Foto: Privat

Her er bloggeren som lurer alle

René Kleveland er mannen som lurte 450.000 nordmenn til å tro at en sjiraff var et Facebook-virus.

Publisert

(SIDE2:) I løpet av ett år har René Kleveland blitt en av Norges største bloggere. Han er også blitt en mann i sosiale medier som folk blir mest provosert av.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Når du går inn på bloggen hans, er det som å komme inn på en blanding av rosablogger og delta i en rølpete fest mikset med Paradise Hotel. I tillegg lager René musikk gjennom sitt artistnavn Lyrical, med ganske så eksplisitte tekster som neppe passer for små barns ører eller de med et litt mer prippent bilde på verden.

- Underholde resten av Norge

- Målet mitt med bloggen er å underholde resten av Norge, noe jeg tror den gjør på høyt nivå. Jeg har alltid hatt et ønske om å rekke ut til mange mennesker med mine budskap, og det er jeg utrolig klar for at jeg klarer. Jeg bruker den også til å få ut musikken min, sier René Kleveland til Side2.

Og så var det dette Facebook-viruset. Kleveland skrev på bloggen at når man søkte på Google etter sjiraff så trigget det et virus som la viruset inn i bildet du lastet ned. Blogginnlegget ble besøkt av 450.000 og innlegget ble likt av 45.000.

Foto: Privat

Det fikk til og med bloggeren Gunnar Tjomlid til å spørre seg hvor dum det gikk an for folk å bli.

- Det mest tåpelige er at han skriver at viruset avslører ditt brukernavn og passord på Facebook. Skjerpings folkens. Sånt skremselsvås som dette skal man ikke dele videre når det så åpenbart er en spøk! Og kudos til Rene som har klart å lure så mange! Skrev Nettavisens blogger, Gunnar Tjomlid.

- Ja, det sjiraffviruset ja, bra du nevner det, sier René Kleveland til Side2.

- Det har seg slik at jeg logget meg inn på Facebook, og jeg så at alle mine venner hadde en sjiraff som profilbilde. Jeg ble litt sånn småirritert fordi dette ikke er noen dyrehage. Jeg bestemte meg for at jeg kunne tjene en god del lesere på dette, så jeg åpnet bare Photoshop og lagde et fint bilde. Teksten i det innlegget var bare noe jeg fant på, litt av det fant jeg på en annen nettside fra 2004, jeg bare redigerte alt sammen. Jeg trodde aldri at så mange skulle gå på den spøken, sier Kleveland til Side2.

- Aldri trodd det ville bli så mye styr

Kleveland sier at han vil at alle innlegg skal leses bra og at han jobber mye med dem. En god miks av tøys og mindre tullete er oppskriften.

- Jeg trodde aldri det ville bli så mye styr, jeg hadde jo 450.000 nordmenn inne på bloggen i løpet av den helgen og en del millioner hadde sett det verden over. Innlegget fikk over 45.000 likes, og det er bare helt sinnssykt. Bloggen min er blitt helt sykt stor, mye mer enn det jeg ville tro den dagen jeg begynte, sier han.

Et av de andre innleggene som er mye lest er hans innlegg mot hans «haters». Og spesielt mannlige. Med dette innlegget fikk han ikke så mange flere fans av eget kjønn.

- Jævlig mange jenter kommer bort til meg på byen, mens dere må fiske etter fitte ved å spørre meg om jeg kan hooke dere opp eller introdusere dere for damer, hahahahaha, losers!, skriver René Kleveland

- Jeg tror det jeg skriver provoserer fordi jeg ikke er redd for å skrive akkurat hva jeg mener. Jeg har alltid gitt faen, aldri brydd meg om hva andre skal mene. Det er nettopp det som gjør denne Rene Kleveland mer unik enn alle andre, fordi jeg er den de vil være, påstår René Kleveland.

