Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Her er finalistene til Publikumsprisen under Gullruten 2018

Tusen takk for et kjempestort engasjement rundt kåringen av årets Publikumspris! Over 67.000 stemmer har kommet inn, og de fire finalistene er Nicolay Ramm, Marna Haugen, Helene Olafsen og Petter Nyquist.

Publisert

De fire finalistene tok i mot nyheten med stor glede og skal nå kjempe videre om Publikumsprisen. 

Oppdatering: Avstemmingen er nå avsluttet, og vinneren blir annonsert under Gullruten i Bergen lørdag 5. mai. 

– Vi er utrolig glade for engasjementet blant våre lesere. Det har vært stor interesse, mange stemmer og ikke minst er det veldig jevnt, sier redaktør i Her og Nå, Monica Smith.

Kandidat 1: Nicolay Ramm (29), MGPjr og Vinter-LOL på NRK

Nicolay Ramm er en av finalistene til Publikumsprisen. 
Nicolay Ramm er en av finalistene til Publikumsprisen.  Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Jurybegrunnelse: Nicolay Ramm har kommet som et skudd siden han var medprogramleder for Idrettsgallaen på NRK1 i 2016. Mange har latt seg underholde av stuntene hans under sportssendingene til kanalen, og i løpet av det siste året har han hatt stor suksess med så vel MGP jr, som Vinter-LOL, hvor han parodierte flere kjente idrettsutøvere.

1. Hva er ditt stolteste øyeblikk på TV? 

- Det var nok da rødlyset gikk på under MGPjr i Telenor Arena i 2017. Jeg følte at jeg hadde full kontroll på situasjonen. Den følelsen er sjelden. Jeg pleier å være livredd, men det var jeg ikke. Der og da følte jeg at jeg nådde et nytt nivå som programleder.

2. Hva er ditt flaueste øyeblikk på TV? 

- Det er når jeg viser rumpa på TV. Jeg har gjort det fire eller fem ganger nå. Det er en del av jobben, og selv om jeg blir særdeles flau, må jeg akseptere at folk synes det er moro.

3. Hvem vil du takke for at du er der du er i dag? 

Det er veldig mange, men jeg vil takke moren og faren min som alltid har latt meg drive med det jeg har lyst til. Jeg vil takke mine beste venner, Simen og Carl Joachim, for at de alltid pusher meg til å ta sjanser og at de har gitt meg den humoren jeg har i dag. Jeg vil også takke samboeren min som lar meg leve ut min guttedrøm – til tross for alle utfordringer det medfører rundt å få livene våre til å gå sammen.

4. Hvem er ditt største TV-forbilde? 

- Jeg ser opp til Graham Norton på verdensbasis. I Norge ser jeg veldig opp til Bård Tufte Johansen og Harald Eia. Jeg er også veldig inspirert av Ylvis-brødrene.

5. Hva betyr det for deg å vinne? 

- Det vil være en kjempeanerkjennelse av det jeg forsøker å leve av – å spre glede til det norske folk. Det vil gi meg fantastisk mye energi til å fortsette i mange år fremover!

Les også: Nicolay Ramm vurderte å droppe TV-satsingen etter hets: - Jeg tvilte på meg selv og ble usikker

Kandidat 3: Helene Olafsen (28), Idrettsgallaen på NRK 

Helene Olafsen er en av finalistene til Publikumsprisen. 
Helene Olafsen er en av finalistene til Publikumsprisen.  Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Jurybegrunnelse: Helene er et friskt pust som svingte seg helt til topps i Skal vi danse. Hun debuterte som programleder da hun ledet Idrettsgallaen sammen med Atle Pettersen og gjennomførste med bravur. Hun utmerket seg også under Discoverys OL-sendinger. Helene er er utvilsomt et stort talent som kommer rett gjennom TV-ruten. 

1. Hva er ditt stolteste øyeblikk på TV?

 – Det må ha vært hele Idrettsgallaen. Det var i utgangspunktet en ganske «heavy» debut som programleder, men jeg hadde en god følelse hele veien. Det var så deilig å være live når jeg var godt forberedt og hadde en så dyktig gjeng på laget! Programmet ble mye mer enn jeg var forberedt på; jeg stod der med krokodilletårer da Myrhol ble årets forbilde, for eksempel. Jeg synes det var fint å oppleve at det skjedde så mye ekte. For meg ble det også litt personlig, fordi to verdener fra ulike deler av livet smeltet sammen på en overraskende naturlig måte.

2. Hva er ditt flaueste øyeblikk på TV?

 – Da jeg brukte en time på et fire-brikkers puslespill under Mesternes mester. Jeg sto bare og tenkte på hvor utrolig høy skjæring det var på badedrakta - klarte ikke konsentrere meg i det hele tatt. Sola gikk ned over Frode Grodås og meg. Rett og slett pinlig, men en artig historie i etterkant.

3. Hvem vil du takke for at du er der du er i dag?

 – Det er veldig mange. Først og fremst familien. Så er det snowboardmiljøet - egentlig idrettsmiljøet generelt - med alt og alle det innebærer, norskklassen på HiOA, og alle som har hatt troen på meg, gitt meg muligheter, og samarbeidet med meg etter at jeg la opp som idrettsutøver.

