmeste.

Rik krets
Den svenske avisen Aftonbladet skriver at blant Chris` nære krets befinner det seg noen svært rike internasjonale forretningsfolk, sosietetseliter, moteskapere, sportsfolk og gamle venner fra den eksklusive privatskolen han gikk på i Sveits.

- Det er jo ikke et like stort bryllup som da Victoria og Daniel giftet seg, men jeg har merket at mange er fascinert av prinsesse Madeleine. Folk forventer et mer glamorøst bryllup, og er veldig nysgjerrige på Chris som vi ennå ikke kjenner så godt, uttalte hoffreporter i Afonbladet, Jenny Alexandersson til Side2 tidligere denne uken.

Les mer her: - Det blir en fartsfylt fest for Madde

Svenskene er veldig nysgjerrige på hvem Chris er, og hvem han vanker med. Det kom tydelig fram da gjestelisten ble avslørt denne uken. En hel del av hans rike og mektige finansvenner har blitt invitert til prinsessebryllupet, og blant dem er arvingen til en av verdens rikeste menn, John Fredriksen. Katherine Fredriksen har kjent Chris de siste seks årene. Også Celina Midelfart og hennes finanskjæreste Tor Olav Trøim er gode venner av familien O`Neill. Ifølge VG Nett ble Celina introdusert til Madeleine av jetsett-venninne Camilla Nilsson (40) - sistnevnte er også en av bryllupsgjestene.

Les mer her: Norske kjendiser til Maddes bryllup

En kaksete miks
Blant andre kaksete venner må nevnes indiske Arvind Singh Mewar, som angivelig tilhører en av Rajasthans eldste eks-kongefamilier. Mewar jobbet seg opp innen hotellnæringen i New York, og arbeider i dag med solenergi og veldedighet. Styrtrike Alejandro Santo Domingo, som driver Santo Domingo og er god for over 80 milliarder, er også invitert. Blant Chris sine gode venner finnes også brødrene Patrick og Sebastian von Ribbentrop. De to er ifølge Aftonbladet barnebarn til Joachim von Ribbentrop, som i sin tid var Hitlers utenriksminister.

Det blir med andre ord en broket bryllupsforsamling med rike, berømte, jetsetere, og ikke minst kongelige på gjestelisten.

Maddes næreste krets:

Louise «Lussan» Gottlieb (30) er prinsessen aller beste venninne, og har vært det siden barneskolen. Louise er den av alle Maddes venner som vet absolutt alt om hennes liv. De to studerte sammen også i London. Hun kommer sammen med kjæresten Gustaf Tott. Hennes foreldre Carola og Fredrik er gode venner av kongeparet og er selvsagte gjester til bryllupet. Brødrene Philip og Alexander kommer med sine respektive.

Natalie Rosta er gift med Dag Werner - begge er gamle venner av Madeleine. Natalies foreldre Michel og Marie Rosta, og søsteren Stehanie, kommer også i prinsessebryllupet.

Lovisa de Geer kommer sammen med sin nye kjæresten Niklas Bolle. De to har lenge vært en del av kretsen til de svenske kongebarna. Lovisa har kjent Madde i årevis, og de to gikk sammen på skolen i USA. Hun kommer fra en svensk adelsfamilie med betegenelsen «friherre» (bedre kjent som baron), og hennes foreldre Carl de Geer og Christina de Geer kommer også.

Catherine Tin-Tin af Burèn (tidligere Rosen) kommer med ektemann Robin af Burén. Hun er en av de aller nærmeste venninnne. Tin-Tin har gjort det meget bra i meglerbransjen, og har kontorer i både Stockholm og New York.

Veronica Arph er en veldig god venninne fra studietiden i USA, og selvsagt gjest i bryllupet.

Katarina von Horn har vært bestevenninne med Madeleine siden skoletiden. Hun er gift med Robert von Horn, som er en god venn av Maddes ekskjæresten, Jonas Bergström, er i dag blitt godt kjent med Chris.

Elinore Tham er gift med H&M-arving Carl Tham - han er sønn av «Lettie» Tham (tidligere Persson) som er gift med Pieter. Hun har en formue på over 65 milliarder, og er blant Sveriges ti rikeste. Prinsessen har flere gode venner i den styrtrike H&M-familien og blant dem:

Leonie Persson har vært en god venninne av kongesøstrene siden møtte Victoria på videregående Enskilda. Hun er gift med den styrtrike H&M-arvingen Karl-Johan Persson, har to barn. Karl-Johan er sønn av Stefan Persson, om er Svergies nest-rikeste mann etter Ikea-gründer Ingvar Kamrad, og hadde i 2012 en formue på 175 milliarder svenske kroner.

Emma Pernald er prins Carl Philips eks-kjæreste og nær venninne av Madeleine. Hun kommer med sin forlovede Karl Thomas Jonsson.

Katarina von Horn er gift med Robert, og er en god barndomsvenninne av prinsessen.

Familien Dinkelspiel med ambassadør, finansmann og diplomat Ulf og kona Louise i spissen kommer til bryllupet. De har barna Lotta, Peder og Jan som kommer med sine respektive.

Caroline Dinkelspiel (35) (tidligere Svedin) har i årevis vært Victorias viktigste støttespiller. Hun har to barn med ektemannen Peder Dinkelspiel - som igjen er en av Daniels nærmeste venner. Peders mamma Louise var Victorias lærer på barneskolen.

Josephine Zapata Génetay (35) har kjent kronprinsesse Victoria siden de var bitte små, og er også en del av Madeleine nære krets. Dronning Silvia er hennes gudmor. Josephine er journalist og teaterprodusent. Gift med Anderson Zapata Diaz og bor i London.

Charlotte Kreuger Cederlund er gift med Christoffer Cederlund, og er en Madeleines aller nærmeste venninner - hun var brudepike da de giftet seg. Charlotte og søsteren Caroline Nilsson (tidligere Kreuger) har vært en del av kongebarnas liv siden de var små, og deres moren Agnetha er blant dronning Silvias aller nærmeste venner. Victoria er gudmor til Carolines og ektemann Jesper Nilssons eldstedatteren, Isabella Chloé. Søstrene Kreuger er blant Sveriges rikeste kvinner, og arvet rundt 300 millioner svenske kroner hver fra bestefaren Torsten Kreuger. Mamma Agnetha er gift på nytt med Lars Abrahamson etter at Björn Kreuger døde i 1999. Agnetha er gjest med sin nye ektemann.

Side2 er på plass i Stockholm under bryllupet 8. juni - følg med for oppdateringer!

Les også:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!