- Kvinner elsker meg

Det er mye puling og direkte omtale av kvinner på Renés blogg. Bloggen kom også i stand etter at han og ekskjæresten Annek offentlig kranglet så busta føyk fra blogg til blogg, og slik føk opp på listen over Norges mest leste bloggere.

- Jeg og min ekskjæreste Annek som også er blogger, kom hjem fra en Tyrkia-tur i 2012 og la ut noen lettkledte bilder på Facebook. Dette var alt for drøye bilder, mente de fleste på Facebook. Vi lagde en blogg (Annek) og den ble jo populær over natten, ettersom vi lå ut de samme bildene på den bloggen. Etter hvert lagde jeg min egen blogg, og siden dag én har den vært ganske så populær, sier René.

Er bloggen din kvinnefiendtlig?

- Du skulle nesten tro det, men nei. Jeg skjønner det egentlig ikke helt selv. Det er kanskje slik at de kan virke litt sur bak en dataskjerm, men fakta er at de elsker meg i virkeligheten. Jeg har aldri opplevd noe negativt når det gjelder kvinner, bortsett fra en tur på by’n for en stund siden når en kvinne løp etter meg og skulle slå meg. Hvorfor hun løp etter meg og slo meg må vel være en drøm hun har hatt lenge, men at hun slo meg gjorde det hele bare mer sexy, sier Kleveland.

Er det forskjell på hva kvinner og menn blir provosert av?

- Ja, så klart. Kvinner blir jo provosert av innlegg som «mensen gjør ikke vondt, samme gjelder når dere kvinner føder», det er et innlegg jeg har sånn 500-600 kommentarer på, sier René, som mener tilbakemeldingene går på at han som mann ikke kan uttale seg om det å være kvinne.

Sinte mannfolk

- Menn blir provosert av innlegg som hvorfor gutter hater på meg, på «damen din går bak ryggen din»-innlegget har jeg over 1250 hatkommentarer, der er mannfolkene veldig sint på meg. Så jeg merker fort hvem som klikker når jeg skriver et innlegg, men så er ikke alt jeg skriver provoserende da. Jeg prøver også å holde med saklig, men det er ikke lenge jeg klarer.

Foto: renekleveland.blogg.no

Av andre usaklige emner kan vi nevne «katter med tights er ny trend» og korset skal fjernes fra gravsteiner (etter debatten om NRK-programlederens kors). Sist ut er av korset i flagget skal erstattes av en C, for «change».

Er det noen temaer du ikke spøker med?

- Selv om jeg skriver veldig mye om alt mulig rart, er det alltid noe jeg ikke spøker med så klart. Jeg spøker ikke med sykdommer eller lurer noen med slike ting, sier han.

Norske talenter

Til våren blir René Kleveland enda mer kjent. Da skal han, bedre kjent som Lyrical, delta i «Norske talenter».

- Jeg var litt sånn skeptisk i begynnelsen, men så bare bestemte jeg meg for å melde meg på, sammen med min fetter. Vi gikk ned der for et par uker siden og de elsket det. Vi gikk selvfølgelig videre og det var akkurat det vi forventet. Nå skal vi fremføre foran Mia Gundersen og resten av dommerne 8. eller 9 desember, datoen er ikke klar ennå. Dette blir også en live-greie, og det blir filmet. Dere kan se oss på TV 2 etter jul når det starter. Har også hatt en liten greie backstage, så følg med.

Kleveland hevder at musikken hans spilles på flere utesteder i Bergen. Men han er ikke avhengig av den, han livnærer seg på bloggen.

- At jeg «driter meg ut» foran hele Norge er ikke noe jeg tenker på, den Rene Kleveland du ser på bloggen er ikke den Rene Kleveland du ser utenfor bloggen, der er jeg en ganske normal person. Jeg spiller en karakter, noe ikke alle skjønner. Noen sier jeg er veldig smart, og det er jeg jo, ellers hadde jeg ikke hatt så mange lesere.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!