4. Hvem er ditt største TV-forbilde?

-  Oi! Det er første gang jeg får det spørsmålet. Jeg tror jeg må være ærlig nok til å innrømme at jeg frem til de to siste årene aldri har tenkt at jeg skulle inn i TV, og av den grunn heller ikke opparbeidet meg ett ikonisk TV-forbilde. Men jeg har vært heldig nok til å jobbe med mange flinke folk - både foran og bak kamera - som jeg har lært og fortsatt håper å lære mye av.

5. Hva betyr det for deg å vinne? 

- Det er alltid vanskelig å si før det har skjedd, men jeg tror det vil bety en hel del. Publikumsprisen er jo på mange måter den tøffeste prisen fordi det faktisk er folket som bestemmer. Det hadde vært himla gøy om jobben jeg har lagt ned treffer de på andre siden av skjermen såpass mye at de vil stemme på meg. Det er kanskje en selvfølgelighet, men om jeg vinner er det en bekreftelse på at jeg gjør noe riktig, og det vil være godt å ta med seg videre. Å bli nominert er en bekreftelse i seg selv, men det er jo alltid mest moro å vinne!

Les også: Helene Olafsen: - Mormor har lært meg å følge magefølelsen

Kandidat 4: Petter Nyquist (39), «Petter Uteligger: En ny sjanse» på TV 2

Petter Nyquist er en av finalistene til Publikumsprisen. 
Petter Nyquist er en av finalistene til Publikumsprisen.  Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Jurybeggrunnelse: Petter Nyquist har hatt stor suksess med «Petter Uteligger»-serien. Nå ønsker han å gi rusmisbrukere en ny sjanse, og det treffer rett i hjerterota. Petter har en unik evne til å komme i kontakt med rusmisbrukere og formidle deres hverdag.

Petter Nyquist er i gang med et nytt prosjekt, og er ikke tilgjengelig for kommentar. Produsent i Teddy TV, Vidar Nordli-Mathisen, har jobbet tett med Petter siden før første program ble produsert. Han har følgende å si om finalisten:

- Det er en nominasjon av Petter som en helt spesiell og unik person. Jeg er ikke overrasket over at folk setter pris på ham. Han gjør en fantastisk jobb både på TV og for dem han engasjerer seg for som han har møtt på gaten. Petter er en ydmyk person som sitter stor pris på at arbeidet han gjør blir lagt merke til, men han vil hele tiden flytte fokus fra seg selv til de menneskene det handler om. Det er stor stas at publikum reagerer som de gjør. Petter er en av de mest fantastiske menneskene jeg har møtt! 

Les også: Petter Nyquist: - Jeg vet hva det betyr å bli sett

Kandidat 8: Marna Haugen (36), «Bloggerne» på TV 2

Marna Haugen Burøe er en av finalistene til Publikumsprisen. 
Marna Haugen Burøe er en av finalistene til Publikumsprisen.  Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Jurybegrunnelse: Bloggeren Marna Haugen Burøe nådde langt i Skal vi danse, og er uhøytidelig og byr på seg selv i Bloggerne. Hun apellerer til et stort publikum med masse humor, ironi og sjarme.

1. Hva er ditt stolteste øyeblikk på TV?

- Det er definitivt da jeg fødte Dexter. «Jeg klarte det!» ropte jeg, og kunne ikke tro at jeg hadde skvist ut en kropp av kroppen min. Jeg som hadde vært så redd for å gjøre det igjen. Det andre øyeblikket er da jeg røyk ut av Skal vi danse. Jeg var så fornøyd, glad og stolt over alt jeg hadde fått til. Jeg danset ut derifra med hodet høyt hevet.

2. Hva er ditt flaueste øyeblikk på TV?

- Det må være da jeg hadde ryddet hele leiligheten for at Bloggerne skulle komme og filme en av de første gangene, og fotografen gikk rett inn på soverommet – der alt rotet lå. Han tok seg GOD tid til å dokumentere min måte å rydde på.

3. Hvem vil du takke for at du er der du er i dag?

- Jeg vil helt klart takke mannen min for at jeg er den jeg er i dag. Tenk om han hadde vært en bankmann og ikke komiker. Jeg vil også takke pappa og mamma. Han har lært meg å jobbe så hardt, og mamma som er kjempekreativ!

4. Hvem er ditt største TV-forbilde?

– Mitt største TV forbilde er Ingrid Espelid Hovig. Jeg elsker damer som jukser litt med et glimt i øyet.

5. Hva betyr det for deg å vinne? 

- Å vinne denne prisen henger så høyt at det er vanskelig å ta inn over seg! Vi lever jo i en hverdag nå med sosiale medier, der alle har tilgang til å mene så utrolig mye om hverandre, og ofte i negativ retning. Denne prisen er rake motsetningen – den er et kjempekompliment!

Les også: Marna Haugen Burøe slet med å finne seg til rette: - Jeg følte meg aldri helt hjemme

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!