Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Her er de første bildene

Espen Eckbo og Kristian Ødegård avslører litt av hva vi kan vente oss i «Nissene over skog og hei».

Publisert

(SIDE2:) Ti år etter suksessen «Nissene på låven» er Espen Eckbo og Kristian Ødegård klare med en ny julekalender på TVNorge.

Onsdag fikk pressen se de første bildene fra TV-serien. Vi tok en prat med bakmennene.

Ville vente
- Vi har hele tiden hatt et stående tilbud om å lage mer julekalender fra TVNorge, men vi har ikke hatt tid eller lyst til å lage det og har ikke hatt ideer vi har tro på, sier Eckbo.

Men tiden gikk, og snart begynte kameratene å se litt annerledes på saken.

- Da det hadde gått tre år og fem år føltes det så kort tid siden «Nissene på låven». Nå er det jubileum, og folk har sett reprisen mange ganger, sier Ødegård.

- Vi ville la reprisene gå noen ganger og modnes før vi lagde noe nytt, sier Eckbo.

Foto: Paul Weaver

Behagelig research
Siden det er lenge siden Eckbo og Ødegård har jobbet sammen, fristet det dessuten med et nytt samarbeid.

- Vi tenkte litt ekstra på ideer på grunn av tiårsjubileet, og Kristian nevnte en reiseekspedisjon. Så slo det oss at Nissen reiser rundt med presanger, og da falt alt på plass, sier Eckbo.

Som research har de sett litt på realityprogrammer på TV. Det er en researchform som Eckbo liker.

- Det er veldig behagelig å sitte i sofaen og se på TV, smiler han.

Foto: Paul Weaver

- Neste sesong spilles inn på Hawaii
Den nye sesongen heter «Nissene over skog og hei», og er først og fremst inspirert av «71 grader nord». Men som inspirasjon har de også fulgt andre TV-serier.

- Vi har sett programmer som «Paradise Hotel». Og da vi sto i minus femten grader og filmet, fant vi ut at den neste sesongen skal spilles inn på Hawaii eller noe sånn, sier Eckbo.

Da vi spør om duoen kan fortelle oss litt om hvilke utfordringer deltakerne i «Nissene over skog og hei» skal gjennom, blir de usikre.

- Nå får jeg helt jernteppe. Hva fader er det vi gjør da? sier Ødegård.

- Vi er så trøtte, skjønner du, sier Eckbo, mens de tenker hardt.

- De skal opp en klatrevegg som er formet som en hyttevegg, fordi nissen skal opp på taket og ned pipa. De får quiz hvor de skal huske julesangtekster og får andre fysisk krevende oppgaver med nissetouch, sier han.

Nye og gamle karakterer
Omtrent halvparten av karakterene fra «Nissen på låven» er med i oppfølgeren, blant annet Asbjørn (Eckbo), Rhino (Eckbo), Steven (Trond Fausa Aurvåg), Tom (Eivind Sander), Svein (Nikis Theophilakis), Sverre (Sverre Horge), Synne (Siw Anita Andersen), Kine (Line Verndal), Timothy (Henrik Elvestad), Bent (Atle Antonsen) og Anne-Gro (Marian Saastad Ottesen). Kristian Ødegård er programleder.

Vi får også bli kjent med flere nye figurer. Eckbo har doblet antallet karakterer, og spiller denne ganger fire stykker.

- Det har komplisert arbeidet, for to og to av deltakerne er på lag. Så da har vi måttet spille inn scenene flere ganger, for å få med alle, sier Ødegård.

I tillegg til Asbjørn og Rhino, spiller Eckbo karakterene Andreas og Ernst Øyvind, som vi tidligere har sett i blant annet «Tett på tre».

- Ernst Øyvind er en slapp sørlending med afrikanske røtter som ble meldt på av kjæresten. Andreas er en frisk og sprek tannlege som er med sammen med datteren sin, som han ikke har noe særlig forhold til, fordi han er skilt fra moren hennes, sier Eckbo.

Foto: Paul Weaver

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!